adam1077 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Mam prawdopodobnie do wymiany uszczelke pod glowica.Chce sie dowiedziec czy nalezy np.zplanowac glowice,wyczyscic gniazna itd.Czytalem gdzies ze glowicy TDI sie nie planuje?Jak jest naprawde?
PiterA4 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 kolego glowice planuje sie tylko gdy przegrzejemy silnik i jest podejrzenie skrzywienia glowicy....co do gniazd zaworowych warto to zrobic tak jak wymiana uszczelniaczy zaworowych.....co do wolno niewolno podejrzewam ze wolno
klaus31183 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 kolego samo planowanie głowicy to koszt 50 zł więc nie warto na tym oszczędzać!!!
Proof Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Oczywiście trzeba delikatnie "liznąć" głowicę aby powierzchnia była idealna przed założeniem nowej uszczelki.
RAFLIK A4 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Oczywiście trzeba delikatnie "liznąć" głowicę aby powierzchnia była idealna przed założeniem nowej uszczelki. zgadzam się w 100% jak ściągasz głowice to nie warto oszczędzać troszkę się liźnie i po sprawie i lepiej do uszczelki przylega [br]Dopisany: 21 Styczeń 2011, 20:19_________________________________________________a z drugiej strony uszczelka głowicy do wymiany to naprawdę rzadkość w dieslu :/ no ale ja tez nie dawno byłem zmuszony wymienić bo się rozciekła do o koła :/
Rekomendowane odpowiedzi