Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Czy nie będą obcierać 9J 17 ET35

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o tych felgach co Ty masz też myślałem w polerce one są w 18 też chyba i też jest mega dużo podróbek chińskich

18' w oryginale chyba nie występuje, oryginalne też mają polerkę, ale nie taką "na lustro" jak podróby. Bardzo mocne i lekkie felgi, w końcu z A8 ;)

Możesz rozważyć kupno ode mnie, razem z oponami Continental SportContact2 (7-7,5mm), śrubami i dystansami... :gwizdanie: :>

Opublikowano
Opublikowano

Tych z drugiego linka to nawet jakbym je za darmo dostał to bym ich nie założył :sick3: jedynie jakby mi dopłacili te 2800zł to wtedy na zimę bym je może zapodał do auta :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

nie te drugie to do starego merca coupe mi najbardziej pasuja

te pierwsze nie są złe ale chyba nie to

co do wielkości to po Waszych opiniach zaczynam myśleć o 18 :) :) ale numer

[br]Dopisany: 19 Luty 2011, 01:01_________________________________________________http://www.volksforum.com/albums/files/3/5/6/3/rs6velgen003.JPG

już któryś raz szukając felg natknąłem się na te od RS6

chciałbym poznać Wasze opinie na temat tej felgi do B7

[br]Dopisany: 19 Luty 2011, 01:56_________________________________________________to jest chyba 4F0 601 025 DE model[br]Dopisany: 19 Luty 2011, 01:57_________________________________________________http://www.topcarblog.ch/wp-content/uploads/audi-rs4-avant-rs6-rims-11.jpg[br]Dopisany: 19 Luty 2011, 01:58_________________________________________________http://gallery.achtuning.com/main.php/d/22025-4/DSC_2257sized.jpg

Opublikowano

:) już się poprawiam zdecydowanie mam FWD :) ...niestety

a wracając do felg to dzisiaj upatrzyłem coś takiego

http://www.topcarblog.ch/wp-content/uploads/audi-rs4-avant-rs6-rims-11.jpg

jak Wam się to podoba

...mówisz że 18 z oponą 225/40 będzie podobnie komfortowa do 225/45R17?????[br]Dopisany: 17 Luty 2011, 00:31_________________________________________________te ze zdjęcia to 20 cali ale znalazłem identyczne w 18

Te felgi to najpiękniejsze felgi jakie Audi wypuściło, kupiłem takie 8,5Jx19EH2 ET35 firmy WSP Italy jedynej sensownej podróbki, leżą w garażu w PL i czekają na moje nowe autko bo do B6 ich nie upchnę :confused4:

Polecam ten wzór bo jest zajebi*** a zakładając 18" z oponą 225 to różnicy nie odczujesz jeśli zakupisz koła 17" i naciagniesz takie same opony 225

Tak więc polecam 18" i na pewno nie bedziesz żałował.

no to gratki felunku - wzór powala a WSP italy to mega repliki :good:

Opublikowano
  • Autor

jeszcze coś ciekawego znalazłem ale zupełnie nie znam tej firmy może ktoś miał już doświadczenia z TOMSON

podoba mi się model TN4 http://tomason.de/tn4_galeria.php?catid=42

produkowane są od 18 do 22 cali

tylko co z ich wytrzymałością ??? przeglądając gdzieś w necie opinie natknąłem się na opis że to kute felgi ale czy to możliwe przy takiej cenie ?

jak ktoś miał założonego tomasona niekoniecznie ten model i może się podzielić swoimi uwagami to będę wdzięczny[br]Dopisany: 22 Luty 2011, 15:09_________________________________________________nikt nie jeździł na felgach tomason?

bardziej chciałem się dowiedzieć o ich wytrzymałość

niby produkowane w Niemczech ale różnie to bywa

Opublikowano

Panowie podepnę się pod temat. Potrzebuje odpowiedzi na szybko czy felgi o rozmiarze 17" ET45 7,5cala szerokości z oponami 225/50 wejdą w nadkole B6 i nie będzie nic ocierać? Felgi Ronal z s6 zawieszenie 1BV potrzebuje szybkiej odpowiedzi;)

Opublikowano
  • Autor

z wyliczeń wychodzi że nie będzie obcierać a jeśli w praktyce wyjdzie że będą obcierać to z pewnością od środka czyli np o goleń amortyzatora ale z tym jest dużo łatwiej ponieważ założysz sobie najwyżej dystanse w moim przypadku ET było na pograniczu tarcia o błotnik a felgi nie będę toczył na frezarce żeby zejść kilka mm :) także Twój przypadek nawet jeśli będzie obcierało a możesz te felgi wyrwać w dobrej cenie i dobrym stanie to moim zdaniem warto najwyżej pomyślisz o dystansach

Opublikowano

Ja jezdze na tym modelu Tomasona od 2 lat i nic sie z nimi nie dzieje, co sezon sprawdzam wywazenie i jest ok.

Moj rozmiar to 18, szer. 8,5 a Et 30 bo przy Et 40 felga z tyłu ocierała o amortyzator.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

super fele, niestety te co znalazłem się sprzedały :( ale podoba mi się B7 w tych felgach !!![br]Dopisany: 21 Marzec 2011, 19:44_________________________________________________225/40 masz założone na te felgi ?

Opublikowano

super fele, niestety te co znalazłem się sprzedały :( ale podoba mi się B7 w tych felgach !!![br]Dopisany: 21 Marzec 2011, 19:44_________________________________________________225/40 masz założone na te felgi ?

Tak 225 40 R18

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

miały być 17 z rantem a są OZ-tki 18 cali :) dzięki wszystkim za podpowiedzi i opinie

oz_r.jpg

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam 17 na przód 8J ET32 215/45 a tył 9J ET30 235/40 moze delikatnie wystaje ale jest okej zawias -20 1BE ale i tak koza