Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Kodowanie sterownika ABS/ESP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem w mojej A4 B6 padł sterownik ABS ,zakupilem drugi uzywkę i mam teraz problem z zakodowaniem tego sterownika czy może ktoś mi wytłumaczyć jak to zrobić krok po kroku jakich kodów użyć :wallbash: :wallbash:

za pomoc z góry dziekuję

Opublikowano

Pokaż jakie masz błędy w układzie hamulcowym 03. Prawdopodobnie będziesz musiał jeszcze raz wszystko zakodować jak przy wymianie kierownicy mulit której procedura wymiany jest opisana w dziale zrób to sam. Pokaż błędy.

Opublikowano
  • Autor

nie pamiętam jaki był symbol tych błedów ale wiem ze chodziło o brak kodowania sterownika oraz bład związany z kalibracja kąta skrętu

dzięki za odpowiedzi sprawdze i jak coś bedę dalej pytał

:hi:[br]Dopisany: 14 Luty 2011, 20:45_________________________________________________po czym poznać czy jest BOSCH 5,7 CZY MOŻE 8,O ? :mysli:

Opublikowano

najpierw wrzuc scan z ABS-u

Buba tez miał jakos niedawno taki problem ja Ty

oznaczenie ABS-u bedzie jak bedzie scan

Opublikowano

W zwykłych A4 B6 nie było ESP 8.0 tylko 5.7. Masz łatwiej, bo to jest ładnie opisane w linku powyżej.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki śliczne za pomoc będę próbował :myśli:[br]Dopisany: 15 Luty 2011, 16:34_________________________________________________ :bry:już mam te kody błędów są takie 01044 00778 próbowałem zakodować jak jest to opisane w dziale zrób to sam wprowadziłem login i kod wszystko szlo dobrze do momentu gdy sie okazalo ze mój vag-com 311-2N ma zablokowaną funkcję Basic Settings - 04 dałem powrót i lipa wszystko znów sie wysypalo . :wallbash:

Prawdopodobnie będzie mi do tego potrzebny pełny vag .proszę o pomoc i z góry dziękuję :hi:

Opublikowano

a czy ten nowy sterownik abs/esp ma taki sam nr jak stary ???

Opublikowano
  • Autor

kupilem razem z pompą pompa miała identyczy w sterownik te górne symbole były identyczne reszta nie, nie mam pewności czy powinno tak być, i które nr powinny sie zgadzać? mam nadzieję że mi pomożecie sie z tym uporac jeszcze raz z góry dzięki :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,kolegę marcin207 czy poradziłeś sobie z tym sterownikiem bo też mam podobny problem.

Opublikowano
  • Autor

Witam :hi:, początkowo nie mogłem przeprowadzić kodowania z powodu braku pełnego oprogramowania, po tym jak załatwiłem pełny program też nie szło tak jak trzeba instrukcje Ross-tech były w 100% ok. Parę dni temu doszedłem do tego że w moim przypadku powodem mógł być słaby akumulator gdyż robiłem to w czasie najsilniejszych mrozów, naładowałem aku i zrobiłem to zgodnie z instrukcją w 5 min banalnie proste. Z mojej strony temat uważam za zamknięty dzięki za pomoc :good:

• 8 lat później...
Opublikowano

Temat wiele razy powielany ale pogubilem sie troche w kolejności. 

Kupilem "świadomie" auto z niedzialajacym sterownikiem ABS Bosch 5.7. 

Kupilem druga pompe o tych samych numerach. Mam B6 3.0 ASN manual- druga pompa z automata. 

Próbowałem zalogować sie i zakodowac sterownik ABS. Niby login zatwierdzilo, kodowanie zatwierdziło. Błąd z diagnostyki zniknął o błednym kodowaniu ale... Mam szereg innych błędów: Czujnik skretu, czujnik obrotu osi pionowej, czujnik ciśnienia ukladu (290,22bar), czujnik dzwigni regulacyjnej, czujnik przyspieszenia 

Rozumiem ze powinienem skalibrowac czujnik skretu (pokazuje 0,0 stopnia) oraz zrobić procedure startowa dla ESP. 

W jakiej kolejności to sie robi? Jak zapisać kodowanie ponieważ co kilka podłączeń diagnostyki wywala mi ponownie błąd - Błędne kodowanie ABS. 

Niestety używam Delphie. Nie mam chwilowo dostepu do VCDSa. :(

Opublikowano

Witam!

Żeby zakodować sterownik ABS muszę podać 5-cyfrowy kod, który znam.

Z tego co wyczytałem muszę się najpierw zalogować żeby go zakodować. 

Kiedy wchodzę w opcję "03 ABS/ESP" na tym testerze diagnostycznym mam opcję kodowania, ale nie widzę opcji logowania.

Wnioskuję, że da się to zrobić tym urządzeniem. Czy mógłby ktoś podać mi procedurę zakodowania sterownika ABS?

Pozdrawiam.

pol_pl_VAG-MINI-V-SCAN-tester-diagnostyczny-VW-SKODA-SEAT-AUDI-151_1.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 23.04.2019 o 19:21, bratek1 napisał:

Witam!

Żeby zakodować sterownik ABS muszę podać 5-cyfrowy kod, który znam.

Z tego co wyczytałem muszę się najpierw zalogować żeby go zakodować. 

Kiedy wchodzę w opcję "03 ABS/ESP" na tym testerze diagnostycznym mam opcję kodowania, ale nie widzę opcji logowania.

Wnioskuję, że da się to zrobić tym urządzeniem. Czy mógłby ktoś podać mi procedurę zakodowania sterownika ABS?

Pozdrawiam.

pol_pl_VAG-MINI-V-SCAN-tester-diagnostyczny-VW-SKODA-SEAT-AUDI-151_1.jpg

Opublikowano

Czy poradziłeś sobie tym zielonym vagiem