Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Wysokie spalanie 18/100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

NO TO TERAZ MNIE PRZEKONALES LECE DO WV KUPIC CZUJNIK JAK ZALOZE ODEZWE I ZOBACZYMY CZY MIALES RACJE ;) MAM 18MIN. :hi::naughty:

Opublikowano

zakładaj na zimnym silniku bo ręce poparzysz chłodzeniem, i kup sobie dolewkę płynu do chłodnicy 1l wystarczy...

:)

Opublikowano

ja jak wymieniałem to nic mi nie uciekło :mysli:

Opublikowano

wymiana trwa max 5 sekund, jeden wyciągasz, drugi zakładasz

pod warunkiem że oring wyjdzie razem z czujnikiem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i znowu musze zapytac ... :kwasny: w sobote wróciłem z Piły ten czujnik zdążyłem kupić jednak wstrzymałem się z wymianą z tego względu że nie wiem jakim cudem może dlatego że podpiąłem vag-a sprawdzić kontrolnie czy nie ma błędów; błędów nie było po odłączeniu vag-a temperatura ładnie nagle zaczęła trzymać 90 st. i nie opada :wallbash: wkurzylem sie jak diabli bo czujnik kosztowal 120 zl. w ASO ale zdązylem go jeszcze w sobote teraz oddac. 7 dni na zwrot :tongue4: Co do spalania doczytałem się ze jest naklejka w kazdej audi z informacją o spalaniu z tyłu w kole zapasowym i faktycznie jest.... Napisane na niej wyraźnie SPALANIE W MIEŚCIE: 10,5; SPALANIE W TRASIE 6,5; SPALANIE ŚREDNIE 7,9 L/100 możliwe żeby aż tak mało te silniki paliły mi wyszło wyraźnie w trasie zrobiłem 650 km równo do zapalenia kontrolki a jechałem 90km max 120km/h zalałem na max czyli ok 62 litrów. wychodzi w trasie lekko ponad 10 litrów :wallbash: gdzie tyle powinien spalic w mieście :disgust::wallbash: co jest ? faktycznie wymienć ten czujnik skoro temp. juz nie spada czy sprawdzić sonde ? BŁĘDÓW ŻADNYCH NIE MA :(:mysli: Aha... jeszcze jedną rzecz zauważyłem... jak stoję na postoju dłuższy czas.. jakieś 5 min wskazówka od temp. potrafi spaść od tak... zacznę jechać wzrośnie temp do 90. CZUJNIK jednak ?? :blink:

Opublikowano

Kolego - jeśli myślisz, że w trasie AEB zejdzie do 6,5 l to się mocno mylisz. Mi nigdy w trasie nie udało się zejść poniżej 7,5 ale zazwyczaj w okolicy 7,9-8,3. W mieście latem przy naprawdę spokojnej jeździe schodziłem w okolice 10,7 ale Suwałki to nie jest wielkie wiecznie zakorkowane miasto. Po założeniu lpg w trasie pali ok.10.

W Twoim przypadku ponad 10 w trasie to troszkę za dużo zwłaszcza na prędkości z jakimi się poruszałeś. Sprawdź VAG'iem jakie masz odczyty temperatury wtedy będziesz wiedział, czy to problem czujnika czy może termostat nie trzyma i jeździsz na niedogrzanym silniku.

Odczytaj też jakie wartości mają korekty krótko i długoterminowe, będzie wiadomo, czy coś powoduje zmianę mapy i wzbogacanie mieszanki. Sprawdź też przepływomierz, najlepiej zrób loga bo może on też zawyżać wartości i podlewa paliwem.

Opublikowano

no jak bywasz w stolicy to mogę ci sprzedać swój mam 100 procent sprawny i orginalny ale wysyłać mi się nie chce sory bo nie doczytałem że już masz a odnośnie spalania to przy 90-100 6,5 jak najbardziej normalne co prawda trochę nowszy (99r ANB )ale mi w mieście palił 10 -11 warszawa a średnio 9,5 w trasie przy 130-180 warszawa -zakopane 7,6 sam byłem w szoku

Opublikowano

mi najniżej udało sie zejsc do 7.7 w trasie

jazda 100-140km/h, prawie cały czas na tempomacie[br]Dopisany: 07 Luty 2011, 19:47_________________________________________________Michał wymien ten czujnik

wskaznik to tylko orientacyjny element w aucie

najlepiej sprawdzić VAG-iem podczas jazdy

Opublikowano
  • Autor

mi najniżej udało sie zejsc do 7.7 w trasie

jazda 100-140km/h, prawie cały czas na tempomacie[br]Dopisany: 07 Luty 2011, 19:47_________________________________________________Michał wymien ten czujnik

wskaznik to tylko orientacyjny element w aucie

najlepiej sprawdzić VAG-iem podczas jazdy

sprawdzić bardzo chętnie :) może jakaś podpowiedź co i jak który kanał jak to zrobić po kolei sorry ale pierwszy raz zawsze boli ;)