Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dziwne zachowanie na śniegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W środę wjechałem w straszne błoto - grzęzawisko po tym zaczęło mi strasznie trząść samochodem powyżej 100 km/h pojechałem do wulkanizatora żeby wczyscic felgi z błota i je wyważyć. Po tym wracając do domu zauważyłem ze samochod na asfalcie zachowuje sie ok ale jak tylko wjadę np na śnieg leżący na drodze (cieniutka warstwę) to samochod wykonuje nagle cos w stylu takiego szybkiego odbicia w lewo.... nie wiem jak to dokladnie opisac... jade i nagle wykonuje taką ponizej zamieszczam cos w stylu szkicu toru jazdy samochodem.... Co to może być bo na prawdę nie mam żadnego pomysłu

beztytuuvjq.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

A przy hamowaniu nie trzęsie autem?

Opublikowano

A nie opiliscie z wulkanizatorem naprawy? Bo tor jazdy wygląda jak na podwójnym gazie :polew: :polew: :polew:

Sory za OT ale nie mogłem się powstrzymać :polew:

Opublikowano
  • Autor

nie przy hamowaniu jest wszystko ok.... a z wulkanizatorem nie piliśmy bo do domu miałem daleko:)

Opublikowano

nie przy hamowaniu jest wszystko ok.... a z wulkanizatorem nie piliśmy bo do domu miałem daleko:)

Może coś z końcówka drążka kierowniczego, przestawiła się zbierzność i ciągnie na lodzie/śniegu. Musisz zaobsrwować jeszcze jakieś objawy muszą być. Zrzuć koła i poruszaj poszczególnymi elementami

Opublikowano

tymk27 mam to samo ale u mnie to opony zim0owe w zeszłym roku za sztukę dałem 50zł kleber i żałuję zima powoli się kończy a na przyszłą planuje nówki Bridgestone mam ZR15 i do tej felgi wcisnął mi o rozmiar z awysokie i auto wygląda jakbybyło na balonach ile nie nabję powietrza jest to samo auto się po prostu na nich kolysze.

Opublikowano

tymk27 mam to samo ale u mnie to opony zim0owe w zeszłym roku za sztukę dałem 50zł kleber i żałuję zima powoli się kończy a na przyszłą planuje nówki Bridgestone mam ZR15 i do tej felgi wcisnął mi o rozmiar z awysokie i auto wygląda jakbybyło na balonach ile nie nabję powietrza jest to samo auto się po prostu na nich kolysze.

Bełkot... :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Na moich oponkach jeżdżę 2 sezon i wszytko z nimi ok... sporo jeździłem po śniegu i zawsze było dobrze

Opublikowano

kolego tymk ja za dwa tygodnie założę letnie jak droga pozwoli i wtedy zobaczę u mnie zaczyna się to powyżej80km/h jak wjeżdzam na most na przyklad albo najeżdzałem momentami na koleiny śniegowe musze mieć porównanie.