Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

RADAR na Slowacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym przestrzec wszystkich którzy wyruszają na Słowację :kwasny: otóż jadąc do Austrii zostałem zatrzymany przez policje słowacką :kox: za przekroczenie na 40stce 23km :shocked: wszystko by było jasne ale ja tego nie zrobiłem tłumacze im ale oni swoje więc poprosiłem o podgląd na wideoradarze oni zawołali gościa który stał jakieś 3km wczesniej o potwierdzenie a on im tlumaczy ze podgląd jest nie czytelny ze go juz wymazal itp więc oddali mi dokumenty oczywiscie mandatu nie zaplacilem /100 euro,/ powiedzieli mi ze mam szczescie a ja im ze ja nie przekroczylem i ze nie mieli podstaw do zatrzymania mnie, nasuwa sie sama odpowiedz polowali na tych ktorzy nawet jesli nie przekroczyli predkosci i nie poprosili o zapis to placili za cos co nie zrobili :hi::shocked:

Opublikowano

nicponie!

Opublikowano

skór....wysyny łapia tak Polaków, bo wiedza że lubimy szybko jezdzic

Kolege ukarali ostatnio mandatem za przekroszenie predkosci o 3 km/h !!!!!!!!

siedzieli na przystanku autobusowym i strzelali przez to małe okienko

Opublikowano
:no4: szukaja jeleni
Opublikowano
siedzieli na przystanku autobusowym i strzelali przez to małe okienko

:polew:

Sorry śmiesznie to zabrzmiało :decayed:

Opublikowano

no tak qur...wy poluja na kierowców

Koles zapłacił 10E mandatu

Opublikowano

Ba no stary i co poradzisz... nie ma sensu sobie przekleństwami języka truć bo to zbędnę, chociaż właściwie tylko to nam zostało. Takie już uroki na naszej planecie :gwizdanie:

Opublikowano

Ba no stary i co poradzisz... nie ma sensu sobie przekleństwami języka truć bo to zbędnę, chociaż właściwie tylko to nam zostało. Takie już uroki na naszej planecie :gwizdanie:

Po przeczytaniu kilku wątków z twoimi odpowiedziami nasuwa mi się pytanie: :mysli:Studiujesz filozofię?

Opublikowano

Jezdzilem na Slowacje ( export firma Sprinterem :decayed:) przez 10 lat i na temat Policji i i ich zachowaniu pozostalo w nich jeszcze z komuny :thumbdown:

Tak podsumujac na szybko ilosc mandatow to zaplacilem chyba z 50 :kox: dobrze ze jeszcze wtedy w koronach :> . Ogolnie Slowaccy Policjanci uczuleni sa na Polskie rejestracje i nie ma z nimi zadnych dyskusji .Placisz jedziesz nie placisz stoisz godzinami . Po przejsciu na EURO mandaty sa syte :disgust: a zwlaszcza za predkosc . Zrobia Ci fotke ( oczywiscie nieoznakowany woz w krzakach , zazwyczaj Fabia) i za 1 km wylapuja szczesliwcow :gwizdanie: Najgorzej jest jak cie zlapia na autostradzie i nie masz nalepki ( winiety ) Strasza duzy karami i dlugo przetrzymuja :confused4: A zazwyczaj konczy sie na podwojnym mandacie w zaleznosci jakim pojazdem sie poruszasz

Takze wjezdzajac na Slowacje od razu trzeba sie miec na bacznosci :cool1:

Opublikowano

Każda Policja powinna mieć tylko mierniki laserowe i tak samo fotoradary - wszystko czarno na białym i bez pomyłek, że to nie ja jechałem i bez wciskania kitu z ich strony, że to Ty jechałeś, a tak naprawdę prędkość zmierzona była 1h temu (każdy poza K-15 ma pokazany czas od pomiaru, ale ludzie raczej tego nie wiedzą) :wink4:

W PL w jakiejś wsi chcieli mnie kiedyś nabrać o 5 rano, że zrobili mi pomiar i przekroczyłem prędkość o 30 km/h - co ciekawe na 100% nie był to mój pomiar, a Panu nagle skasował się czasomierz :kox:

Opublikowano

Chodzi o laser - ten czas od pomiaru do okazania kierowcy to też przegięcie :wallbash: Przecież mógł zmierzyć inne auto mniej więcej w tym czasie ... Mają duże zasięgi i on niby widzi mnie a ja jego nie, jak w video-radarze czy fotoradarze. W sytuacji kontroli myślisz o różnych rzeczach ale na pewno nie mierzysz czasu! Nie powinno tak być

Opublikowano

Chodzi o laser - ten czas od pomiaru do okazania kierowcy to też przegięcie :wallbash: Przecież mógł zmierzyć inne auto mniej więcej w tym czasie ... Mają duże zasięgi i on niby widzi mnie a ja jego nie, jak w video-radarze czy fotoradarze. W sytuacji kontroli myślisz o różnych rzeczach ale na pewno nie mierzysz czasu! Nie powinno tak być

Przy lidarze masz wskazanie prędkości, odległości i czasu od wykonania pomiaru. Wystarczy, że sobie mniej więcej przeliczysz w głowie. Wątpię czy ktoś będzie się bawił w gierki typu: Ty jedziesz 80 km/h, obok auto przelatuje 120 km/h i on zatrzymuje akurat Ciebie - powiedz mi jaki miałby w tym cel ? Przecież równie dobrze może zatrzymać tamtego.

