Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] BRD FMIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a4gostyn.jpg

Witam.

Mody jak w temacie . BRD , FMIC + PROGRAM by ECUPROJECT .Efekt 196 PS i 400 NM. Początkowo wyszło ponoć nawet 201 PS ,ale z tył auta ciemność. Finalnie auto puszcza bąki jak seryjny awx - miałem okazje jechać 20 km za swoim autem, także można powiedzieć ,że bezdymnie. Osiągi naprawdę rewelacja. Kto zrobił program ze 131 na okolice 165 ,to poczuł różnice , mniej więcej taka sama różnica jest ze 165 na 196. Wstępnie pomierzyłem mniej więcej co i jak; 0-100km/h 7.2 - 7.3s , 60-100 km/h 3 bieg 3.2s . Jak będę miał chwilkę ,wrzucę jakiś filmik jak to jedzie. Co do 0-100 może dałoby się wykręcić poniżej 7 ,ale 1 bieg i większość 2 , trakcji brak. Liczyłem na okolice 190 PS , a tu proszę . Podziękowania dla chłopaków z Ecuproject Wrocław. Hej.

Opublikowano

Prawie 200KM to już niezły wynik, no i zmiany nie aż tak duże, jak na taki przyrost.

Opublikowano
  • Autor

Pompki seria - BA .pozdr.

Opublikowano

No teraz to już jakoś lata :kox:

Co z EGR-em :mysli:

Bezawaryjności życzę i powodzonka :hi:

Opublikowano
  • Autor

EGR siedzi ,ale mam zamiar usunąć , jakieś propozycje?? Rzeczywiście da się teraz tym jakoś wyprzedzać :wink4:

Opublikowano

U mnie jest całkowicie wywalony :gwizdanie: ............ znalazłem fotki

SNC_101121_152101.jpg

SNC_101121_172835.jpg

Opublikowano

EGR siedzi ,ale mam zamiar usunąć , jakieś propozycje?? Rzeczywiście da się teraz tym jakoś wyprzedzać :wink4:

Ja EGR mam usunięty, pozostawiłem tylko klape gaszącą.

Opublikowano

jakiej średnicy masz rury dolotu ?

Opublikowano
  • Autor

Jutro sprawdze jaka srednica.

Opublikowano

No ładnie po takich modach prawie 200 kuczyków, nice :) pewnie daje rade :evil: powodzonka :hi:

Opublikowano
:kox: i to bez zmiany pompek :good: coraz czesciej wykresy gdzie bez zmiany pompek sa takie wyniki :good: mowisz ze sa duze odczucia w porownaniu do samego programu?
Opublikowano
  • Autor

Te pompki BA nie są takie złe, jednak. Myślałem ,ze wydolą max 180-185ps ,ponoć to nie kres ich mozliwości.Gdzieś wyczytałem ,ze okolice 220 Ps to ich wydajność.Znaleść dobre Al-ki w sensownej cenie to spory kłopot.

Co do różnicy program ,a BRD + Fmic ,to 400 nm robi swoje. Auto na 2-ce ma znikomą przyczepność, do prędkości maksymalnej dochodzi naprawdę szybko (skrzynia jest tu ograniczeniem , okolice 4600 rpm i koniec). Myślę, że osiągi są tylko nieco gorsze w stosunku do 3.0 tdi seria. Pozdrawiam. . Hej.

Opublikowano

4600 obrótów i 230 Km/h?:):decayed:

czyli jednak na BA da sie cos osiagnac... szkoda ze moje nie leja jak potrzeba

Opublikowano

Tak z innej beczki zapytam :tongue4: Wiecie jakie czasy 0-100 może mieć 1.9 awx po chipie na okolo 165ps ?

Opublikowano

Tak z innej beczki zapytam :tongue4: Wiecie jakie czasy 0-100 może mieć 1.9 awx po chipie na okolo 165ps ?

cos miedzy 8-8,5s
Opublikowano

wszytko zalezne od trakcji... ja wykrecałem powtarzalne 7.9 -8.0

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi :) zawsze mnie to zastanawiało, a teraz już wiem :)

Opublikowano

Ale masz Avanta wiec nie licz na ponizej 8 s :hi:

Opublikowano
  • Autor

165 ps w B6 , tak jak napisali koledzy to okolice 8 sekund.Czy avant jest cięższy od sedana??[br]Dopisany: 30 Styczeń 2011, 12:59_________________________________________________

4600 obrótów i 230 Km/h?:):decayed:

czyli jednak na BA da sie cos osiagnac... szkoda ze moje nie leja jak potrzeba

Akurat kasowałem Bmw 330D ,wiec tylko zerknąłem szybko na obroty , ale myślę ,ze 4600 na 5 to właśnie okolice 230.