Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Demontaz lapy pod podlokietnikiem albo podlokietnika/jak to zrobic?/fotki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanko poniewaz mam dwa tunele srodkowe ( te miedzy fotelami oraz 2 podlokietniki i chcem wstawic podlokietnik skorzany do mojego starego tunelu srodkowego ( wymiana samej klapki nie wchodzi w gre po tunele oraz same podlokietniki (jeden 96r drugi 97r) sie troche roznia (sposobem otwierania, inna jest lapa na dole)

jak odkrecic lape ktora trzyma podlokietnik od spodu ? musze rozkrecac caly podlokietnik zeby oddzielic lape od czesci plastikowych podlokietnika ? ( tunel srodkowy juz caly wyjety )

albo jak wyjac podlokietnik z tunelu ?

nie mowcie zebym uzyl opcji szukaj bo nigdzie nie ma odpowiedzi na to pytanie

jest tylko jak wymontowac tunel albo jak zamontowac podlokietnik

jesli ktos cos wie jak to dokladnie zrobic to piszcie

ps. jeden podlokietnik bedzie na sprzedaz wraz z tunelem

cena jakos ok. 300zl ( ale to niedlugo :] )

ponizej zamieszam fotki z opisem o co mi dokladnie chodzi:

32a31a6153db5bf0m.jpg b1bb4f7d593249c8m.jpg 9fed0c549282fae1m.jpg cfb83f2f167ef278m.jpg

89e26f5d747fa6f4m.jpg dae6bc14cb5b3372m.jpg 483108175e6f4d80m.jpg f39307646846b1edm.jpg

Opublikowano

Nowak jak chcesz ta aluminiowa podstawe oddzielic od reszty to musisz troche sie nameczyc bo z tego co u mnie bylo to jest ona na wcisk.

musisz ruszac na boki i ciagnac. chyba, ze ja mam jeszcze inny, gdyz mialem ta lape przykrecona sruba, a u Ciebie widze tylko otworki.

Opublikowano

Pikuś masz moze gdzies fotki tego jak to u ciebie wygladalo ?

bo narazie to jestem zalamany w aucie nie mam podlokietnika ( nie wiem jak jutro bede jezdzic bez tego genialnego wynalazku )

chodzi ci o to ze lapa byla przykrecona sruba do obudowy z tylu ( obok popielniczki ) ?

u mnie tez byla ( 3 sruby ) dwie kolo popielniczki jedna pod tym schowkiem na kasety ale juz je odkrecilem

tez tak miales ?

Opublikowano

Ja mam przykrecony do tunelu 3 srubami i kilkoma wkretami do plastiku od spodu, a sama podstawa jest do podlokietnika chyba przykrecona jedna sruba po wykreceniu ktorej trzeba ruszac lapa aby wyszla.

Opublikowano

ja juz wszystko wykrecilem, moge ruszac podlokietnikiem wraz ze stopa ale nie moge tego rozdzielic ( nie chcem nic lamac )aby wyjac to :/ z jeden stronyt blokuje stopa z drugiej podlokietnik

probowalem ciagnac ale na wcisk to chyba nie jest zrobione :/

wiem ze w passatach b5 tez jest problem z tym :(

wie ktos cos wiecej na temat rozdzielenia stopy aluminiowej od podlokietnika ?

Opublikowano

Z tego co wiem sa dwa rodzaje mocowan - albo na srube albo na wcisk. w pierwszym rozwiazaniu powinienes miec srube od spodu laczaca podstawe z kolumna podlokietnika a w drugim jak odkreciles 3 wkrety to trzeba to rozruszac i wyciagnac bo jest wcisniete na sile. byc moze istnieje trzeci sposob sruba od gory - gdzies w srodku pod "tapicerka" - pozwolilo by to na zdjecie podlokietnika bez demontazu tunelu. ciekawe jak to jest u ciebie!!

