VAG 208.1 -Inspekcja
0

    24 postów w tym temacie

    A nie da sie tego skasowac z "deski rozdzielczej"?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    W młodszych rocznikach podobno sie da, a w starszych trzeba kompem...

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    w miom nie można z deski bo 95, ale u ciebie powinno pójść, próbowałeś?? jak nie pójdzie to masz procedure z adresami w vag, ja kasowałem za pomocą Vag Com 3011 i poszło, oczywiście troche wiecej podciągnełem co by za szybko nie wyskoczyło, daj znać

    inspekcja za pomoca Vag Com:

    [select]

    [17 - Instruments]

    [Adaptation - 10]

    1995-1997 (i część 1998):

    kanał 05 – dystans do zmiany oleju – w tysiącach kilometrów. (15 000 km)

    kanał 06 – dystans do “In-1 Service” – jednostka: 1000 km (standardowo 24)

    kanał 07 – czas do “In-1 Service” – jednostka: 10 dni (standardowo 36)

    “In-1 Service” pojawia się po przebyciu odpowiedniej odległości lub po czasie w zależności co upłynie pierwsze.

    Kanał 08 – czas do “In-2 Service” – jednostka: 10 dni (standardowo 72 – czyli 720 dni = 2 lata)

    1998 i nowsze:

    kanał 02 – wartość 0 kasuje wskazania.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    A nie da sie tego skasowac z "deski rozdzielczej"?

    Z tego co pamiętam to z deski da się kasować dopiero od 98r

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Dzięki serdeczne za cenne wskazówki, jutro biorę sie do zabawy VAG-iem...

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Dark79 cos jest nie tak, własnie wróciłem z samochodu i niestety nie udało mi sie skasować Ins-1 Vagiem, coś muszę robić nie tak, ale co??? Podłączyłem VAG-a zrobiłem test kompatybilności, wyszedł Ok. Wszedłem w 17 Wskażniki, potem 10 Adaptacja, wybrałem 06 wpisałem 24 zatwierdziłem, zamknąłem program. Wyłaczyłem zapłon, właczyłem i niestety dalej wyswietla mi sie In I. Powiedz mi co robie nie tak. Próbowałem jeszcze raz przyciskami z deski, również nic. :(:(:(

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    tam po wpisywaniu wartości miesiecy daj test i zobacz czy sie przyjmie ta wartość, jak nie to próbuj z innymi wartościami, u mnie sie udało wiec u ciebie powino też, a z deski to chyba raczej nie da rady, daj znac jak poszło , a i zobacz wszystkie kanały od 05 do 07

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Ta opcja -Test jest na tej samej stronie gdzie wpisuje wartość kanału? Czy gdzies wczesniej???

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    teraz nie pamiętam dokładnie ale tam było okienko do wpisywania wartości i obok powiniem byc przycik TEST i po naciśniecu albo zatwierdzał albo nie, ale do Insp-1 masz dwa okienka 06 i 07 czas i dystans, wpisz nowe wartości w obydwóch kanałch i w tedy zobacz

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Wreszcie sie uporałem z tą Inspekcja-I wpisałem wartosci w 07 kanale i pomogło.. :lol::lol::lol:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    i chyba pierwszy sukces u nas forum :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Cześć. Ja mam a4 dopiero od stycznie i wszystko dopiero poznaję (ze Szwajcarii). U mnie jest In-I. Czy muszę to skasować? a jeżeli nie skasuje to czy coś sie stanie?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Cze. Kasować niemusisz. Nic się niedzieje,oprócz tego że trochę denerwuje.

    Jak będziesz kiedyś podpinał pod kompa to skasuj przy okazji.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Dzieki vinc. A In-2 to kolejny termin jakiegos przegladu?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Tak to tez kolejna informacja o przegladzie.Mnie to juz denerwuje od roku ale nie mam gdzie podpiac kompa i tak sobie jezdze dobrze ze to szybko gasnie :D

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Tak to tez kolejna informacja o przegladzie.Mnie to juz denerwuje od roku ale nie mam gdzie podpiac kompa i tak sobie jezdze dobrze ze to szybko gasnie :D

    Jak chcesz to moge Ci pomoc zrobić sobie interfejs i sofcik podesłac i będziesz sobie kasował kiedy chcesz ;)

    Mam jeszcze pytanko:

    - oil to wiadomo --> wymiana oleju

    - in-1 --> jakiś przegląd? jaki?

    - in-2 --> jakiś przegląd? jaki?

    Muszę zmienić olej i będę to robił na dniach jak się załatwi olej sam ;)

    Tak więc nie chce narazie kasować inspekcji.

    Sytuacja wygladała tak, że najpierw zapalał się oil teraz już się nie zapala ale jest in-1.

    Wie ktoś za co są odpowiedzialne poszczególne przeglądy?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Mam jeszcze pytanko:

    - oil to wiadomo --> wymiana oleju

    - in-1 --> jakiś przegląd? jaki?

    - in-2 --> jakiś przegląd? jaki?

    kontrolka OEL zapala się co 15 tyś kilomtrów

    in 1 co 30 tyś mały przeglad

    in 2 co 60 tyś duzy przeglad

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    hej

    to teraz ja

    mi pali sie inspekcja 2

    moje A4 to koniec roku 97

    jak to skasować :?:

    mam VAGa 208.1 czy moze jakos z "deski" da sie :?:

    tylko jak :?:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    wreszcie mi sie udało :mrgreen:

    zdobyłem jakiego starszego laptaka, mój niestety za nowy nieposiadający COMa tylko USB i mimo przejściówki były problemy

    podłączyłem wsio sobie posprawdzałem : brak błędów :grin:

    no i wykasowałem inspekcje :grin:

    teraz po włączeniu zapłonu od razu widze przebieg a nie te cjolerne miganie In 2 :lol:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Slawo80,

    Helow chialem sie cosik blizej dowiedziec o podlaczeniu audicy pod kompa ... jeszcze nie posiadam VAGa ale moze dzisposiedze i popatyrze ale jesli chodzi o interfeis to musi byc jakis szczegolny ? nie wystarczy kabel RS232 ?

    z gory thx za odpowiedz

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Slawo80,

    Helow chialem sie cosik blizej dowiedziec o podlaczeniu audicy pod kompa ... jeszcze nie posiadam VAGa ale moze dzisposiedze i popatyrze ale jesli chodzi o interfeis to musi byc jakis szczegolny ? nie wystarczy kabel RS232 ?

    z gory thx za odpowiedz

    -> http://www.viaken.pl/

    tutaj jest wszystko ... ;-)

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Dodaj konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!


    Zarejestruj nowe konto

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


    Zaloguj się teraz
    0

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

    • Latest Registered Members