Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rezanie bixenonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W normalnej lampie masz wtyczkę na h7 najprostszym sposobem jest uciąć sama wtyczkę i w to.miejsce wstawić wtyczkę do przetwornicy,litra odpowiednio plus do plusa i minus do minusa.

Ja w sądziłem same odblysnik i od a4 a soczewki zostawiłem ori,także nie musiałem powiększać otworu na soczewkę.ale to już jak kto woli.

Musisz się liczyć natomiast z tym ze jak chcesz zostawić długie tam gdzie są do stawiając jednocześnie bixa będzie trochę pod górkę żeby świeciły na tym samym poziomie.

Najprostszym rozwiązaniem jest w miejsce długich wstawić drl ale ja np tak nie chciałem.

Opublikowano

W normalnej lampie masz wtyczkę na h7 najprostszym sposobem jest uciąć sama wtyczkę i w to.miejsce wstawić wtyczkę do przetwornicy,litra odpowiednio plus do plusa i minus do minusa.

Ja w sądziłem same odblysnik i od a4 a soczewki zostawiłem ori,także nie musiałem powiększać otworu na soczewkę.ale to już jak kto woli.

Musisz się liczyć natomiast z tym ze jak chcesz zostawić długie tam gdzie są do stawiając jednocześnie bixa będzie trochę pod górkę żeby świeciły na tym samym poziomie.

Najprostszym rozwiązaniem jest w miejsce długich wstawić drl ale ja np tak nie chciałem.

Dzięki :thumbup1:

A jest ktoś na forum, kto przerabia tak lampy?

Oczywiście za opłatą ;)

Opublikowano

tak,,ale jak masz soczewki to sam sobie zrobjak znajdziesz czas to troszke grosza zaoszczedzisz

Opublikowano

Dlaczego miałby mieć problem z ustawieniem wysokości do standardowych drogowych? Jak soczewka jest odpowiednio przykręcona, to będzie jak ori.

Opublikowano

Dlaczego miałby mieć problem z ustawieniem wysokości do standardowych drogowych? Jak soczewka jest odpowiednio przykręcona, to będzie jak ori.

G prawda :wink:

odpowiednio tj jak? na pewno nie równolegle do płaszczyzny gdzie sie opiera o plastik odbłyśnika. Trzeba pokombinować, dorobić odpowiednie śruby regulacyjne i sobie soczewke ustawić żeby świeciła jak powinna względem długich h7

Opublikowano

Jak długie swieca za wysoko to dajesz podkladke pod gorna śrubę a jak za nisko to pod dolne, oczywiście zalezy w jaki sposób jest zamontowana. Teraz rzeźbie Hella 3 i gorna sruba pasuje mi w ori otwór a dolne na adapterach z blachy.

Ktoredy najlepiej puscic w lampach przetwornice koito?

Opublikowano

Od spodu doklej, tak jak jest ori ;)

Opublikowano

Ja wycialem lampe pod spodem i wsunalem ją do srodka czesciowo, a reszte zakleilem masą uszczelniającą i jest cacy

Opublikowano

Ale caly dol wyciales wew miejsca na przetwornice?

Edytowane przez Chadury89

Opublikowano

Pany mam problem... od 3miechów jestem w posiadaniu bixów robionych przez Gwertego - od jakiegoś czasu w lewej lampie odbłyśnik H7 i soczewka drży - (czasami przestaje) czym może to być spowodowane?? Co z tym fantem zrobić?

Edytowane przez eRniś

Opublikowano

Ja wycialem lampe pod spodem i wsunalem ją do srodka czesciowo, a reszte zakleilem masą uszczelniającą i jest cacy

ale co wsunales czesciowo bo nie kumam???

Pany mam problem... od 3miechów jestem w posiadaniu bixów robionych przez Gwertego - od jakiegoś czasu w lewej lampie odbłyśnik H7 i soczewka drży - (czasami przestaje) czym może to być spowodowane?? Co z tym fantem zrobić?

czyli drży cały odblask ?

jesli tak to obklej izolacja czy jakąś tasma kulkę od regulacji na silniczku

Opublikowano

tak, cały i wsunąłem ją tak, żeby nie wadziła mi w lampie ani na zewnątrz o nic i tak ja wkleiłem

Opublikowano

tak, cały i wsunąłem ją tak, żeby nie wadziła mi w lampie ani na zewnątrz o nic i tak ja wkleiłem

a jaka konkretnie przetworke wsadziles? dajjakiegos linka ze zdjeciem czy ogloszeniem czy cokolwiek

Opublikowano

ale co wsunales czesciowo bo nie kumam???

czyli drży cały odblask ?

jesli tak to obklej izolacja czy jakąś tasma kulkę od regulacji na silniczku

Ok, jutro sprawdzę czy pomoże

Opublikowano

Utnij kawałeczek rurki termokurczliwej, nałóż na tą końcówkę i podgrzej, dobry sposób na powiększenie średnicy tej "kulki" :wink:

Opublikowano

odpowiednio tj jak? na pewno nie równolegle do płaszczyzny gdzie sie opiera o plastik odbłyśnika. Trzeba pokombinować, dorobić odpowiednie śruby regulacyjne i sobie soczewke ustawić żeby świeciła jak powinna względem długich h7

Dziwne... sporo tego zrobiłem i zawsze było ok. Hellę classic i EvoX-R da się zrobić tak, aby opierała się identycznie o mocowania jak ori. Więc wtedy jest ok.

Fakt ostatnio w 8L walczyłem z poprawnym ustawieniem, ale poszła duuża soczewka z Passata B5 Fl.

Opublikowano

To ze jest zamontowana na ori mocowanie nie znaczy ze przesłonka w soczewce jest na takiej samej wysokości.wystarczy ze jest 3 milimetry niżej i juz jest różnica.trzeba wtedy podkladac coś żeby ustawić soczewkę delikatnie pod kątem.

Opublikowano

większość osób wrzuca soczewke bixa a długie h7 odłącza albo wrzuca tam drl i nawet nie są świadomi tego, że świeci to na całkiem innych wysokościach

Dziwne... sporo tego zrobiłem i zawsze było ok. Hellę classic i EvoX-R da się zrobić tak, aby opierała się identycznie o mocowania jak ori. Więc wtedy jest ok.

Fakt ostatnio w 8L walczyłem z poprawnym ustawieniem, ale poszła duuża soczewka z Passata B5 Fl.

nie wiem co to za soczewki ale mi ani q7 ani hella 3 nie pasiły na ori mocowania ani trochu

Opublikowano

To ze jest zamontowana na ori mocowanie nie znaczy ze przesłonka w soczewce jest na takiej samej wysokości.wystarczy ze jest 3 milimetry niżej i juz jest różnica.trzeba wtedy podkladac coś żeby ustawić soczewkę delikatnie pod kątem.

Nie musisz mi tego tłumaczyć, trochę tego porozklejałem ;)

misiek95, bo jedna ani druga nie pasuje, tak jak mówisz ;) Hella Classic i EvoX też "teoretycznie" nie pasują.

Dla mnie to jałowa dyskusja, co to za problem sprawdzić sobie na stole jak to świeci i wyregulować przed złożeniem...EOT