Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktywacja i Montaz AUX dla RNS E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to może wracając do tematu - gdzie i jak podłączyć wejście USB ???

Do AMI , ale to zadziała tylko z RNS-E mr2010.

Szperam w google i chyba nie da radę podłączyć wejście USB bezpośrednio do rns-e...

Chyba że Grzesiek wie o czymś :naughty:

---------- Post dopisany at 11:12 ---------- Poprzedni post napisany at 11:07 ----------

Znalazłem ciekawą rzecz z bmw...

attachment.php?attachmentid=2007&stc=1&d=1308254055

attachment.php?attachmentid=2011&stc=1&d=1308254111

Wejście AUX i USB które można wykorzystać jako port zasilania np. do telefonu.

Opublikowano

Jeżeli ma być jak w oryginale ,to tylko z AMI

RNS_E_USB.jpg

Opublikowano

Ja kupiłem na znanym portalu aukcyjnym czyli allegro. Kupowałem w ciemno, gdyż nie miałem potwierdzonej informacji że ruszy.

Taka ciekawostka , w AMI nie ma ograniczeń co do ilości znaków w nazwach utworów.

Opublikowano

Ten kabel wpinasz bezpośrednio w RNSa? Bo z tego co widzę w exeo jest osobno stacja dokująca, coś jak zmieniarka CD w schowku.

Coś takiego kupiłeś?

134660720143082600_resized.jpg

---------- Post dopisany at 08:50 ---------- Poprzedni post napisany at 08:48 ----------

Cyba raczej coś takiego masz...

10623.jpg

Opublikowano

Kabelek z pierwszego zdjęcia służy do wyprowadzenia USB z AMI.

Jest też możliwość za pomocą innego kabelka podłączenie urządzeń typu Iphone, Ipod. Można także uzyskać wejście analogowe aux.

Na drugim zdjęciu jest przejściówka do podłączenia AMI do RNS-E.

Ja u siebie przejściówkę zrobiłem tylko na zasilaniu i CANie, czyli czterech przewodach z RNS-E

Ami instalujesz zamiast zmieniarki.

8_P0035785.jpg

W to złącze z przodu wpinasz kabelek z pierwszego zdjęcia.

Opublikowano

A powiedzcie mi, czy AMI podejdzie pod Concerta 2 i będzie działać jako zwykła zmieniarka, czy tylko do RNS?

Opublikowano

AMI zadziała tylko z RNS-E ledowym.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanko czy jak zainstaluje ori gniazdo AUX i puszcze przewody do RNSE to będę mógł z dokładanego wyjścia AUX odtwarzać utwory powyżej 100mb ???

Opublikowano

Dziwne pytanie, przecież AUX to analogowe wejście audio, nie ważne z czego puścisz utwór i ile będzie zajmował, podłączasz poprzez gniazdo jack i gra.

Opublikowano

Nie wiem ponoć RNSE nie może odtwarzać piosenek powyżej 100mb dlatego pytam czy na jacku pójdzie powyżej 100mb może ktoś testował :naughty: ???

Opublikowano

Przecież na jacku pójdzie wszystko co włączysz, nie ważne ile zajmuje miejsca na nośniku cyfrowym -i tak idzie sygnał analogowy. Możesz puścić z mp3, telefonu, tableta ale również możesz puścić z kasety magnetofonowej :decayed:

Opublikowano
Przecież na jacku pójdzie wszystko co włączysz, nie ważne ile zajmuje miejsca na nośniku cyfrowym -i tak idzie sygnał analogowy. Możesz puścić z mp3, telefonu, tableta ale również możesz puścić z kasety magnetofonowej :decayed:

O to fajnie cieszy mnie to:naughty:

Dzięki Slawek za info:notworthy::notworthy::notworthy:

Muszę teraz zamówić ori graty do przeróbki na AUX i montaż :naughty:

Opublikowano

O to fajnie cieszy mnie to:naughty:

Dzięki Slawek za info:notworthy::notworthy::notworthy:

Muszę teraz zamówić ori graty do przeróbki na AUX i montaż :naughty:

ja tez zmowilem gotowca:wink:

a16955_kufatec_37898_aux_in_nachruest_set_audi_r.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Instalacje mam już porobione wiązka ułożona wtyki powpinane tylko jest problem z kodowaniem wyjścia AUX byłem ostatnio u kilku mechaników w sprawie kodowania podłączali oni różne programy diagnostyczne

np : Dominator i walizka z wyświetlaczem:) I nie mogli się połączyć z Nawigacją:kwasny:

Moje pytanie czy to winna nieodpowiedniego programu Diagnostycznego jak tak to na jakim powinno pójść kodowanie ?

Dodam że mam 2 nawigacje ori fabrycznie między zegarami i sterowanie w tunelu środkowym plus dokładana 2 nawigacja RNS-E czy jest możliwość żeby się 2 nawigacje gryzły i w związku z tym brak połączenia oprogramowania z Nawigacją ?

Opublikowano

Najprędzej wina używanego programu i kabla. Choć słyszałem że jak ktoś montował RNS-E to nawigację w zegarach jakoś rozłączał (nie miałem takiej więc nie podpowiem).

Ale z RNS-E można się łączyć przez 37-Nawigacja lub 56-Radio, najlepiej robić to VCDSem -inne mają problemy.

Opublikowano

Witam czy jest ktoś z woj. Zachodniopomorskiego kto posiada program z kablem do VCDSa lub potrafi zakodować wyjście AUX dla RNS-E prosił bym o pomoc bo magicy w mojej okolicy nie mają takiego programu jak VCDS :kwasny:

Jak ktoś mógł by mi pomóc to proszę pisać na pw:)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

A wie ktos jak ten temat z auxem ma sie BNSa?

Opublikowano
A wie ktos jak ten temat z auxem ma sie BNSa?

Jak dobrze pamiętam to też da radę podłaczyc bo Bns-e ma kodowanie pod AUX-a, musisz gniazdo podłaczyc tak same piny jak Concercie, czyli masa, prawy sygnał od CD i lewy + kodowanie i działa.