Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Moja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

watpie bo jednak troche sily trzeba na przeskok od ktorego pchaja silowniki..najlepiej by bylo jakis silownik elektryczny wsadzic ale miejsca znowu malo :wallbash:

Opublikowano

Widziałem na forum passata, że jakąś sprężynę tam dają

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Tak Tak ktos tu z forum zdeklarowal ze podejmuje sie proby zalozenia tych sprezynek do a4 :gwizdanie:[br]Dopisany: 09 Marzec 2011, 23:33_________________________________________________Już dawno nic nie pisałem a tu sie wiele w autko pozmieniało, mysle ze na plus :naughty:

Doszło do autka:

- dekory szczotkowane komplet z s-line 7n6

- tuner tv zamiast dvd

- kiera juz trójramienna z b7

- stabilizator tylny od S4

I co najbardziej mnie cieszy zamontowałem dziś lusterko z czujnikiem zmierzchu, troch zimno bo jakies - 10 było :kwasny: ale czego sie nie robi dla :audi: nawet trafiło sie w moim kolorze wnętrza :kox:

Jako że sprzedałem kilkanaście liczników z kolorowym fisem to i do mnie taki trafił :naughty:

bujam sie tez z ta automatyczna klapą tylna i powiem wam ze na dobrej drodze jestem, bez wymiany zawiasów, takie adapterki :naughty: oczywiście trzeba dołożyć sprężynki z a6 i mocniejsze siłowniki..

No i Hamulce, po spaleniu zestawu ate i trw przyszedł czas na 320+288 przód zimmerman tył zostawiam taki jak kupiłem z zaciskami bo jest w bdb stanie.

Opublikowano

Fajne autko, planuje podobne mody do twoich :> Glebe masz taka jaka ja mialem do dzis, czyli tyl byl wyzej, mnie to wkurzalo i dzis wszystko jest tak jak powinno

Opublikowano
  • Autor

Eee nie ma strasznej lipy... tepiej niech ten tył bedzie centa wyzej niz tak jak w 1ba wizualnie wyglada jak Koza :polew:

100_1840.jpg

Hample beda pod kolor autka :decayed:

100_1843.jpg

[br]Dopisany: 11 Luty 2012, 19:24_________________________________________________Noo i wkoncu jest upragniona :kox: :kox:

Opublikowano

ta klapa jest mega :kox:

Opublikowano
  • Autor

Heh tez sie jaram :decayed:[br]Dopisany: 18 Luty 2012, 21:44_________________________________________________Opisze dokładnie montaż klapy bo mam dużo pw jak to zrobiles z czego itd.

Potrzebujemy:

sprężyny od audi a6 c6 sedan, niektóre wersje miały to jako dodatkowe wyposażenie..

1. Z kątownika grubości ok 2mm i płaskownika grubosci ok 3mm (takie grubosci mialy uchwyty w zawiasach z c6) zrobiłem element nr 1, otwór do przykrecenia do uchwytu klapy fi 8mm, jak połączymy, w blaszce z bolcem na który założona jest spręzyna wywiercilem otwór taki sam jak w kontowniku, wytoczyłem tak jakby nita na styk, włożyłem w te dwa elementy i zaklepałem z drugiej strony, nie ma wiele miejsca bo przeszkadza zawias klapy i śruba która przykrecamy mocowanie klapy..

element nr 2

przykrecany do ramienia zawiasu najpierw chciałem przykręcic sprezyne do zawiasu ale w momecie zamykania klapy siłownik bił w spręzyne.., wiec opuściłem ją niżej kawałek blaszki w miejscu gdzie jest spręzyna jest 2 razy grubszy żeby nie ruszał sie tylko przykręcony jest śruba i spiera sie o ramie zawiasu..

Dwa elementy trzeba dopasowac tak zeby spręzyne dało się założyc przy otwartej klapie bez wielkiego naciągania, w mimecie zamykania ten tak jakby pół księżyc sie przekręca i naciąga nam sprężyne,

siłowniki czy sa konieczne :mysli: mysle ze nie, jesli swoje mamy w dobrej kondycji.. u mnie przy - 10 moje nie dawały rady ale mysle ze w lecie spokojnie sobie poradza, albo trzeba je wymienic na nówki,

można tez spróbować założyc całe zawiasy od a6 ale niestety 1 otwór w zawiasie nie pasuje i trzeba by kombinowac, dochodzi później ustawienie klapy.. chyba wszystko :> jak macie pytania to walcie :hi:

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Opublikowano

o ho ho dobry modzik jak cie spotkam to musisz mi pokazac musze oblukac na zywo jak takie cos wyrezac :tongue4:

Opublikowano

Fajny mod tylko może być problem jak wciśnie ci się przypadkowo przycisk w kluczyku klapy, np w kieszeni i nawet nie będziesz wiedział ze się otworzyła :decayed:. Ja już kilka razy wsiadam do samochodu i na fisie widzę ze klapa jest nie domknięta :decayed:

Opublikowano
  • Autor

:mysli: mi sie jeszcze nie trafiło takie cus :wink4: w sumie to przycisk trzeba przytrzymac chwilke :)

właśnie pilot za***iście z daleka łapie, mysle ze 80 m. spokojnie..[br]Dopisany: 23 Luty 2012, 17:16_________________________________________________no problem Tomek, gdzies sie w klb stykniemy kiedys na bank :wink4:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

ładna tylko pakiecik s4 badz s-line i bedzie igła

Opublikowano
  • Autor

taa do pomalowania dokladek juz sie chyba rok zbieram heh

Opublikowano

nie maluj nei ma sensu pakiet przywal i pomaluj tylko progi

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Kilka nowych fotek z dupeczką s4 i grillem:)

ac4a44ac28575f35m.jpg

7dd2588d6c89a1e0m.jpg

1870a1f6abe0b0e9m.jpg

Opublikowano

łonderful...

Podoba mi się to.

Też mam taki plan u siebie ale to raczej na przyszły sezon.

Opublikowano

:banan: no w koncu Lukasz , swietnie teraz wyglada :jerk: ty no powiem ci ze koncowki masz kozackie co to za firma:slina: teraz do tego przod sline i listwy s4:wink:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie nie wiem co to za firma bo trafiły mi sie w gratisie, a no taa dobrze gadasz Tomek, ogólnie to podziekował za Wieśka:) mega jestem zadowolony :hi:

Opublikowano
Właśnie nie wiem co to za firma bo trafiły mi sie w gratisie, a no taa dobrze gadasz Tomek, ogólnie to podziekował za Wieśka:) mega jestem zadowolony :hi:
no to ciesze sie:hi: kurde jak bedziesz mial taki gratis kiedys to z checia przygarne:grin:
Opublikowano
  • Autor

Spoko oko :D

Kurde poluje na ten zderzak s4 lub dokladke s-line ale ciezko w sensownej kasie..

Opublikowano

Łukaszu pięknie to wygląda:slina:.. przydało by się żarówki w kierunkach na chrom zmienić:wink: