leoncjo Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam Zauważyłem dziwna przypadłość w moim autku. Jak w temacie, żeby silnik załapał w temperaturze od - 5 do +5 stopni musi chwilkę pokręcić, a poniżej - 14 i powyżej +5 stopni pali od strzała. Da się to jakoś poprawić i dlaczego się tak dzieje ??
marec-ki Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 Już gdzieś dzisiaj w jakimś temacie ktoś napisał, że wilgotność powietrza może mieć duży wpływ na to. W przedziale -5 +5 stopni wilgotność jest spora. Jak ja obserwowałem stację meteo online dla Warszawy to pamiętam, że podczas tego chwilowego ocieplenie jakie było parę dni temu wilgotność wynosiła ponad 90%. Teraz (spore mrozy) to chyba coś ponad 60%.
rikardo Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam Zauważyłem dziwna przypadłość w moim autku. Jak w temacie, żeby silnik załapał w temperaturze od - 5 do +5 stopni musi chwilkę pokręcić, a poniżej - 14 i powyżej +5 stopni pali od strzała. Da się to jakoś poprawić i dlaczego się tak dzieje ?? Świece wszystkie grzeją? Miałem podobne problemy i powodem była spalona jedna świeca.
leoncjo Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Opublikowano 22 Lutego 2011 Świece sprawdzane, zresztą tak dzieje się już od zeszłej zimy. Latem wiadomo nie odczuwalne.
Rekomendowane odpowiedzi