Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Podłaczenie swiatełek led do jazdy dziennej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich :hi:

Niebawem przyjdzie wiosna no i planuje zakup światełek led do jazdy dziennej :)

no i chciałbym to sobie tak podłączyć :)

3e89f75d0f2f3231m.jpg

W momencie włączenia światełek postojowych ,włącza mi się też ledy :) ale jak włączę światełka mijania to chciałbym aby mi się ledy wyłączyły :)

No i pytanie czy schemat podłączenia tych światełek dobrze sobie rozrysowałem i czy to zadziała taka jak bym chciał ? :)

Pozdrawiam... i czekam na wypowiedzi i sugestie :)

Opublikowano

Światła do jazdy dziennej powinny się włączyć po przekręceniu stacyjki lub odpaleniu silnika. Wyłączyć się powinny po włączeniu świateł mijania. Podczas jazdy w dzień mogą być włączone tylko światła do jazdy dziennej, tak mówią nowe przepisy drogowe. Nie wiem jakie masz lub chcesz kupić światła ale większość ma trzy przewody, z których jeden podpinasz do + po przekręceniu stacyjki lub odpaleniu silnika, - masa i trzeci kabelek to + który podpinasz do plusa świateł mijania. Też się zastanawiam nad takimi światłami, tylko obawiam się że będzie to kiczowato wyglądało.

Opublikowano

no to z tego co napisałeś kolego to wygląda na to że ledy już maja jak by w sobie przekaźnik i nie potrzebny mi mój schemat :)

a co do kiczowego wyglądu to mam na to patent ,ale muszę znaleźć ledy które mi spasują :)

a chciałbym je zamontować w tej ori dokładce przedniego zderzaka :) nawet mi się wysokość zgadza :)[br]Dopisany: 13 Luty 2011, 13:06_________________________________________________48d48624474d071fm.jpg

Opublikowano

nie zapomnij o tym że muszą być zamontowane 30cm nad ziemią i mieć homologacje

Opublikowano

kurcze mi diagnosta na stacji kontroli mówił 30, dobrze wiedzie że 25, dobrze że dałeś ten link, warto poczyta przed założeniem