JUZIU Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Mam już słaby akumulator i ledwo mi odpała auto ale chciałbym wiedzieć czy to ze mam taki słaby akumulator to może on być przyczyną szarpania auta przy pełnym dodaniu gazu w zakresie od 2.5 do 4.5 tys. obrotów silnika??? dodam ze po przekroczeniu 4.5 tys obrotów auto prawidłowo przyspiesza a jeśli dodaje delikatnie gazu to nie ma tego szarpania. błędów na vagu nie pokazuje zadnych
zbigok Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Miałem kiedyś takie problemy w Oplu. Jeździłem z tym chyba kilka miechów. Tylko przez zwykły przypadek zauważyłem, że przewód paliwowy był lekko zagięty. Wymieniłem go i autko zaczęło chodzić jak nowe. W Twoim przypadku może też być przyczyną zasilanie do pompy paliwowej. Powodzenia.
Fami Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Ja też miałem takie problemy w swoim AEB jak się okazało padła cewka zapłonu i stąd to szarpanie. Wymieniłem wszystkie za jednym razem i jak ręką odjął :>
Rekomendowane odpowiedzi