Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Dawka paliwa po modach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukałem na forach coś na ten temat ale niestety nic.Moje audi jest po modyfikacjach ( turbo AWX, wtryski 216, zaślepiony EGR, wycięty katalizator + nadkole os S, program Rogala ) Mój problem objawia się tylko na dobrze rozgrzanym silniku, tzn zaczyna "rzucać" ostatnio dopatrzyłem sie wycieku na pompie wtryskowej. Wymieniono mi wszystkie uszczelki pompiarz ustawił dawke na ok 6,5 ( taka była zczytana przed naprawą) Pompa sucha ładnie wszystko chodzi , ale po nagrzaniu się silnika znowu to samo. Dodam że po delikatnym przycisnięciu pedału gazu na parę senukd praca silnika jest ok a później znowu trzęsie. Proszę o pomoc.

pozdrawiam

Opublikowano

zloguj auto i wrzuc na forum logi, auto jest troche pomodzone to radzilbym jechac zeby to zdjagnozował ktos kto robił program, bo złykły mechanik moze tylko namieszac bardziej

Opublikowano

Kolego nie wiem czy masz to samo co u mnie tzn na luzie na wolnych trzęsie silnikiem i autem po dodaniu lekko gazu i puszczeniu na chwile spokój i znów to samo

jeśli tak to sprawdź stan plecionki przy rurce co ja masz zamiast kata

u mnie to waśnie był problem, sprawdziłem to tak że siedziałem w aucie i jak trzęsło to druga osoba przytrzymała nogą wydech i drgania znikały, po wymianie plecionki wszystko jest ok