Gość Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam. Proszę o pomoc opisze teraz mój problem z audi a4 1.9tdi AFN 110km. Po zainstalowaniu przetworników z żarówkami ksenonowymi firmy HID gdy odpalimy śilnik i właczamy światła następuje spadek napięcia zapalają się kontrolki stop,temperatury , olej i rezerwy. Udałem sie do elektromechanika i założyłem oszukiwacze by komputer myślał ze mam normalne żarowki problem uspokoił sie jednak tym razem jak odpale silnik i wlanczam swiatła to nastepuje jakies przepiecie i kontrolki zapalaja sie i nie gasna nie mam zegarow zostaja odcite po zgaszeniu silnika swieci kontrolka od imobilajzera i nie gasnie musze sciagac kleme gdy zrobilem tak 3 razy za 4 razem kontrolka imobilajzera zaczeła mrogac i po odpaleniu auta zaraz go gasił. udałem sie do elektroechanika on wgrał nowe oprogramowanie do kompotera nowa mape zaprogramowal kluczyki sprawdzil instalacje i licznik i bylo tydzien czasu dobrze i problem nadal wystepuje mam podjezenie ze to moze byc albo kable licznika lub wlacznik swiatel robi zwarcie albo sam imobilajzer sie kopie prosze o pomoc co robic dzineki sory za nieskładna wypowiedz.
szogun0 Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Wyj..b te chińskie HID i będzie ci normalnie samochód pracował. Szukasz dziury w ....
grippen Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 szogun wiele osób ma hidy i nikomu samochód nie głupieje moim zdaniem coś siedzi w elektryce posprawdzaj wszystkie przekaźniki pod deską może któryś jest zaśniedziały albo któreś kabelki do tych śrubek pod przekaźnikami sie poluzowały miałem podobną sytuacje jak włączałem światła to samochód gasł i winą był któryś kabelek pod deską był poluzowany i nie było styku
Rekomendowane odpowiedzi