Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Audi A4 1.6 97r. Immo Box Audi/VW GOL (Magamos/Kostal)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie.

Mam mały problem z moim audi, a mianowicie w autku wysiadł immo. Kontrolka od immo mruga i autko gaśnie po chwili. Podłączyłem Vag com-a i wyszło ze silnik został odcięty poprzez immo, w immo był błąd że nieautoryzowana próba odpalenia autka(coś w tym stylu). Poczytałem trochę tu i ówdzie i doszedłem do wniosku że trzeba kupić vag tacho żeby wyciągnąć pin i zaprogramować na nowo kluczyk. Wyciągnąłem pin i zaprogramowałem kluczyk(wszystko według programu zakończyło się sukcesem, ale autko nadal nie paliło). Jedna ważna (może nie) rzecz: jak na początku podłączyłem Vag com to w rubryce software coding były 0000.

Czy to normalne?

Później po nie udanej próbie kodowania kluczyka zacząłem sprawdzać inne dodatkowe opcje vag tacho ( zupełnie nie potrzebnie Smile ). Po odłączeniu akumulatora żeby go naładować i podłączeniu ponownie pin do kodowania klucza był 0000 a na początku był zupełnie inny. Pewnie coś tam wyczyściłem. Nie zapisałem niczego w pamięci i pewnie utraciłem bezpowrotnie Sad . Biała skrzyneczka pewnie na śmietnik? Teraz są nastepujące błędy 01176 i 65535. Teraz moje pytanie. Czy jak kupię samą tą skrzyneczkę będę mógł ją w jakiś sposób zaadaptować do całej reszty czyli ECU i kluczyka?

Z góry dziękuje za wszelkie informacje.

Opublikowano

Tak, sprawdzałem to na początku, ale to nie było to. [br]Dopisany: 20 Luty 2011, 13:42_________________________________________________Zamykam temat. Autko trafiło na złom. Pomoc na tym i innych forach była nijaka, choć małe chęci były. Podejrzewam że za jakąś małą kwotę znalazło by się kilka osób którzy to doznali by olśnienia hehe, ale nie o to chodzi na forum. Jedno jest pewne. Zupełny brak fachowców (ludzi którzy naprawdę się znają na elektronice VW) na tym forum. Pozdrawiam.

Opublikowano

Hehehe.

Toś się pomylił. Wpadłeś na chwilę i myślisz, że cię ktoś za rączkę poprowadzi bo masz kłopot, a potem Bye bye.

Ale skoro juz auto na złomie, to nie będę ci w stanie pomóc z tą puszką.

Opublikowano

To przepraszam na ile miałem wpaść....miesiąc, roki czy tu jest jakaś kolejka o której ja nie wiem i co ma z tym wspólnego czas jaki tu jestem? Stary jak chciałeś pomóc to było pomóc a nie tu teraz się wymądrzasz i próbujesz sugerować, że jak jestem nowy to muszę w kolejce odstać swoje! Kurde ludzie to forum jest żeby sobie pomagać czy też nie. Mi już nie pomożesz bo jest zapóżno i nawet nie chciałeś skoro temat był ponad tydzień, a może i dłużej, a Ty odpisałeś parę minut po tym jak zamknąłem temat. Dziwny zbieg okoliczności. Więc teraz wez się stary za robotę i uchyl rąbka tajemnicy związanej z tą skrzyneczką. Jeżeli coś naprawdę o tym wiesz, bo na pewno ktoś, kiedyś będzie miał lub też już ma ten sam problem. Pozdrawiam.