ynos Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Witam, głośniki w tylnych drzwiach oraz subwoofer nie grał. Po rozkręceniu okazało się, że przekaźnik walnięty w tubie. Wymieniłem i gra ale kiepsko. Sam subwoofer , przy odłączonych tylnych głośnikach po prostu sobie mruczy i charczy cicho. Identyczny układ jest w A3 tylko inna obudowa, podpiąłem zatem do A4 i dziwne bo zachowuje się tak samo – b.cicho i słychać charczenie, a dodam, że w A3 gra przyzwoicie i nie słychać charczenia, a bas czuć w aucie. Oba zestawy to Nokia, dodam, że w A4 jest oryginalne radio, a w A3 mam podstawione inne. Pytanie moje co powoduje, że dobry głośnik/wzmacniacz/tuba po podłączeniu do A4 z oryginalnym radiem prawie nie gra (tylne głośniki grają dobrze)? Czy radio steruje mocą tuby i jakością dźwięku, bo tak to wygląda. Gdzie szukać usterki?
gularz27 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Naprawdę dziwny problem.... Może tamto ma jakis filtr dolnoprzepustowy?
DeeJay_Kill Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 głośnik w subwooferze jest dwucewkowy - raczej mało możliwe, żeby któraś z nich się spaliła, ale sprawdź, bo może to być przyczyną problemu.
Rekomendowane odpowiedzi