Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] cisnienie po odkreceniu korka oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Dzis rano wymienialem olej , i musialem odkrecic korek od oleju przy pracujacym silniku by nalac srodek do czyszczenia silnika . Gdy odkrecilem bylo slychac pss i lekki dymek. Wiem ze to ma cos wspolnego z odma , czy wogle nie powinno byc tam cisnienia .

Opublikowano

To,że było słychać"pss" to normlana rzecz. Korek sam w sobie wycisza w pewnym sensie silnik. A to,że poleciał dymek to wina gorącego oleju-różnica temperatur.

Opublikowano
  • Autor

To znaczy , ze cisnienie moze byc , ale chyba nie za duze.

Opublikowano

"środek do czyszczenia silnika" ??? Z reguły piszą na takich ze nie wolno stosować w turbo doładowanych, i z reguły ta informacja jest zalepiona polską instrukcją zastosowania w której zapomnieli przetłumaczyć tej "błachostki".

Opublikowano

Nie powinno być żadnego ciśnienia, a jeśli już, to na pewno bez syczenia podczes odkręcania korka. Połóż korek na wlewie, ale nie zakręcaj i obserwuj, czy nie jest odpychany.

Opublikowano
  • Autor

A jak jest u ciebie , nic nie syczy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie powinno być żadnego ciśnienia, a jeśli już, to na pewno bez syczenia podczes odkręcania korka. Połóż korek na wlewie, ale nie zakręcaj i obserwuj, czy nie jest odpychany.

wprawdzie mam silnik AFN ale sprawdzilem i u mnie odpycha lekko korek... czy to zle?? czego to jest obkawa?

Opublikowano
  • Autor

Juz kupilem odme w serwisie koszt 270zl z uszczelkami na dniach bede wymienial.Ale jest inny problem. Po wymianie oleju z mineralu na pol syntetyk podczas odpalania z rana slychac klepanie popychacza.Dzwiek ten slychac nie za kazdym razem cichnie po przegazowaniu.

Opublikowano

W krytycznym momencie, jak mi odme zapchało, miałem problem z przyłożeniem korka, tak ciśnienie go odpychało :confused4: