Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Usunięcie katalizatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Jestem właśnie przed zmianą seryjnego tłumika w moim BLB na podwójny z BRD.

Zastanawiam się czy przy okazji nie wywalić także katalizator.

Obecny przebieg 216kkm i nie wiem czy nie czas już na niego...

Proszę o opinię.

Opublikowano

to już zależy wyłącznie od Ciebie. ja przy 193tys tez myślałem nad usunięciem ale jak na razie się wstrzymałem. na pewno znajdziesz zwolenników jak i przeciwników owego zabiegu. po usunięciu uzyskasz ładny gwizd turbiny,przy takim przebiegu już na pewno jest z deka przytkany więc po wywaleniu autko powinno zyskac pare dodatkowych koni ale i możliwe jest nieco większe kopcenie choć nie koniecznie no i ostatni aspekt czyli ekologia więc rozważ za i przeciw i zrób jak uważasz :hi:

Opublikowano

Dziś wywaliłem kata i jestem bardzo zadowolony. Dźwięk wymiata i dodatkowo pomimo tego, że kat nie był mocno zawalony to wydaje mi się, że na wysokich obrotach lepiej się zbiera :good: nie zastanawiaj się i wycinaj :)

Opublikowano
  • Autor

A czy istnieja jakaś przepływka w to miejsce P&P czy trzeba coś w miejsce kata sztukować??

Opublikowano

A czy istnieja jakaś przepływka w to miejsce P&P czy trzeba coś w miejsce kata sztukować??

Katalizator mozesz wykruszyc (rozbic) z tej puszki,wyleci i zakładasz z powrotem tak jak było

Opublikowano

poszukaj rury nierdzewnej o podobnym przekroju

wytnij kata i wstaw rurke, jak wybijesz sam wklad wydech bedzie miał nieprzyjemny dzwiek

od razu zrób program, nie bedzie zadnego dymienia

Opublikowano

Ja w 1Z jak wybiłem kata z puszki to zadnej różnicy w dzwieku nie słyszałem.Kolega w volwo 2.0T bezyna wybił kata to teraz na wolnych obrotach ma takie pukanie z wydechu :thumbdown:

Opublikowano

zamiast kata mozesz wstawic zamiennik gruchot-tłumiki, jednak jak napisał devastation , wstaw rure i po problemie, bedzie bardziej elastyczny, zrob tez program , jest do tego dobra temperatura zewnetrzna , witek ladne kreseczki ci wymaluje :)

Opublikowano

A mam pytanie ktoś coś takiego wstawiał http://allegro.pl/katalizator-zamiennik-audi-passat-1-8t-1-6-2-0-kat-i1387885298.html jak to się sprawdza czy trzeba i tak w programie usuwać sondę czy przejściówki założyć?

Opublikowano

Też o tym myślę (kat out) ale czekam na więcej odważnych opinii. :naughty:

Opublikowano

ten temat byl poruszany na forum dziesiatki razy, wywalaj to gó...wno i po temacie

Opublikowano

Tak wywalę tylko pytanie co zrobić z druga sonda i czy nie będzie wyskakiwał błąd i czy to od gruchota czy zwykła rurkę z miejscami na sondy wiem że dużo jest o tym ale nigdzie nie jest dokładnie opisane co wstawić

Opublikowano

jak wywalisz kata musisz podjechac do jakiegos tjunera aby wyłaczył Ci druga sonde w ECU

na forum był temat tulejki ale uwazam ze nie jest w 100% skuteczny

Opublikowano

Tylko nie wiem czy to opłacalne wgrać soft 400zł zamiennik 160 zł a kat 650 zł nie wiem właśnie co robić co polecasz

Opublikowano

w/g mnie najlepiej zrobisz jak wywalisz kata, i zrobisz program

a jak nie to wymien kata na nowy a program tez zrób :> :> :>

Opublikowano

oki dzięki za odpowiedz a czy ten od gruchota się nada zamiennik , czy tą rurke ,tylko nie wiem kto to sprzedaje lub produkuje .

Opublikowano
  • Autor

Czy jak wywalę kata to nie będą wyrzucane jakieś błędy na desce ??

Opublikowano

W B6 Dieslach nie ma żadnych błędów. Nie wiem jak w BLB, ale wydaje mi się, że też błędów nie będzie. Niech ktoś to jeszcze potwierdzi

Opublikowano

jak nie ma DPF-u to luzik

Opublikowano

jak nie ma DPF-u to luzik

Nie ma. :pali::wink4: