Gość Damian A4 Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Witam Jak w temacie... O ile na silnik nie mam bo narzekać to nam bardzo uciążliwy problem że skrzynia i szukam kogoś kto mógłby powiedzieć mniej więcej o co chodzi...
kubson Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 To najpierw napisz co to za problem a potem będziemy myśleć :gwizdanie:
Gość Damian A4 Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 Witam. No więc... Przy prędkości około 32-35km/h na rozgrzanej już zimnej skrzyni czuć szarpniecie. Jeśli przyspieszan spokojnie to dzieje się to na 3 biegu a jak agresywnie to na 2. I wogóle do momentu szarpniecia czuć jakby skrzynia nie przenosiła całej mocy...dzieje się tak na trybie D i na Tipie
kubson Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Na vagu sprawdzałeś czy są jakieś błędy ?
kubson Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 lock-up w konwerterze? No ale żeby było czuć szarpnięcie to coś nie tak jednak.
kris_lpgcars Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 A tak na początek podstawy z obsługi Kiedy wymieniales olejek w skrzyni i jaki tam siedzi bo jak jakieś go..no to taki normalny objaw Jeżeli nie wywala trybu awaryjnego to nie jest Az tak zle Najpierw zrób porządnie czynności servisowe potem polataj chwilke a pózniej z jakimiś rezultatem daj znać co dalej bo z twojego opisu i na odległość to gdybaniem można książkę napisać Wiecej informacji z tego co zrobiłeś Najpierw szukaj .......... Potem temat zakładaj bo z tego co piszesz to na teraz masz objaw i wróżki szukasz
Gość Damian A4 Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 Trybu awaryjnego nie "wywala" Olej wymieniałem na ATF Febi - przynajmniej tak mówił mechanik Przy ostatniej czynności serwisowej silnika zaistniała konieczność zdemontowania chłodniczki oleju skrzyni biegów i praktycznie nic z niej nie wyleciało :shocked: Vag nie pokazał żadnych błędów związanych ze skrzynią i podobnych. Tak więc pozostaje mi szybko wymieniać olej i filtr?
kris_lpgcars Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 Czyli jest prawdopodobienstwo ze masz to co wyczytałem na innych forach odnośnie używania oleju marki krzak a mianowicie jest już mniej opcji co jest twoim problemem ale dalej szukając mam pytanie czy problem istniał przed wymiana bo jeżeli tak to może być to dość droga naprawa a jeżeli nie to czeka cię dość dokładne plukanie skrzyni porządnym ori olejem.
Rekomendowane odpowiedzi