Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jaki olej do automatycznej skrzyni ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki olej do automatycznej skrzyni biegów?

Opublikowano

Witam!Jestem swierzym nabywca a4 :> i dwa tygodnie temu wstawilem autko do ASO,w celu wymiany tego czego potrzeba sprawdzenia autka i wymiany oleju plynów i filtrów...na pytanie jak z automatem odpowiedzieli iż nie wymienia się oleju w skrzyni jedynie dolewa,na upartego można wymienic aczkolwiek warunki musza być sterylne.

Nie odpowiedziałem Ci na pytanie jaki olej :wallbash:, bo sam go nie wymieniłem jak radzą w ASO aczkolwiek,jak chcesz go zmienić to napewno klubowicze doradzą jaki miałby być.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

hmmm nie wiem co Ci z ASO tam sie ucza ale serwis dokladnie mowi ze po 160 tys km nalezy wymienic olej. O warunkach nic nie ma wzmianki chyba ze Ci z ASO chca zarobic na wymianie i tak gadaja :)

Opublikowano

Jak nie wiecie to nie piszcie !

Olej się wymienia co 60-100 kkm (w ASO mówią że nie bo wolą nową skrzynie sprzedać)

tylko oryginalny ATF

Polecam lekturę automat.pl, ewentualnie skontaktowanie się z panem Sopą (SSerwis)

Opublikowano

mnie wymiana oleju kosztuje okolo 400-500 pln razem z filtrem

jak olej wszystko zalezy jaki miales poprzednio glowie chodzi tu o kolor zolty,czerwony

jak czesto wymieniac to zalezy w jakim stanie bylo poprzedni olej, skrzynia moze wymagac przeplukania ale lepiej wydac 400 pln co 10 tys na plukanie niz 4 tys na remont skrzynki

:a4fan:

Opublikowano

Ori ATF 60-80 zeta Litr tylko i wyłącznie. Jeżeli masz tipa to wejdzie Ci 6-6,5L. Wymiana obowiązkowa, nie słuchaj ASO!!!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam,

c.d tematu

Panowie ATF napewno tylko jaki....podobnie jak w silnikach są mineralne i sytetyczne...firm od pieruna....w ASO 60 zł/l

Skrzynia DMX ....

Może jakoś norma

Opublikowano

witam,

c.d tematu

Panowie ATF napewno tylko jaki....podobnie jak w silnikach są mineralne i sytetyczne...firm od pieruna....w ASO 60 zł/l

Skrzynia DMX ....

Może jakoś norma

Tylko ASO, już pisałem. Zrobisz jak uważasz
Opublikowano

:doh1:

nierozumiem, ludzie wola zaoszczedzic 200 zl na oleju do skrzyni biegow, i ryzykowac kosztowna naprawe rzedu 5000 lub wiecej.

gdzie mozna stosowac zamienniki tam mozna.

Opublikowano

Panowie....poprostu pytam :blink:

Musashi masz rację co do ORI, ale dobrze wiedzieć nieco więcej niż slepo iść do "Salonu"

Dzieks Panowie. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczesniej pisałem o tym iż nie wymieniam oleju bo posluchałem ASO :wallbash: ....po pewnym czasie podswietlily mi sie wszystkie kotrolki na desce dotyczace skrzyni i zalaczyl sie tryb awaryjny, myslalem ze padla skrzynia załańczały sie 3 biegi a jedynka z opoznieniem...wymienilem olej na ori z ASO(nie było oleju zamiennego tylko ori).Po numerze wybitym na skrzyni wiadomo jaki zalać olej, do mnie weszlo 9 litrow, cena litra 80 zł,uszczelki sa paierowe wiec i koszt ich był niski.

Teraz czuc zmiane oleju,nie szarpie leciutko wchodza przelozenia,pełna satysfakcja :th:.

Pozdrawiam