Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem ze wspomaganiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i z góry dziękuje za pomoc :P mój problem polega na tym ze ciężko chodzi kierownica. Gy auto jest zimne kierownica śmiga bez problemu jednak kiedy się rozgrzeje zaczynają się z nią problemy. Co może być tego przyczyna. Sprawdzałem kilka rozwiązań nic nie pomaga pomocy.

Opublikowano

jaki jest stan płynu w zbiorniczku po rozgrzaniu :?:

Opublikowano

a co juz zrobiles?

Opublikowano
  • Autor

koledzy stan płynu jest na maximum i zaranie nic z tym nie robiłem szukam porady bo mechanizatory się niejadana te co ich znam a chciałbym cos z tym problemikiem zrobic bo mnie to drazni

Opublikowano

Najlepiej na początek wymień płyn :)

Jeśli już to robiłeś to sprawdź jak po rozgrzaniu zachowuje się płyn w zbiorniczku, musi on delikatnie przepływać przez zbiorniczek.

Ja miałem tak że płyn strasznie buzował i po rozgrzaniu układ się zapowietrzał.

Wybrałem więc strzykawką płyn ze zbiorniczka i go wyciągnąłem. Okazało się ze sitko sobie latało jak chciało, umyłem więc cały zbiorniczek i zamontowałem sitko jak potrzeba.

Poza tym od zbiorniczka w kierunku kabiny odchodzi przewód w którym jest jakiś dławik, czy coś takiego, trochę go poprzepychałem drucikiem ale nic w nim nie zauważyłem. Następnie złożyłem wszystko do kupy a brakujący płyn uzupełniłem jakimś uniwersalnym STP do układów kierowniczych.

Po tym zabiegu wspomaganie śmiga aż miło więc spróbuj zrobić to co ja o ile u Ciebie też płyn buzuje w zbiorniczku.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

witam kolegę u mnie płyn nie buzuje jeżeli rurze kierownica wtedy dopiero zaczyna wariować gdy przestaje rosząc stabilizuje się i nic się niedziele Gdzie znajduje się to sitko morze zrobię podobny zabieg co ty zobaczę co się będzie wtedy działo i jeszcze jeden objaw zauważyłem gdy skręcam jadać autkiem i puszcze fajerkę to strasznie szybko odbija aż autkiem buja nie wiem co morze być tego wszystkiego przyczyna pozdrawiam

Opublikowano

to sitko ciągle mi wypadało, więc się wqrwiłem i go wywaliłem, czy mogą być teraz jakieś konsekwencje tego :mysli:

Opublikowano
  • Autor

koledzy gdzie znajduje się to sitko ??????????

Opublikowano

w zbiorniczku z płynem

Opublikowano
  • Autor

witam kolego co ty zrobiłeś jak ci ten płyn w zbiorniczku buzował bo u mnie wyciagnelem to sitko i straszne mi płyn zaczol buzować wspomaganie teraz śmiga niezłe tylko ten płyn mnie przeraza czekam na jakaś podpowiedz z góry dziękuje pozdrawiam i dzięki za podpowiedz z tym wspomaganiem sam bym na pewno do tego nie doszedł ciekawy ten problem niby sitko a jednak jakie ma znaczenie [br]Dopisany: 22 Styczeń 2011, 18:30_________________________________________________a jak najlepiej i najskuteczniej odpowietrzyć wspomaganie w a4 ????[br]Dopisany: 22 Styczeń 2011, 18:32_________________________________________________koledzy potrzebuje pomocy jak odpowietrzyć układ wspomagania w a4 czekam na dobry sposób z góry dzięki pozdrawiam

Opublikowano

do oporu w prawo, w lewo, w prawo, w lewo, w prawo, w lewo, w prawo, w lewo, w prawo, w lewo i odpowietrzone

jak spuściłeś cały płyn z układu na najpierw tą czynność zrób bez zapalania silnika

Opublikowano
  • Autor

kolego niespuszczałem płynu całego wyciagnelem zbiorniczek odłączyłem go od tych dwóch węrzyków wyjelem to sitko i strasznie mi płyn buzuje teraz i się pieni co mam zrobić zęby to unormować bo wspomaganie nadal nieśmiga jak nalerzy

Opublikowano

odpowietrzyc

Opublikowano
  • Autor

koledzy odpowietrzałem układ ale to nie pomaga nadal jest to samo co było morze ja złe odpowietrzam sam już nie wiem pomorze ktoś mi z tym problemem z góry dzięki pozdrawiam

Opublikowano

kolego wymień płyn i umyh zbiorniczek benzyną ekstrakcyjną sitko też i próbuj odpowietrzyć tak jak koledzy pisali płyn musi być spokojny w zbiorniczku nawet przy ruchach kierownicy inaczej zatzresz pompe i będą kolejne wydatki :hi:

Opublikowano
  • Autor

dzięki kolego tak zrobię pozdrawiam

Opublikowano

sprawdź czy w płynie niema opiłków jeśli płyn ma stalowy kolor do wymiany pompa

Opublikowano

na wylaczonym odpowietrzales? sprawdz czy ci gdzies nie lapie powietrza na przyklad przy tych przewodach czy ciasno siedza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podłączę się pod temat.

Co myślicie o zakupie pomp z allegro w cenie 200zl. Niby napisane jest że nowe są. Czyjej są one produkcji i czy warto takie kupować, czy po prostu kupić ori używkę.

Opublikowano

Podłączam sie pod temat.

U mnie sytuacja jest dokładnie odwrotna, o odpaleniu samochodu, kierownica chodzi ciężko jakby nie było wspomagania, przy pełnym skręcie pompę delikatnie słychać czyli działa. Po kilku skrętach kierownicą wspomaganie zaczyna działać i wszystko jest ok. Płyn w zbiorniku był wymieniany parę miesięcy temu. Problem pojawił się wraz z pojawieniem się mrozów (chociaż samochód jest garażowany). Może ktoś ma podobny problem?? pzdr