cookiemonster Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 Witam.. Ostatnio analizuje mozliwosc zmiany oswietlenia na ledy z tylu /pojawily sie na rynku w stylu poliftowych :cool:/ Ale co z trzecim swiatlem stopu, ktore jest na zwyklych zarowkach w A4 B5 sedan? Macie pomysl czym zastapic 3cie swiatlo, zeby wygladalo jak oryginalne /taka sama wielkosc, obudowa itd/ ale swiecilo ledami? Czy np 3cie swiatlo z B6 bedzie pasowalo? Czy w ogole jest na ledach? Pozdrawiam
grafi Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 Są jasne ze są ale nie orginalne np: http://www.allegro.pl/item267213090_stop_dodatkowa_lampa_stopu_28_led_swiatlo_22_cm.html
cookiemonster Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Opublikowano 11 Listopada 2007 No hej.. To jasne ze moge sobie kupic kazde lepsze 3 swiatlo stopu.. dlatego napisalem tego posta, zeby sie dowiedziec czy ktos moze widzial takie, trzecie swiatlo, ktore bedzie np. idealnie pasowac do oryginalnej obudowy za szyba.. albo bedzie mialo identyczna powierzchnie, ktora swieci. Zeby w efekcie miec to samo, ale na ledach.
ykk Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 A nie latwiej rozebrac 3 swiatlo stop i zamontowac zamiast zarowek ledy..? O ile seryjnie nie bylo tam ledow..
cookiemonster Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Opublikowano 11 Listopada 2007 nawet sie zastanawialem nad tym.. myslisz ze efekt bedzie podobny do normalnego 3ciego stopu na ledach.. tam jest miejsce na 4 zarowki.. 3cie swiatla stopu maja diod znacznie wiecej albo po prostu rozebrac ta obudowe, zmierzyc wklad z zarowkami i podmienic go identycznym wymiarami wkladem z ledami :gwizdanie:
mcm Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 można przerobić płytkę w starej lampie na led chyba sobie zrobie jak bede mial wiecej czasu może zrobie fotostory
Szuder Opublikowano 12 Listopada 2007 Opublikowano 12 Listopada 2007 ja mam ten problem u siebie. mam założone z tyłu lampy led (sedan b5) a trzecie swiatło świeci... hmmm... na pomarańczowo, przy ledach. Próbowałem zmienić żarówki na ledy, ale przez czerwoną czybkę stopu, wogóle nie widać, ze cos swieci.:( Miałem pomysł, zeby zdemontowac całkiem tą czerwoną szybkę i wstawić z pleksi, przeźroczystą. ale ejszcze tego nie zrobiłem i boję sie ze nie bedzie to dobrze wyglądac, bo nie uda mi sie dopasowac pleksi, tak jak orginał.
mcm Opublikowano 12 Listopada 2007 Opublikowano 12 Listopada 2007 pewnie zakładałeś czerwone diody i nic nie było widać załóż białe i spróbuj
cookiemonster Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Opublikowano 12 Listopada 2007 No diody w miejsce zarowek, to sie raczej nie uda... bardziej komnbinowalbym z wywaleniem calej lampy z zarowkami z obudowy tej tapicerskiej i to miejsce jakos zaadaptowalbym lampe na ledach z allegro.. tylko trzeba wymierzyc wielkosc jednej i drugiej, zeby pasowalo jak najlepiej.. wydaje mi sie ze w ten sposob efekt bedzie najlepszy moze cos takiego by sie tam zmiescilo http://allegro.pl/item264702782_stop_swiatlo_stop_na_tylna_szybe_.html
mcm Opublikowano 12 Listopada 2007 Opublikowano 12 Listopada 2007 sprobuj jednak przerobić ori płytkę
endriuu Opublikowano 17 Listopada 2007 Opublikowano 17 Listopada 2007 Jakie sa żarówki w trzecim świetle STOP w avancie? W5W?
Szuder Opublikowano 18 Listopada 2007 Opublikowano 18 Listopada 2007 pewnie zakładałeś czerwone diody i nic nie było widać załóż białe i spróbuj zakładałem białe diody, nic nie widać...:(
a4avant Opublikowano 2 Maja 2008 Opublikowano 2 Maja 2008 A ktos wie jak wymienic zarowki w 3 swietle STOPu ale w Avant B6?
Szuder Opublikowano 5 Maja 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 teraz mam założone czerwone ledy w trzecie swiatło STOP i wyglada to przyzwoicie.
Rekomendowane odpowiedzi