Skocz do zawartości
IGNOROWANY

pytanie zegary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musisz wiedziec jakie masz kostki przylaczeniowe - jaki kolor (rozne ilosci pinow) - tutaj niebieska i zielona, a u ciebie???

Opublikowano

Powinny pasować ale sprawdź te kolory. Napięcie będzie działało bez niczego. Do temp. oleju musisz poszukac lub doprowadzić z czyjnika temp oleju, znajduje się w podstawce filtra oleju. Kosztuje ok 20zł ( ja dałem coś około 17). Kabel musisz podpiąć w czarną wtyczkę z czterema pinami tyż przy wskaźniku temp. Podłącz pod ten pin pierwszy od dołu. Czujnik działa na zasadzie zmiany oporu pod wpływem temp. tzn im wyższa temp tym niższy opór. Ja zmieniałem z takich bez zegarów i bez fisa na takie z dodatkowymi zegarami i fisem i wszystko działa. Fisa już miałem tylko ktoś w Niemczech włożył inny licznik. Musiałem łączyć kabelki od fisa bo były ucięte. Reszta to tylko przełożenie wtyczek ;)

Opublikowano

Witam panowie!mam takie zapytanie! :grin: ciężko zamontować biale tarcze zegarów??

Opublikowano

JARI, chyba wiekszego problemu nie ma, tylko trzeba pozniej wstawic wskazowki w to samo miejsce bo bedzie zle wskazywal. Nie robilem tego wiec to tylko moje zdanie.