Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Problemy z zapłonem i olejem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiec tak moji przyjaciele z klubu mam taki problem zjada mi olej ale co najciekawsze nie zawsze ale tylko czasem tak jak ostatnio zjadlo mi poltora litra oleju w ciagu kilku dni chce odpalic silnik a tu nic i mrygnela mi kontrolka od ooleju no to zagladam pod mache patrze olej a tu doslownie ostatnie krople , dolalem poltrora litra nowego i byl full pieknie elegancko kazdego dnie sprawdzalem olej na poczotku ubylo mi ze 4 milimetry ze wskaznika i jakies 1,5 tyg. bylo ok nic sie nie ruszalo na wskazniku dzis do roboty chce jechac a tu d*pa krece go i wszystko tak jakby ok tylko tak jakby benzyny nie dostawal koncze krecic i kontrolka mi sie zapalila od oleju no to co pod maske a tam mi wykazalo polowe , ale byc moze po kreceniu zamoczylo go troche no wiec co zalalem od nowa olej i krecilem go ale nic dalej jakby nie dostawal benzyny ale popompowalem troche pedal gazu noi po pieciu minutach odpalil rano wracalem i bez problemu odpalil chcialbym dodac ze przed tym problemem 4 godziny wczesniej jezdzilem sobie elegancko bez problemu pomuzcie moja audiczka to 1.8 turbo benzyna wersja 150 koni :hi:

Opublikowano

Dziwna sprawa raz ubywa raz nie,jedno co mi przychodzi na myśl to wyciek bo raczej nie możliwe aby silnik tyle oleju pożerał

Opublikowano

Zobacz czy ci kopci na czarno ,jak nie to turbo ok - i gdzieś masz wyciek i to niezły :evil:

Opublikowano

nie no turbo dziala ok nie kopci mam maly wyciek przy pasku rozrzadu ale to by caly czas wyciekalo a to chodzi o to ze nie wycieka caly czas tylko raz na jakis czas :/ to mnie dziwi sprawdze jeszcze pompe oleju moze ona cos szwankuje . przy okazji jakie spalanie ma twoja audi turbo dziura :)