Tony Stark Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Oto wynik dzisiejszego pomariu Mapa robiona u polskiego tunera w Irlandi, ktory dwa tygodnie temu hamowal autko klubowiczowi Rpalka wynik u niego byl 159 mimo tego iz u Rogala w lecie bylo 179 Co myslicie o tym wykresie ja jestem pozywtywnie zaskoczony
Tomson Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Albo czegoś nie rozumiem, albo przy serii jest zawyżone ciśnienie, żeby wynik był niższy (stąd brak bonusa) ja bym tego tunera przez okno wyrzucił za takie kombinowanie.. przy pomiarze chipa jest ciśnienie OK, więc moc 180KM nie powala.. powinno być koło 200 w AVFie.. jeżeli się w którymś miejscu mylę, to sorry
Tony Stark Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 Albo czegoś nie rozumiem, albo przy serii jest zawyżone ciśnienie, żeby wynik był niższy pierwszy pomiar byl dwa tygodnie temu stad moze taka roznica, zglup[ialem juz sam
Tomson Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 niech się ktoś inny jeszcze wypowie, ale jak na moje to w serii miałeś koło 150KM
kileeer Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Jak nie ma FMIC to może być trochę gorąco w dolocie dlatego nie wyszło więcej niż 180.
kileeer Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 No,no 180 samym modem ale na BRD, to chyba tak ooo
Tomson Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Rafał, mi się wydaję, że ten Twój tuner dopiero ogarnął ciśnienie.. tylko teraz pozostaje kwestia tego, czy nie boisz się jeździć na programie zrobionym przez gościa, który nie umie nawet zestroić hamowni
PIXI Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 No,no 180 samym modem ale na BRD, to chyba tak ooo I tak i nie ...... ale założy FMIC ..... ( + duperele ) i atakuje 200+ :gwizdanie:
kileeer Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 No,no 180 samym modem ale na BRD, to chyba tak ooo I tak i nie ...... ale założy FMIC ..... ( + duperele ) i atakuje 200+ :gwizdanie: nom... moje marzenia :kox:
Tony Stark Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 mam nadzieje ze wszystko uda mi sie zlozyc do czerwca przed wyjazdem do PL zeby zajechac do Rogala celem zestrojenia wszystkiego mam w PL c6 2.7 kuzyna mojej zony po chipie na 205, musze mu nosa utrzec
Młody_drog Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Sorry, że się wcisnę w temat, ale zobaczcie na ten wykres tego magika:
dejf Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Jak na moje oko to słabawo jak na AVF+BRD. Przy 4000rpm tylko ~320N/m i cienko wstaje. Moj AFN tak sie budził...
Tony Stark Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Opublikowano 6 Lutego 2011 jakis dziwny ten wykres moim zdaniem
Jarol Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Sorry, że się wcisnę w temat, ale zobaczcie na ten wykres tego magika: Na tym wykresie jest dokładnie taki sam przekręt, ciśnienie atmosferyczne w serii zawyżone przez co moc seryjna wyszła niższ. Dzięki temu uzyskano przyrost po chipie 30km, a w rzeczywistości auto w serii pewnie będzie miało z 10km więcej.
Młody_drog Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Pojadę tam do nich, poczekam aż zrobią mi chipa i wtedy porównam ciśnienia przed i po. Jakie powinno być poprawne ciśnienie?
Jarol Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Jak na moje oko to słabawo jak na AVF+BRD. Przy 4000rpm tylko ~320N/m i cienko wstaje. Moj AFN tak sie budził... AFN sie budzi szybko bo ma dużo mniejsze turbo i nie można tego porównywać do BRD.
Młody_drog Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Przenieśmy może dyskusję na temat ciśnień do tego wątku: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=185181.0
Rekomendowane odpowiedzi