Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak radia w A4 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko. Maja A4 nie ma radia, czy do A4 musze kupic oryginalne radio czy moge podłączyc jakies inne nie przecinając i rozrywając kabli w tej kostce. Chodzi mi o takie radio do A4 żeby tylko kostke wcisnąć i pojechał. pomocy jakie radio najlepiej by odbierało ( oczywiscie CD )

Opublikowano

A masz instalacje pod fabryczne radio czy pod zwykłe?? Otwór w desce jest szeroki czy po bokach są zaślepki??

Opublikowano

U mnie nie było radyjka w aucie , miałem tylko głośniki Nokii, nie wiem jak u ciebie ale u mnie jest złącze ISO czyli standard, większości producentów radi samochodowych zaopatrza radyjka w specjalne przejściówki które pasują do kostek ISO, jak masz podobnie jak je czyli dwie kostki po 8 pinów, jedna brązowa (zasilanie) druga czarna (głośniki), brązowa ma mniej wykorzystanych połączeń, u siebie mam Alpina i od razu jak kupiłem to miał od razu przejściówke, tylko podłączyłem i od razu grało, jak by co to pisz.pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
U mnie nie było radyjka w aucie , miałem tylko głośniki Nokii, nie wiem jak u ciebie ale u mnie jest złącze ISO czyli standard, większości producentów radi samochodowych zaopatrza radyjka w specjalne przejściówki które pasują do kostek ISO, jak masz podobnie jak je czyli dwie kostki po 8 pinów, jedna brązowa (zasilanie) druga czarna (głośniki), brązowa ma mniej wykorzystanych połączeń, u siebie mam Alpina i od razu jak kupiłem to miał od razu przejściówke, tylko podłączyłem i od razu grało, jak by co to pisz.pozdrawiam

mam własnie 2 kostki brązową i czarną po 8 pinów na jednej. czyli to są standardowe kostki? jak kupie radio obojęnie czy orginalne audi czy inne to tylko bede potrzebował tej przejscówki. zresztą tu masz fotke jak to u mnie wygląda

http://img124.imageshack.us/my.php?image=p22801103or.jpg

Opublikowano

Zarówno fabryczne jak i zwykłe podepniesz pod te kostki i zagra :mrgreen: Tylko jak chcesz zwykłe radio wsadzić to musisz dokupić zaślepki po bokach bo widze , że siedziało tam fabryczne szerokie radio.

PS

Posprzątał byś troche w tym aucie :wink:

Opublikowano
  • Autor
PS

Posprzątał byś troche w tym aucie :wink:

hehe autko jest po wypadku i stoi u mechanika, widać ze stało tez długo w niemczech bo tarcze hamulcowe przyrdzewiały miejscami. jak tylko je odbiore to zabieram sie do wielkiego sprzątania i mycia tapicerki

Opublikowano
sie do wielkiego sprzątania i mycia tapicerki

ja miałem tą okazje że za pare groszy wieniłem całą tapiceke w aucie na nową, siedzenia, boczki. u mnie było dużo poprzypalane i autem jeździła matka z dziećmi, totalny syf, ale teraz w środku jak nowe :) a co do radia to mała pomyłka odemnie wyszła, czarna kostka zasilanie a brązowa głośniki, ale nie wiesz czy masz normalne głośniki czy jakiś sysytem nagłaśniający??

Opublikowano

Każde radio czy to fabryczne czy nie da radę podpiąć pod te kostki

Opublikowano
  • Autor
ale nie wiesz czy masz normalne głośniki czy jakiś sysytem nagłaśniający??

mi sie wydaje ze to są najzwyklejsze oryginalne fabryczne glosniki jakie wkladają do A4. A mozna poczyms poznac czy to jest system naglasniający? wiem tylko to ze są po 1 glosniku i po 1 gwizdku w przednich drzwiach i 2 głosniki w tylnej pułce

Opublikowano

mi sie wydaje ze to są najzwyklejsze oryginalne fabryczne glosniki jakie wkladają do A4. A mozna poczyms poznac czy to jest system naglasniający? wiem tylko to ze są po 1 glosniku i po 1 gwizdku w przednich drzwiach i 2 głosniki w tylnej pułce

Bez rozbieraia drzwi nie stwierdzisz co tam siedzi :wink:

Opublikowano

Bez rozbieraia drzwi nie stwierdzisz co tam siedzi :wink:

dokładnie, ale myśle że to norma, czyli najzyklejsze głośniki Nokii

Opublikowano
  • Autor

panowie to jeszcze pytanko, co byscie proponowali czy seryjne radio AUDI czy jakies zwykłe nie seryjne ale porządnej firmy, chodzi mi oto zeby przyjemnie odbierało bo w golfie III tez niby były głosniki orginalne a dzwięk taki pusty jakis wydobywały

Opublikowano

na początku miałem orginalne głośniki Nokia na radiu z Merca czyli Becker, byłem zdziwiony ze tak fajnie to grało, u kumpla słyszałem Chorusa (czyli orginał Audi) i też to fajnie gra, teraz mam Alpina i jestem całkiem usatysfakcjonowany :mrgreen: acz kolwiek choruje na Clariona. wiec wybór należy do Ciebie, a co do Golfa, zauważysz dużą różnice.

Opublikowano
panowie to jeszcze pytanko, co byscie proponowali czy seryjne radio AUDI czy jakies zwykłe nie seryjne ale porządnej firmy, chodzi mi oto zeby przyjemnie odbierało bo w golfie III tez niby były głosniki orginalne a dzwięk taki pusty jakis wydobywały

Ja sobie zakupilem Concerta1 6 glosnikow + Bass i jestem zadowolony. Jesli nie planujesz iwestowac w zabudowe glosnikow to kup sobie cos oryginalnego. Wizualnie to ladnie wyglada i grac tez dobrze gra. Ostatnio widzialem Concerta 1 za 180 zlotych.

Opublikowano
  • Autor

Jak są podswietlane zegary w A4 ? na czerwono ? bo chcem zeby kolor wyswietlacza radia był taki sam jak kolor podswietlania zegarów i klimy. Z tego co raz udało mi sie zerknąć to na czerwono chyba. dokładnie nie pamiętam bo auto stoi u mechanika i tylko raz je odpalali :roll:

Opublikowano
Jak są podswietlane zegary w A4 ? na czerwono ? bo chcem zeby kolor wyswietlacza radia był taki sam jak kolor podswietlania zegarów i klimy. Z tego co raz udało mi sie zerknąć to na czerwono chyba. dokładnie nie pamiętam bo auto stoi u mechanika i tylko raz je odpalali :roll:

Na czerwono :D

Opublikowano

ja mam Blaupunkta Bristol 35 i wyglada super.Czerwone przyciski, i bialy wyswietlacz.czerwony kolor podswietlenia przyciskow jak na zamowienie do Audi.

Opublikowano
  • Autor

Ja sie zastanawiam nad Panasonic CQ-C3301N,

Opublikowano

a do delty jaka zmieniara podejdzie??jakiej firmy tylko??czy moze obojetne??

Opublikowano

Ja mam JVC kd-g311 - czerwone podswietlenie rowniez