Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Prośba o pomoc Tiptronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do Was Koledzy prośbe szczególnie do tych którzy mają silnik 2.5 i przedewszystkim TIPTRONICA abyście zrobili screnshota po tym jak wejdziecie w sterownik skrzyni bo chyba mam coś kodowania pogrzebane i chciałbym zobaczyć jak to powinno wyglądac. Prosze o pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano

Powinieneś mieć kodowanie 00001 00000

Opublikowano

Ustaw sobie kodowanie na 00121 a będziesz zadowolony jak małe dziecko (5HP19)

Opublikowano
  • Autor

Okej, ale teraz jeszcze mi napiszcie jak to kodowanie zmienić?? bo jeśli w recode (czy jakos tak to potrzebny jest login) którego nie znam.???

Opublikowano

hm...klikasz Coding-07 wpisujesz kod i Do it! ja nigdy nie potrzebowałem żadnego loginu

Opublikowano
  • Autor

U mnie sterownik skrzyni wygląda tak :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bdc992a827bfa302.html

Jeśli wejde w recode i zmienie soft coding klikam do it i niestety nic sie niezmienia wpisywałem różne 00100, 00001,00123 . Zastanawia mnie także dlaczego w shop mam koncowke 12345 czy juz ktoś wczesniej grzebał czy tak powinno być.

Opublikowano

U mnie też nie mogę nic zmienić dziwne bo w liczniku i w radiu zmieniałem bez problemu - orginalny soft coding 00003 inne nie wchodza ( próbowałem Vagiem 3.11 i 4.09 oraz Polskim Vagiem 4.9 )

kris może mała pomoc?

Opublikowano

Cóż widzę ze jednak jest to co wyczytałem ja mam szczęście , znaczy ze mamy różnice ze sterownkami ale wracając do tematu na pierwszy rzut idę do auta i spróbuje skręcić mały filmik i zobaczymy jakie mamy różnice

Opublikowano
  • Autor

No nagraj filmik chętnie zobacze jak to u Ciebie wyglada.

Opublikowano

Dobra na początek link dopiero co go zaladowalem (chyba ten dobry )

A tak poza tematem patrzyłem co jeszcze mi wejdzie noo

I weszło mi kodowanie 00133 ale za żadne skarby nie powiem czy coś się zmieniło

Opublikowano

mam dokładnie ten sam sterownik wszystkie numery te same , może to zależy od interfejsu

tu info o kodowaniu z ELSY:

kodowanieskrzyni.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

z tego wynika że Kubson powinien mieć 00000 a my teoretycznie nie mamy innego kodowania

Opublikowano
  • Autor

Pójde potem zmienic to w shop na WSC 06435 może jak mi to wejdzie to i soft coding no ale wątpie.. :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Odłożyłem to na jutro bo mnie głowa boli.

Wrzuce 00010 to już musi odpalić na mojej skrzyni jak nie to spróbuje zmienic to WSC na taki jak u Was, jak nie pomoże to sie poddaje :kwasny:

Jakiego vaga Kris używałes ??

Opublikowano

Tandetny kabel kupiony na e-bay a do tego Vag-com311 aktywowany do pełnej wersji

Opublikowano
  • Autor

Panowie kodowanie zmieniony skrzynia chodzi jak marzenie !! :shocked::wink4:

Wcześniej nie chciało zmienić nic bo skrzynia nie złapała położenia P bo czasem coś nie styka.

Jako że w moim sterowniku kodowanie mogłem zmienić tylko na 00010 tak więc zrobiłem i zmieniłem także shop na WSC 06435 tak jak u Was, skrzynia chodzi jak marzenie zmienia każdy bieg do 2000rpm na luzie . Wkońcu przestało przeciągać ten 2 bieg, do tego skrzynia teraz działa inteligentnie na położenie pedału gazu wtedy tego nie było rewelacja polecam wszystkim tą zmiane którzy mają tą skrzynia co ja :good:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

chciałem przekodować TipTronic na 123 ale niestety nic się nie zmieniło w stylu pracy na D. Dlatego planuję wrócić na 00003 kod, lecz program VAG COM zmienił mi WSC warsztatu i najgorsze, że nie mogę go wyedytować na taki jak miałem poprzednio.

Możecie powiedzieć jak to zrobić?

poniżej PrtSc

vagb.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano
  • Autor

Ściągnij Vaga 311-2 i napisz co Ci tam pokazuje w tych tabelkach.

Opublikowano

Hej,

obecnie w vag com 409-1 angielski jest jak u Was lecz zmiana WSC na poprzedni ten o którym piszecie też nie powoduje zmiany w przerzucaniu biegu z 2 na 3. A to jest główny temat jaki bym chciał zmienić.

Tak więc wszystko wpisane, zapisane i przyjęte lecz nie ma różnicy w jeździe.

Opublikowano
  • Autor

Jeśli skrzynia przyjmuję Ci tą wartość to spróbuj tą 00103. Może na tą Ci sterownik zareaguje :)