Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] [A6 C5 AVF ] + Turbo BRD + program by Sportchip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto wynik dzisiejszego pomariu

20110205094.jpg

Mapa robiona u polskiego tunera w Irlandi, ktory dwa tygodnie temu hamowal autko klubowiczowi Rpalka wynik u niego byl 159 mimo tego iz u Rogala w lecie bylo 179

Co myslicie o tym wykresie

ja jestem pozywtywnie zaskoczony

Opublikowano

Albo czegoś nie rozumiem, albo przy serii jest zawyżone ciśnienie, żeby wynik był niższy (stąd brak bonusa) :wallbash: ja bym tego tunera przez okno wyrzucił za takie kombinowanie.. przy pomiarze chipa jest ciśnienie OK, więc moc 180KM nie powala.. powinno być koło 200 w AVFie..

jeżeli się w którymś miejscu mylę, to sorry :decayed:

Opublikowano

Albo czegoś nie rozumiem, albo przy serii jest zawyżone ciśnienie, żeby wynik był niższy

pierwszy pomiar byl dwa tygodnie temu stad moze taka roznica, zglup[ialem juz sam

Opublikowano

niech się ktoś inny jeszcze wypowie, ale jak na moje to w serii miałeś koło 150KM

Opublikowano

Jak nie ma FMIC to może być trochę gorąco w dolocie dlatego nie wyszło więcej niż 180.

Opublikowano

No,no 180 samym modem :kox:

Opublikowano

ale na BRD, to chyba tak ooo

Opublikowano

Rafał, mi się wydaję, że ten Twój tuner dopiero ogarnął ciśnienie.. tylko teraz pozostaje kwestia tego, czy nie boisz się jeździć na programie zrobionym przez gościa, który nie umie nawet zestroić hamowni

Opublikowano

I tak i nie ...... ale założy FMIC ..... ( + duperele ) i atakuje 200+ :gwizdanie:

Opublikowano

I tak i nie ...... ale założy FMIC ..... ( + duperele ) i atakuje 200+ :gwizdanie:

nom... :kox: moje marzenia :kox: :kox:

Opublikowano

mam nadzieje ze wszystko uda mi sie zlozyc do czerwca przed wyjazdem do PL zeby zajechac do Rogala celem zestrojenia wszystkiego

mam w PL c6 2.7 kuzyna mojej zony po chipie na 205, musze mu nosa utrzec :D

Opublikowano

Sorry, że się wcisnę w temat, ale zobaczcie na ten wykres tego magika:

space19.jpg

Opublikowano

Jak na moje oko to słabawo jak na AVF+BRD. Przy 4000rpm tylko ~320N/m i cienko wstaje. Moj AFN tak sie budził...

Opublikowano

Ze strony sportchipa jakiś

Opublikowano

Sorry, że się wcisnę w temat, ale zobaczcie na ten wykres tego magika:

space19.jpg

Na tym wykresie jest dokładnie taki sam przekręt, ciśnienie atmosferyczne w serii zawyżone przez co moc seryjna wyszła niższ. Dzięki temu uzyskano przyrost po chipie 30km, a w rzeczywistości auto w serii pewnie będzie miało z 10km więcej.

Opublikowano

Pojadę tam do nich, poczekam aż zrobią mi chipa i wtedy porównam ciśnienia przed i po. Jakie powinno być poprawne ciśnienie?

Opublikowano

Jak na moje oko to słabawo jak na AVF+BRD. Przy 4000rpm tylko ~320N/m i cienko wstaje. Moj AFN tak sie budził...

AFN sie budzi szybko bo ma dużo mniejsze turbo i nie można tego porównywać do BRD.