Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] [A3 8P] Problem z kalibracją ESP/wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, ja tak po koleżeńsku bo tutaj też są zacni znawcy tematu audi :). Szukałem na forum ale nie mogłem znaleźć

Zainstalowałem tempomat i wszystko pięknie działa ale nie działa ESP i wspomaganie kierownicy. Przeprowadzałem kalibracje czujnika kąta skrętu po wymianie modułu pod kierownicą (czyli, przekręciłem do oporu w jedną i drugą stronę kierownicę ale nie zadziałało). Chciałem przeprowadzić kalibrację przez VAG, ale opcja 11 jest nie możliwa do kliknięcia ale mam opcję 07. Wszystko na starym module śmigało (czyt. ESP/wspomaganie) ale po odpięciu akumulatora wszystko "pierdut" i nie działa.Co mam teraz zrobić? Jakieś pomysły?

Nr. taśmy: 1K0 959 653 D - prawidłowa

Moduł: 8P0 953 549 F - prawidłowa

Wersja softu w ABS jakoś 002112

Cały czas wyświetla mi błąd 00788 - czy jakoś tak bo podaje go teraz z głowy

Aha, przeprowadziłem test czy kierownica jest prosto (004 grupa, nie 005 co jest ciekawe). Wskazania kąta są na 0.00* ale nawet jak je skręcam do oporu. Co mogło pójść nie tak?

Opublikowano

Najpierw przejedz sie,pokręć kolami na maxa w lewi i prawo.

Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem to, ale nic z tego ;. Pojechałem na duży plac, porobiłem na nim 8ki ale nic z tego. Pojechałem się przejechać po krętej trasie i zero reakcji modułu.

Opublikowano
  • Autor

Wybór]
[03 - Brake Electronics]
[Pomiarowe Blocks - 08]
Grupa 004
[idź!]
Sprawdź pola 1, wartość musi być pomiędzy -1.5 i +1.5 °.
[Gotowe, powrót]
[Coding-II - 11]
Lub (jeśli Coding-II nie jest dostępny)
[Access Security - 16]
Wpisz 40168, aby umożliwić ustawienie podstawowe.
[Do it!]
[ustawienia podstawowe - 04]
Grupa 060
[idź!]
Po pomyślnym ustawieniu podstawowych, w polu 2 należy powiedzieć "OK".
[Gotowe, powrót]
[Zamknij Controller, Go Back - 06]
Uwaga: Po pomyślnym podstawowe ustawienia kierownicy Stop Limit musi być dostosowane zbyt.

Problem jest w tym, że ja w pozycję 11 nie mogę wejść-mam za to aktywną pozycję 07 Coding I. Akcja z AS'em też nie działa :(

W tym

"[Pomiarowe Blocks - 08]

Grupa 004

[idź!]

Sprawdź pola 1, wartość musi być pomiędzy -1.5 i +1.5 °."

pole 1, wynosi 0.0° ale nawet jak skręcę kierownicą do oporu - a chyba tak nie powinno być?[br]Dopisany: 29 Styczeń 2011, 00:25_________________________________________________Nikt nie ma żadnego pomysłu jak to naprawić?

Opublikowano
  • Autor

805 i kabel (do tej wersji vaga)do 2005+ więc wszystko pasuje.

Zastanawiam się czy moduł nie jest walnięty, ale jak by był to chyba w ogóle by nie działał, nawet tempomat by nie działał. Taśma pasuję, ale koro na vagu nie widać ,że ruszam kierownicą to może on nie pasuje?? Ale z drugiej strony gdy moduł jest nie skalibrowany to vag chyba i tak by nie widział że ruszam kierownicą?

Jadę dzisiaj do znajomego , który ma VAG Killera czy jakoś tak i może tym się uda.[br]Dopisany: 29 Styczeń 2011, 09:44_________________________________________________Killer Vag nie pomógł. Jakieś inne propozycje jak to skalibrować?

Opublikowano
  • Autor

No właśnie jak ruszam kierownicą to cały czas pokazuje 0*. Chyba zaraz rozbiorę i dobiore się do tasmy

Opublikowano

No właśnie jak ruszam kierownicą to cały czas pokazuje 0*. Chyba zaraz rozbiorę i dobiore się do tasmy

to coś się musiało rozłączyć skoro pokazuje 0. przy źle skalibrowanym czujniku zawsze sa jakieś wartości

Opublikowano
  • Autor

Rozebrałem wszystko podopinałem i złożyłem i kalibracja się udała! :) Dziękuję wszystkim za zainteresowanie się tematem

• 6 lat później...
Opublikowano

Witaj Komono. Mam pytanie odnośnie w/w problemów z adaptacją ABS i ESP, a konkretnie nie mogę uaktywnić czujnika G85 cały czas mam 0 stopni kąt skrętu jakby nie kręcił kierownicą. Problem zaczął się po wymianie manetki i modułu pod tempomat jest to Audi A3 8p z 2004r. Kod z wklejki 1ZF. I teraz nie wiem czy wymieniać jeszcze taśmę czy grzebać w kodowanie. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiki Ross tech, tam masz opisane, kręcić kierownica w lewo prawo trzymać po 10sekund, na pewno znajdziesz