Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon w mojej A4 już nie paruje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po tym jak wymiana oringów i nakładanie smaru nie pomagało i lampy nadal parowały postanowiłem:

- Nakładkę znajdującą się na regulacji wysokości obsilikonować po wcześniejszym odtłuszczeniu (przepraszam że użyłem białego silikonu :decayed:) tak żeby woda nie podchodziła pod nią

Miniaturka na forum (kliknij a zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze):

http://images48.fotosik.pl/580/2d747276e34ae94dm.jpg

- W otwory przez które reguluje się wysokość upchałem lekko przypiłowane kawałki wężyków gumowych tak aby woda spływająca z maski nie kapała wprost na śrubę od regulacji tylko żeby oblecieła owy wężyk i spłyneła gdzie indziej

http://images45.fotosik.pl/1705/b6b8792bea41ea01m.jpg

Wężyki mają taki otwór że można przez nie nadal regulować wysokość a po zastosowaniu takich rozwiązań zapomniałem co to parujące lampy mimo że wcześniej byłą masakra.

Pozdrawiam!!!

kureczka no musze to spróbować , dzięki serdeczne za podpowiedź :hi::hi:

Jeśli będziesz po zabiegu daj znać czy pomogło :naughty: Pamiętaj żeby te wężyki były upchane tak pasownie żeby przy nich woda nie przechodziła.

U mnie zero parowania. Myjnia czy też nocka pod chmurką w deszczu czy w roztopy i ani mgiełki :kox:

Opublikowano
Po tym jak wymiana oringów i nakładanie smaru nie pomagało i lampy nadal parowały postanowiłem:

- Nakładkę znajdującą się na regulacji wysokości obsilikonować po wcześniejszym odtłuszczeniu (przepraszam że użyłem białego silikonu :decayed:) tak żeby woda nie podchodziła pod nią

http://images48.fotosik.pl/580/2d747276e34ae94dm.jpg

- W otwory przez które reguluje się wysokość upchałem lekko przypiłowane kawałki wężyków gumowych tak aby woda spływająca z maski nie kapała wprost na śrubę od regulacji tylko żeby oblecieła owy wężyk i spłyneła gdzie indziej

http://images45.fotosik.pl/1705/b6b8792bea41ea01m.jpg

Wężyki mają taki otwór że można przez nie nadal regulować wysokość a po zastosowaniu takich rozwiązań zapomniałem co to parujące lampy mimo że wcześniej byłą masakra.

Pozdrawiam!!!

kureczka no musze to spróbować , dzięki serdeczne za podpowiedź :hi::hi:

Jeśli będziesz po zabiegu daj znać czy pomogło :naughty: Pamiętaj żeby te wężyki były upchane tak pasownie żeby przy nich woda nie przechodziła.

U mnie zero parowania. Myjnia czy też nocka pod chmurką w deszczu czy w roztopy i ani mgiełki :kox:

słuchaj nie wiem czy to u mnie zadziała ponieważ ja mam taką kijową sytuacje że sie zastanawiam : auto stoi w ogrzewanym garażu cały czas, nic nie padało w garażu ani mgiełki na reflektorze , wszystko suchutkie , wyjechałem tylko na powietrze jak było -2 ale ani nie padał snieg deszcz nie było żadnej mgły , CHWILA NA POWIETRZU I ZAPAROWANE DO POŁOWY :facepalm: no można sobie w łeb strzelić :(

Opublikowano

Moim zdaniem musisz wysuszyć reflektor a dopiero pozniej szczelniac. Wpakuj go do piekarnika z termoobiegiem na 50C na 30min :)

Opublikowano

Ja wykręcałem soczewki i suszyłem suszarkami do włosów :decayed: a żona z mokrą głową latała i krzyczała "gdzie obie suszarki do włosów??" :decayed::decayed:

Przy okazji zaglądnij w jakim stanie odbłyśniki :wink:

Opublikowano
Ja wykręcałem soczewki i suszyłem suszarkami do włosów :decayed: a żona z mokrą głową latała i krzyczała "gdzie obie suszarki do włosów??" :decayed::decayed:

juz wyciągałem i nawet czyściłem soczewki, to co mam jeszcze raz wymontować lampy , wyciągnąć bebechy i podsuszyć ?

