Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Rozładowany akumulator a elektronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam taki problem że mam padniety aku na maxa nawet nocy nie wytrzymuje. Chodzi o to że nie chcę kupować nowego tu gdzie jestem wolę dojechać do kraju i kupic u nas. Rozchodzi sie o to czy jak będzie autko stało z rozładowanym aku 2-3 tygodnie (auto stoi bo uzywam służbowego) to nie będzie to miało jakiegos negatywnego wpływu na działanie komputera i innej elektroniki auta?? Czy może lepiej co 2gi dzień podłączyć prostownik i trochę go doładować??

Opublikowano

możesz nawet na czas postoju odłączyć kleme :cool1:

Opublikowano

możesz nawet na czas postoju odłączyć kleme :cool1:

Aha czyli nie ma ryzyka że cos tam sie spierdzieli. To luzik w takim razie odłączę klemę a potem przed wyjazdem naładuje go na spokojnie. Dzieki za informację

Opublikowano

Ewentualnie powyskakują błędy na komp. ale mechanicznie nic sie nie zepsuje. :hi:

Opublikowano

Ewentualnie powyskakują błędy na komp. ale mechanicznie nic sie nie zepsuje. :hi:

Aha czyli jak cos to zostanie VAG i kasowanie?? Tyle to chyba nie problem gorzej, jakby kompowi odwaliło i auto by nie paliło czy coś w tym stylu.

Opublikowano

no i pewnie rozkoduje się radyjko... a tak po zatym to nic sie nie powinno stać...

Opublikowano

no i pewnie rozkoduje się radyjko... a tak po zatym to nic sie nie powinno stać...

Radyjko mam Alpine (nie seryjne) tak wiec nie grozi. Ale wole się upewnić bo jakbym miał mieć problem z autem to wole je co kilka dni podładować.