Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Pompa paliwowa - schemat podłączenia pompy, jak podłączyć na krótko?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chiał bym uruchomic swoją pompę przed kreceniem rozrusznika. Na wtyczce pompy sa dwa brązowe kable, jeden żółto zielony i cienki fioletowy, gdzie mam sie wciąc zeby uruchomic pompę? A moze gdzies z przodu przy bezpiecznikach?

Opublikowano

Na prubę, gdyz mam problem z odpalaniem chę sprawdzic czy cos pomoże[br]Dopisany: 14 Styczeń 2011, 18:47_________________________________________________Jezeli by to cos pomogło prosiło bym o wskazówki jak to zrobic na stałe

Opublikowano

To najlepiej chyba przy głównej skrzynce przekaźników. W dolnym z trzech rzedów, pierwszy od prawej masz przekaźnik pompy paliwa. Zaraz pod przekaźnikami są zaciski m.in. "+" akumulatora, który będzie przydatny do uruchomienia pompy na krótko.[br]Dopisany: 14 Styczeń 2011, 18:50_________________________________________________Na stałe to raczej nie bardzo, prędzej załaczane jakimś włącznikiem. Na pewno są jakieś powody, dla których producent uruchamia pompe dopiero podczas rozruchu.

Opublikowano

Rozumiem i dziękuję :) juz chyba wiem o jaki przekaznik Ci chodzi kiedys jak załozyłem gaz myslałem ze jak jadę na gazie to ze mi bieze BP bo opadał wskaznik paliwa w baku i chcialem odpiac pompkę zeby spradzic. Pamietam ze wtedy tez mogłem spuszczac paliwo z baka bez uruchamiania auta, ta skleroza :kwasny: Jutro mam dzien wolny pobawię sie. Dzieki za przypomnienie :drinks:

Opublikowano

Weś jakiś miernik albo próbówkę i sprawdź gdzie na tym przekaźniku pojawia się napięcie dopiero przy rozruchu. Podłącz tam stały "+" na moment przed rozruchem i to powinno załatwić sprawę.

Tak w ogóle to właśnie na śrubie pod tym przekażnikiem jest "+" pojawiający się wraz z rozrusznikiem. Przynajmniej w moim ADR, bo tam podłaczyłem przekaźnik załączający mi automatycznie światła.

Opublikowano

Dzieki bardzo za wyrazistą podpowiedz :)

To własnie tacy ludzie ja Ty tworzą te wspaniałe forum :drinks:

Automatyczne swiatła myslę nad tym jak cos zastukam do Ciebie Pozdro

Opublikowano

Automatyczne swiatła myslę nad tym jak cos zastukam do Ciebie Pozdro

Jest w warsztacie na forum, ale jak cos niejasne to smialo wal...