Opublikowano

juz wyciągałem i nawet czyściłem soczewki, to co mam jeszcze raz wymontować lampy , wyciągnąć bebechy i podsuszyć ?

Widocznie coś słabo masz wysuszone te lampy skoro przy zmianie temp. zaraz parują do połowy. Rozkręć, wysusz, zrób silikonowanie i ominięcie wody :wink:

Opublikowano

Widocznie coś słabo masz wysuszone te lampy skoro przy zmianie temp. zaraz parują do połowy. Rozkręć, wysusz, zrób silikonowanie i ominięcie wody :wink:

Ja u siebie też miałem problem z parującymi lampami.Zrobiłem patent z tego wątku

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-parowanie-bi-xenon-199064/

Do tego klapkę z tyłu lampy z przetwornicą uszczelniłem silikonem.Oczywiście wcześnie wysuszyłem lampy suszarką.Jak na razie nie parują:naughty:

Polecam ten patent.

Opublikowano

Ja u siebie też miałem problem z parującymi lampami.Zrobiłem patent z tego wątku

Do tego klapkę z tyłu lampy z przetwornicą uszczelniłem silikonem.Oczywiście wcześnie wysuszyłem lampy suszarką.Jak na razie nie parują:naughty:

Polecam ten patent.

Poko siemanko :) co Ty masz ciekawego w halogenach ? jakaś przetwornica czy mocne ledy ? :)

Opublikowano

Polecam ten patent.

Poko siemanko :) co Ty masz ciekawego w halogenach ? jakaś przetwornica czy mocne ledy ? :)

Witam Michał.W halogeny powkładałem HID,y 6000k.Tu więcej fotek i porównanie

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/hid-przeciwmgielnych-256288/

Tylko muszę jeszcze rezystorki pozakładać,bo nieraz wywala mi błąd na fisie.Ale rzadko się to zdarza więc i mi się nie bardzo spieszy,poczekam aż zrobi się cieplej:decayed:.Pozdrawiam

Opublikowano

Polecam ten patent.

Witam Michał.W halogeny powkładałem HID,y 6000k.Tu więcej fotek i porównanie

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/hid-przeciwmgielnych-256288/

Tylko muszę jeszcze rezystorki pozakładać,bo nieraz wywala mi błąd na fisie.Ale rzadko się to zdarza więc i mi się nie bardzo spieszy,poczekam aż zrobi się cieplej:decayed:.Pozdrawiam

to jeszcze tylko zmień oprawki postojówek z h6w na w5w i załóż postojówki z osrama 6000 K i bedą świeciły tak jak ori ksenon :) i jeż bedzie pikny przodzik :)

• 3 lata później...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta :)

Mi też parują lampy, zaopatrzyłem się już w nowe uszczelki od regulacji świateł. Ale zastanawiam się jak usunąć plamy wewnątrz lampy, które zostały po wodzie.

Ciężko jest wyciągnąć soczewki w bixenonie? Pytam bo nigdy tego nie robiłem a nie chciałbym uszkodzić sobie lampy.

Chyba że jest jakieś inne dojście?

Opublikowano

Jest to do zrobienia. Na koniec prysnrlem powłoka farby zbguma i jest ok

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta :)

Mi też parują lampy, zaopatrzyłem się już w nowe uszczelki od regulacji świateł. Ale zastanawiam się jak usunąć plamy wewnątrz lampy, które zostały po wodzie.

Ciężko jest wyciągnąć soczewki w bixenonie? Pytam bo nigdy tego nie robiłem a nie chciałbym uszkodzić sobie lampy.

Chyba że jest jakieś inne dojście?

Zawsze można wypłukać woda demineralizowana i dobrze wysuszyc co finalnie może nie dać takiego efektu jak po prostu rozklejenie lampy i jej wyczyszczenie