Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AKN] Po wizycie w ASO w Rzeszowie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich . Proszę o pomoc, Dziś byłem w aso w Rzeszowie po podłączeniu auta do kompa wyskoczyło masę błędów. ukł. wtrysku bezp .siln. i świec żar.4 rozpoznane usterki. 00550 017 różnica regulacji. 00741 027 kontrola pedału hamulca niewyraźny sygnał. 01117 027 sygnał obciążenia zacisku alternatora DF niewyraźny sygnał. 18259 p1851 035 magistraladanych- napęd brak informacji z komp. sterującego ABS.j248 - usterka sporadyczna. 01 -00741 kontrola pedału hamulca -niewyraźny sygnał F-przełącznik świateł hamowania Chodzi mi oto czy filtr paliwa ma wpływ na 00550 -017 regulacje początku wtrysku . Wymienili mi filtr paliwa (był wymieniany 6 mieś temu). Czy alternator 01117 . Sygnał obciążenia zacisku alternatora DF - jest konieczna regeneracja alternatora czy coś z akumulatorem. i 01 elektronika silnika -( p1851) Magistrala danych - napęd brak informacji z komputera sterującego ABS ( J248) brak kom. czy jest konieczne regenerowanie centrali ABS oczywiscie po przekr. zapłonu świecą się k2 kontrolki i piszczy 3 razy. w serwisie powiedzieli że po regeneracji ABS bedzie ok Cheble mam wszędzie nowe klocki nowe aku 1 rok kręci ok i pali na dyg przy -25 paliwo leje tylko dobre. proszę o pomoc. [br]Dopisany: 14 Luty 2011, 20:20_________________________________________________ :embarrassed:

Opublikowano

Strasznie chaotycznie opisujesz swój problem :blink:... Proszę, napisz jaśniej...

PS: 1000km n Jednym baku :chytry:... Coś mi się nie wydaje. Chyba, że jeździsz 90km/h max

Opublikowano

to co w ASO nic nie naprawili :cool1: czy tylko kompa podlaczyli i podziekowales :)

P.S A jaki masz silnik :cool1: zmien sobie dane w profilu

Opublikowano

sory ale spieszyłem sie silnik akn 2.5 tdi w aso wymienili filtr i tyle abs nie robili bo mam sobie zregenerować sam, chodzi mi czy zatkany filter ma wpływ na kąt wtrysku i te 3 piski i kontrolki mczy po zrobieniu absu zniknie problem, pozdro,