Opublikowano

Z tego co wiem sa dwa rodzaje mocowan - albo na srube albo na wcisk. w pierwszym rozwiazaniu powinienes miec srube od spodu laczaca podstawe z kolumna podlokietnika

a ta sruba powinna byc widoczna czy w jakims zaglebieniu ? bo nie widze zadnej sruby juz wiecej ?

Opublikowano

Powinna byc od spodu dobrze widoczna sruba - u ciebie na fotkach sie przygladalem i jej nie widze. Mozesz sobie zobaczyc gdzie ta sruba powinna byc w warsztacie - robilem foty z montazu!!

Opublikowano

http://img236.imageshack.us/img236/6448/dsc02236rf8.jpg <-- chodzi ci zapewne o ta srube ( jesli tak to ja takiej nie mialem ) mam tam tylko dziure o glebokosci z 10cm albo wiecej

jade chyba do ASO vw zaraz sie spytac czy mi cos pomoga :( bo juz zalamany jestem ( kto to kurde wymyslil ) oraz spytac sie czy mi pomoga zdjac te nakretki f39307646846b1edm.jpg bo ja mimo ze jest pokazane na forum jak .... to za cholere sie nie moge poradzic

Opublikowano

dokladnie o te srube mi chodzi ale rzeczywiscie u ciebie jej nie widze!! podjedz do nich i napisz potem co i jak bo to bardzo tajemniczo wyglada i pierwszy raz takie czary mary widze!! powinno zejsc po rozruszaniu jak jest na scisk a jak by byla sruba od spodu albo od gory to tez powinna byc widoczna!! ale lepiej spytaj bo szkoda zebys cos polamal a te elementy nie lubia mlotka!!

Opublikowano

w serwisie nie bardzo wiedzieli jak mi pomoc ( dali schemat z passata b5 ) bo z audi nie mieli

ale mieli tylko schemat ze sruba

pojechalem tez do goscia ktory sie niby zna na rozbieraniu wnetrz ten to juz w ogole mnie zaskoczyl swoja wiedza ... powiedzial ze musze wszystko rozebrac zeby wyjac podlokietnik bo stopa jest nierozlaczalna z podlokietnikiem poniewaz jest klejona

haha

a tutaj kartka ktora mi dali w aso VW

177a901755b9ddebm.jpg

ide sie z tym poszarpac i popukac mlotkiem w ta lape :/ jak nie wyjdzie to juz sam nie wiem co mam zrobic

Opublikowano

Podpowiedzieli tyle co my wiemy - jak pukniesz swoim elektronicznym mlotkiem to wrzuc foty jak to dziadostwo wygladalo!! :mysli:

Opublikowano

eh montuje spowrotem swoj stary podlokietnik .... i chyba dam klapke po prostu do obszycia skora :/

bo nie moge tego za cholere wyjac a nikt nie wie jak to zrobic :(((

:((

efekt koncowy wiec bedzie taki sam jak efekt poczatkowy :(

nie udalo sie

Opublikowano

Nie bardzo jestem w temacie podłokietnika bo nie rozbierałem nigdy tego wynalazku ale nie rozumiem za bardzo czemu chcesz te łapy przekładać - przecież rozklad otowrów wydaje się być ten sam a jedynie konstrukcyjnie jest inna - wydaję się że wzmocnili ją konstrukcyjnie.[br]Dopisany: 23 Listopad 2007, 12:26 _________________________________________________Brakuje mi fotek pod kątem ale czy aby nie jest tak że ta stopka jest połączona z plastikiem od tunelu środkowego i chyba chcesz go przełożyć.

Opublikowano

adadur lapy nie chcem przekladac ale zeby wyjac podlokietnik z tunelu srodkowego trzeba ja odkrecic (lape) od podlokietnika

chcialem na poczatku zmienic sama pokrywke ( ale tez jest inna konstrukcja ) a tunelu calego nie chcem zmieniac bo ma ciut inny kolor