Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Mocowanie anteny CB do relingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem.

wlasnie zamontowano mi antene do relingu. Wyglada to fatalanie jakby zrobil to jakis hydraulik normalni...:/

wiem ze na allegro byly mocowania dedykowane specjalnie do relingow AUDI, ale na allegro nic nie moge podobnego znalezc.

Moze ktos podpowiedziec gdzie mozna kupic cos podobnego albo jak zrobic aby mialo to wszytsko rece i nogi i wygladalo jak nalezy?

Opublikowano

zamontuj do klapy bagażnika na "dzwonku" masa lepsza nawet niż na relingu, a i wygląd całkiem znośny

Opublikowano

mówisz i masz :

http://allegro.pl/uchwyt-antenowy-na-reling-comet-rs660u-i1462311926.html

Jednak masa słaba i kiepsko to będzie śmigać - wygląd kozak potwierdzam :cool1:

No i złodziejaszki w PL juz torxy mają :bicz:

Ps. U mnie w Avancie tez kombinowalem z roznymi mocowaniami ....pozostał magnes, niestety klapę mamy taką a nie inną :)

Opublikowano

trzeba dorobić kawałek grubej gumy i myślę że będzie git

[br]Dopisany: 20 Luty 2011, 17:40_________________________________________________jest jeszcze taki:

http://allegro.pl/uchwyt-antenowy-na-reling-av-33-inradio-i1459675958.html

ale nie dałbym tyle za uchwyt

Opublikowano

Ja kupiłem uchwyt właśnie pod audi na reling pasuje idealnie zrobiłem małą modyfikację żeby masa była dobra i wygląda i działa rewelacyjnie :decayed:

Opublikowano

masę podciągnąłes osobnym przewodem ?

Opublikowano

Ja kupiłem uchwyt właśnie pod audi na reling pasuje idealnie zrobiłem małą modyfikację żeby masa była dobra i wygląda i działa rewelacyjnie :decayed:

pokaż który kupiłeś, no i jakieś fotki by się przydały??

Opublikowano

Jutro zrobię fotki dzisiaj już ciemno jest. Co do dobrej masy to inny patent jest nie żaden przewód :decayed:

Opublikowano

czekamy zatem na fotki :good: :good:

Opublikowano

c2cd32115662b3acmed.jpg

1bb498a45b6e0ad1med.jpg

Nic nie odstaje wygląda bardzo ładnie (no może nie po zimie :cool1: muszę go dobrze wyczyścić i psiknąć chromem żeby się z relingiem zlał ale to na wiosnę) Cena była przyzwoita bo coś koło 30zł. Widać że to samoróbka ale nawet facet ze strojenia anten powiedział że bardzo ładnie się prezentuje :decayed:. A masę zrobiłem tak jak mają uchwyty rynienkowe czyli śrubka zakończona ostrym stożkiem delikatnie się ją wkręca a ona robi małą kropkę w lakierze i dostaje do masy :decayed:

Opublikowano

śrubka zakończona ostrym stożkiem delikatnie się ją wkręca a ona robi małą kropkę w lakierze

w lakierze na relingu?

ja będę szukał do siebie takiego żeby można było antenę z kablem schować, a uchwyt zostaje na relingu :cool1:[br]Dopisany: 24 Luty 2011, 21:09_________________________________________________nie mogę nigdzie znaleźć takiego uchwytu jak wstawił .Pablo. i przez przypadek wpadło mi coś takiego w oko:

http://renaultlaguna.pl/forum/lofiversion/index.php/t23514.html

też mocowanie do relingu tylko na stałe, myślicie że w A4 by przeszło, reling jest zmasowany??

Opublikowano

ja przy swoim mocowaniu problemu z masa nie mam - tak przy strojeniu zostalo stweirdzone. Patent z reno mysle zeby sie o nas sprawdzil aczkolwiek mysle ze trzeba dobrze obmierzyc co by zadna dziurka nie zostala :)

Pablo ja wlasnie takiego mocowania szukam :) gdzie mozna taki nabyc???

Opublikowano

Pablo ja wlasnie takiego mocowania szukam :) gdzie mozna taki nabyc???

Kiedyś przeglądałem allegro i tam wystawił gościu 6 sztuk później już nie widziałem