tony84 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 witam. mam taki oto problem. w swoim nowym nabytku odkleiłem brewki, które były czymś przyklejone do reflektorów. jedna odeszła elegancko, po drugiej pozostał jakiś silikon lub klej do szyb. i pytanie czym to usunąć?? próbowałem na gorąco ale nie schodzi. temat pilny, bo wygląda to strasznie. z góry dzięki.
songo Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 możesz zapytać w sklepach z płytkami o taki preparat do usuwania kleju bo wiem że są takie. możesz również spróbować coś takiego http://www.autokosmetyki.pl/plastmal_anty_silikonwosk_specjalistyczny_preparat_do_usuwania_silikonu_i_wosku_z_szyb_samochodowych,p483.html ale jak się to spisuje to nie mam pojęcia. mój znajomy natomiast który pracuje na montażu okien używa środka o nazwie cosmofen który jest w kilku odmianach(jak dobrze pamiętam 5,10,60 i chyba ten 5 jest najmocniejszy)
andrewsc Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Kolego ja mam z autoland chyba środek do usuwania asfaltu z lakieru, much itp. Idealnie usunie klej i silikon z lamp i nie zniszczy plastiku. Sam tak roiłem po uszczelnianiu lamp gdy pobrudziłem obudowę silikonem. Koszt około 9zł
slawek5170 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 może spróbuj benzyna ekstrakcyjna. myślę, ze nie powinna nic zrobić z lakierem
tony84 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2011 dzięki koledzy. juz załatwione. okazalo sie iż był to aktywator do kleju do szyb który za cholerę nie chciał zejść. wiec polerka lamp zalatwila sprawę. teraz wyglądają jak nowe :>
Rekomendowane odpowiedzi