Natomiast jak jedziesz praktycznie sam to wtedy taka informacja jest bardzo istotna.

Dla przykładu - zdejmują Ciebie z 500 m jak jedziesz 100 km/h. Uśredniając późniejsze hamowanie i zatrzymanie niech to będzie prędkość 70 km/h. Odległość 500 m pokonujesz w czasie mniej więcej 25-30 sek. Kolejne 30 sek. to podejście Policjanta, a po przedstawieniu się i powiedzeniu o co chodzi mija kolejne 30 sekund. Masz w sumie 90 sek i na to patrzysz.

Można nawet powiedzieć, że to taka średnia, którą można przyjąć o ile zatrzymujesz się od razu, a nie szukasz miejsca i Policjant podchodzi do Ciebie.

Opublikowano

Po przeczytaniu kilku wątków z twoimi odpowiedziami nasuwa mi się pytanie: :mysli:Studiujesz filozofię?

:polew: Nie.

Opublikowano

Przy lidarze masz wskazanie prędkości, odległości i czasu od wykonania pomiaru. Wystarczy, że sobie mniej więcej przeliczysz w głowie. Wątpię czy ktoś będzie się bawił w gierki typu: Ty jedziesz 80 km/h, obok auto przelatuje 120 km/h i on zatrzymuje akurat Ciebie - powiedz mi jaki miałby w tym cel ? Przecież równie dobrze może zatrzymać tamtego.

Natomiast jak jedziesz praktycznie sam to wtedy taka informacja jest bardzo istotna.

Dla przykładu - zdejmują Ciebie z 500 m jak jedziesz 100 km/h. Uśredniając późniejsze hamowanie i zatrzymanie niech to będzie prędkość 70 km/h. Odległość 500 m pokonujesz w czasie mniej więcej 25-30 sek. Kolejne 30 sek. to podejście Policjanta, a po przedstawieniu się i powiedzeniu o co chodzi mija kolejne 30 sekund. Masz w sumie 90 sek i na to patrzysz.

Można nawet powiedzieć, że to taka średnia, którą można przyjąć o ile zatrzymujesz się od razu, a nie szukasz miejsca i Policjant podchodzi do Ciebie.

Jakby nie o to mi chodziło... To, jak się to dzieje - pomiar, zatrzymanie i mandat jest znane przez wszystkich. Ale wydaje mi się, że jakby się ktoś uparł i sprawa oparła się o Sąd, to mógłby być precedens, gdyż taki wynik nie jest personalizowany a na fotkach czy video jest. Z jednej strony, przy np. czterech świadkach w aucie, zeznających w sądzie jednakowo, że nie było przekroczenia prędkości a z drugiej jeden policjant z pustymi cyferkami....???? Do tego słaba widzialnośc bo padał deszcz i -2 w okularach policjanta. Wydaje mi się że sprawny adwokat wygrywa taką sprawę bez trudu.

Opublikowano

Ja miałem lepszy numer.. jechałem z kumplem anglikiem w kolumnie samochodów... oczywiście zatrzymali nas.. on im tłumczy że jak on to i wszyscy - i że chce zobaczyć radar.. oni w uparte że 50 euro, a kumpel im żeby się wypchali bo nie mamy kasy. A ta ku***wa policjant na to - a ile macie wachy w zbiorniku. Kumpel nie wytrzymał za telefon i do konsulatu angielskiego zaczął dzwonić. Jak poprosił o numer służbowy policjanta to się zawinęli do samochodu i z piskiem opon odjechali.

Opublikowano

Ja miałem lepszy numer.. jechałem z kumplem anglikiem w kolumnie samochodów... oczywiście zatrzymali nas.. on im tłumczy że jak on to i wszyscy - i że chce zobaczyć radar.. oni w uparte że 50 euro, a kumpel im żeby się wypchali bo nie mamy kasy. A ta ku***wa policjant na to - a ile macie wachy w zbiorniku. Kumpel nie wytrzymał za telefon i do konsulatu angielskiego zaczął dzwonić. Jak poprosił o numer służbowy policjanta to się zawinęli do samochodu i z piskiem opon odjechali.

:blink: no tego jeszcze nie słyszałem, nieźle.

Opublikowano

Z jednej strony, przy np. czterech świadkach w aucie, zeznających w sądzie jednakowo, że nie było przekroczenia prędkości a z drugiej jeden policjant z pustymi cyferkami....???? Do tego słaba widzialnośc bo padał deszcz i -2 w okularach policjanta. Wydaje mi się że sprawny adwokat wygrywa taką sprawę bez trudu.

Gdyby tak było to wszyscy, którzy jechali w min. 2-3 osoby w aucie wykorzystywałyby taką możliwość. I tak sąd w takich przypadkach trzyma stronę Policji.

Takie rzeczy niestety też się zdarzają :wink4: