Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Meetingi KUJAWSKO-POMORSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema Wszystkim po długiej przerwie. Ale wkońcu więcej czasu :)

Mam pytanko do Was może ktoś mi pomoże.

u teścia w aucie nagle spadła moc, podczas powrotu z Gniezna miał już problem z wyprzedzaniem, następnego dnia odpalił auto i nagle zaczeła kopcic na biało-szaro-niebieki dym i to tak poważnie że świata nie widać, nie da się nią wogóle jezdzić. Jaka może być przyczyna ? Turbo jest po regeneracji nie widać z góry żadnych wycieków ani nic podobnego. Silnik 1.9 TDI 110km Dajcie znac bo jutro planuje się za nią zabrać tyle że nie wiem od czego zacząć, gdzie szukać.

• Odpowiedzi 43.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jedrekx

5090

• Reniu

3603

• Artur82

2597

• WIŚNIA

2451

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Siema Wszystkim po długiej przerwie. Ale wkońcu więcej czasu :)

Mam pytanko do Was może ktoś mi pomoże.

u teścia w aucie nagle spadła moc, podczas powrotu z Gniezna miał już problem z wyprzedzaniem, następnego dnia odpalił auto i nagle zaczeła kopcic na biało-szaro-niebieki dym i to tak poważnie że świata nie widać, nie da się nią wogóle jezdzić. Jaka może być przyczyna ? Turbo jest po regeneracji nie widać z góry żadnych wycieków ani nic podobnego. Silnik 1.9 TDI 110km Dajcie znac bo jutro planuje się za nią zabrać tyle że nie wiem od czego zacząć, gdzie szukać.

Mi się wydaje że zawór EGR się wysrał ewentualnie jest do czyszczenia.

Miałem u siebie w B6 coś takiego że były objawy braku mocy ale tylko wtedy gdy mocniej padał deszcz.

Wyczyściłem zawór EGR i wszystko było ok.

Opublikowano

zobacz jak pompa wtryskowa wygląda

Opublikowano
:bry: Jeszcze znacie jakieś objawy ? Może dziś zobaczę czy to zawór EGR. Zastanwia mnie fakt że tam jest cały czas brak mocy i nawet na wolnych obrotach dość mocno kopci w kolorze szarym. A jeżeli doda mu się gazu to świata nie widać.
Opublikowano

Siemka :kawa:

Opublikowano

:hi:

:bry: Jeszcze znacie jakieś objawy ? Może dziś zobaczę czy to zawór EGR. Zastanwia mnie fakt że tam jest cały czas brak mocy i nawet na wolnych obrotach dość mocno kopci w kolorze szarym. A jeżeli doda mu się gazu to świata nie widać.

Proponowałbym podpiąć kompa, może ewentualne błędy coś podpowiedzą, bo tak to można pół auta wymienić i dalej będzie kiszka :wink:

Opublikowano
:siema:
Opublikowano

Panowie wie ktoś może jak wygląda trasa Bydgoszcz - Poznań, chodzi mi o koleiny? :wink:

Opublikowano

Wisnia niestety nie mogłem :( wyrażam skruchę i mocne postanowienie poprawy... a kiedy teraz spocik ?? Środe czy Czwartek ??

Opublikowano
:bry:
Opublikowano
Panowie wie ktoś może jak wygląda trasa Bydgoszcz - Poznań, chodzi mi o koleiny? :wink:

Nie jest źle jeśli chodzi o koleiny. Na moje to prawie w ogóle ich tam nie ma. Na pewno nie jak na trasie np. Chełmno-Toruń :)

Opublikowano

Nie jest źle jeśli chodzi o koleiny. Na moje to prawie w ogóle ich tam nie ma. Na pewno nie jak na trasie np. Chełmno-Toruń :)

No to git.

Trasę Chełmno-Toruń już zaliczyłem na obecnej glebie i było dobrze.

Dzięki :wink:

Opublikowano

buła87 jędrekx żyjecie :naughty:

Opublikowano

ja żyję... ale co to za życie :decayed:

Opublikowano
ja żyję... ale co to za życie :decayed:

nie narzekaj :naughty:

Opublikowano

no fakt, na maj nie mam prawa narzekać :wink: jak do tej pory wszystko jest pozytywne :whistling:

Opublikowano

Siema :decayed: ja też żyję, w tym sezonie w końcu się do Ciebie wybierzemy :wink: tylko niech mi się w pracy trochę uspokoi, bo jak na razie urwanie głowy jest..:facepalm:

Opublikowano

Siema :decayed: ja też żyję, w tym sezonie w końcu się do Ciebie wybierzemy :wink: tylko niech mi się w pracy trochę uspokoi, bo jak na razie urwanie głowy jest..:facepalm:

ja myślę że dotrzymacie słowa w końcu

będę od 29.05 do soboty 1.06

Opublikowano

postaram się :hi: 29.05 idę na żużel (derby), a potem na imprezę.. ale damy radę :naughty: