Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Wymiary plecionki (złącze elastyczne)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W katalizatorze brzeczy zawartosc. Zastepuje go rura i jest to na razie dla mnie optymalne rozwiazanie.

Plecionke mam oryginalna i organoleptycznie wyglada OK, ale zapobiegawczo przy okazji chcialem ja wymienic.

Widze tylko, ze musze najpierw zmierzyc srednice rury, bo nikt nie jest pewien czy to jest 50 czy 55mm.

• 1 miesiąc temu...
Gość lukasz,  Młody
Opublikowano

W AFN nie ma czegoś takiego jak oryginalna plecionka - element ten jest wspólny z katalizatorem. Pozostaje dopasowanie wg tego co masz.

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,1926.30.html

A co z katalizatorem?

to fakt, plecionka jest zlaczona z katalizatorem. koles który ma mi wymienić plecionke zaspiewal 70funtów(plecionka wliczona w cene)nowa razem z katalizatorem to koszt 140funtów czyli drugie tyle. Co robić wymienic na nowy, czy pchac sie w spawanie??? co radzicie, co bedzie trwalsze???

Opublikowano

Jak masz kase to wymień całość plecionkę razem z katem.U mnie w serwisie zaśpiewali około 1500 -2000 zł bo nie występuję to w orginale osobno.Jak chcesz wymieniać tylko plecionkę to zmierz średnicę rury w dieslu jest ona 55 mm u ciebie może być trochę mniejsza.Jednak jak chcesz kupować plecionkę to tylko uznanej firmy.U mnie w sklepach zwykła kosztuje około 40 zł a Bosala 40 euro.Jak zdecydowanie kupię droższą.Lukasz,Młody a jakie masz objawy, że wymieniasz plecionkę?

Gość lukasz,  Młody
Opublikowano

calkiem sie rozpadlo, najpierw chodził jak stara nyska i w koncu odpadł :( . kupiłem katalizator razem z plecionka razem z wymianom zaplacilem 150f(ok 700zl).stary kat jest jeszcze calkiem dobry tylko mialem problem zeby kupic plecionke(w anglii) i musialem wymienic calosc.

pozdro

Opublikowano

Jak za orginał to taniocha mi do diesla w servisie krzyknęli jak pisałem.Napisz jak teraz chodzi po wymianie.Miałeś jakieś niepokojące drgania?Bas ja jak przyspieszam to buczy jak w starym żuku:)

Gość lukasz,  Młody
Opublikowano

u mnie tez gdy wchodzi na wysomie obroty to cos buczy, juz się nawet zastanawialem czy to jest dobrze dokręcone.

ale wymienie jeszcze śrotkowy tlumik i opaske między katem a środkowym tlumikiem i wtedy zobacze co nowego bedzie się dzialo. drgan zadnych nie ma .a moze po prostu tak ma byc.

pozdro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...