Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Wymiana kopułki zapłonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakupilem nowa kopulke zaplonu poniewaz stara byla popekana. Stara zdemontowalem. Nie wykrecalem calego rozdzielacza. Z tego co wyczytalem w ksiazce "Sam naprawiam..." kable nalezy zamontowac w kolejnosci 1/3/4/2. Tak wiec pytania:

1) 1/3/4/2 ... 1 swieca to ta liczac od chlodnicy czy od rozdzielacza??

2) jak wyglada sprawa wpinania do kopulki? momtujemy zdodnie z ruchem wskazowek zegara? poniewaz nie ma na niej zadnych oznaczen

3) jesli wymontowalem sama kopulke nie ingerujac w nic wiecej nie musze dokonywac zadnych ustawien itd?

moj blad poniewaz nie pomyslalem przy demontowaniu kabli ale coz... czlowiek uczy sie na bledach... mam nadzieje ze ktos z Was odp na te trzy pytanka... :kox:

z gory dziekuje!!!

Opublikowano

witam jak sciągłeś kopułke to na krawedzi zaplonu powinno byc naciencie te naciencie oznacza ze w tym miejscu jest na kopulce (1)na przeciwko powinien być (4),(1,3,2,4) i ze wskazówkami zegara jak sie pomyliłem co do kolejnośi to niech ktos mie poprawi,i po demontażu kabli nic sie nie reguluje ani nie ustawia.

Pozdrawiam

Opublikowano

zrozumialem. wiec musze sciagnac znow kopulke... a ktora swieca jest traktowana jako "1"? dzieki za pomoc kolego :hi:

Opublikowano

pierwsza zawsze jest od rozrzadu i co do tamtej kolejnosci to niejestem pewien ale jeszcze jedna mam wrazie co (1,2,4,3) w kierunku zegara

Opublikowano

przydalo by sie potwierdzenie kogos. pozdrawiam i dziekuje

Opublikowano

kolejność zapłonu 1,3,4,2

pierwszy cylinder jest od strony chłodnicy

jak zdejmiesz kopułkę to nacięcie na aparacie wskazuje 1 cylinder

:hi: