Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktywacja i Montaz AUX dla RNS E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Kubus9114 napisał:

Jest taki problem ze jak podlacze ten kabel to nie wyswietla sie aux jak to aktywowac

możesz mieć stary soft w RNS-e. ja mam wersję PL bodajże SW 0750 i AUX jest dostępny

wersję można sprawdzić : http://mr-fix.pl/wpis/rns-e-aktualizacja-oprogramowania-0650/

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy da radę podłączyć wszystko aby było jak na zdjęciu? Ma ktoś jakiś pomysł na to żeby na pewno działało? :D 

Kupiłem takie złącze jak w 1 poście na zdjęciu jest ;)

auuuxx.png

Edytowane przez Krystianooo

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie . Kupiłem bluetooth do aux wszystko ładnie chodzi zasilanie podłączyłem pod radio i wszystko gra tylko że cały czas daje mi zasilanie na bluetooth a radio po 15minutach wyłącza się tak jak powinno po wyłączeniu kluczyka i Zablokowaniu auta . Pod co podłączyć zasilanie żeby też się wyłączało?

Opublikowano
16 minut temu, Dragon7820 napisał:

Witajcie . Kupiłem bluetooth do aux wszystko ładnie chodzi zasilanie podłączyłem pod radio i wszystko gra tylko że cały czas daje mi zasilanie na bluetooth a radio po 15minutach wyłącza się tak jak powinno po wyłączeniu kluczyka i Zablokowaniu auta . Pod co podłączyć zasilanie żeby też się wyłączało?

Pin 13 kostka D,jest tam +12V wybudzenia wzmacniacza. Jak radio się usypia to napięcie znika. 

Opublikowano
1 godzinę temu, pila24 napisał:

Pin 13 kostka D,jest tam +12V wybudzenia wzmacniacza. Jak radio się usypia to napięcie znika. 

Dzięki za szybko odpowiedź zaraz idę sprawdzić . Pozdrawiam 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Próbuję dołożyć AUX do swojego RNS-E, jednak mam problem z kodowaniem. Ciągle błąd "Polecenie poza zakresem". Czy coś z radiem jest nie tak? Może z VCDS-em? Jest to klon, wersja 19.6.1.

Spoiler

--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Adres 37: Nawigacja
Oznaczenie elementu: 8E0 035 192 T
  Komponent i/lub wersja: RNS-E HIGH EU   H99 0650
           Kodowanie: 0301700
           Kod serwisu: WSC 00000
                      VCID: 356B7C164C417FE77A-51B2

Identyfikacja rozszerzona:
     Numer seryjny: AUZBZ7K9925619
     Identyfikacja: AN1-003
     Weryfikacja:      20S
     Data: 17.06.10
     Nr stanowiska kontrolnego: 0001
     Numer producenta: 5047
Oprogramowanie
     XV2200815
     I2.04.02
     X02.01
     X100D
     X0815
     X0815
     X057B
     X0907
     XA2210141-080807 
     X2912
     X01.01.01
     X1.01
     X---
Różne:
     Numer serii: 014
VCDS Info:
       Plik etykiet: 8E0-035-192-RNSE.CLB

aux_vcds.png

aux_vcds2.png

aux_vcds3.png

Opublikowano

A przedostatnia cyfra ni powinna być 4?

Opublikowano
2 godziny temu, roxerxc90 napisał:

Próbuję dołożyć AUX do swojego RNS-E, jednak mam problem z kodowaniem. Ciągle błąd "Polecenie poza zakresem". Czy coś z radiem jest nie tak? Może z VCDS-em? Jest to klon, wersja 19.6.1.

Ukryj zawartość

Adres 37: Nawigacja
  Komponent i/lub wersja: RNS-E HIGH EU   H99 0650
           Kodowanie: 0301700
           Kod serwisu: WSC 00000

Identyfikacja rozszerzona:
     Numer seryjny: AUZBZ7K9925619
     Identyfikacja: AN1-003
     Weryfikacja:      20S
     Data: 17.06.10
     Nr stanowiska kontrolnego: 0001
     Numer producenta: 5047
Oprogramowanie
     XV2200815
     I2.04.02
     X02.01
     X100D
     X0815
     X0815
     X057B
     X0907
     XA2210141-080807 
     X2912
     X01.01.01
     X1.01
     X---
Różne:
     Numer serii: 014
VCDS Info:
       Plik etykiet: 8E0-035-192-RNSE.CLB

aux_vcds.png

aux_vcds2.png

aux_vcds3.png

Zakoduj np. 0301751 nie wiem jakie masz wyposażenie ale sprawdź moją podpowiedź.

Edytowane przez pila24

Opublikowano

Coś drgnęło z tym kodowaniem, przyjęte 0301751. Ale dalej w RNS-E w opcjach źródeł, AUXa brak :( Próbowałem też i inne opcje kodowania - we wszystkich to samo (zmieniałem wartości na ostatnim i przedostatnim bicie wg podpowiedzi programu). Przyjmuje zmiany, ale AUXa jako opcję źródła nie wyświetla. Nie mam już pomysłów :/ 

Opublikowano
3 minuty temu, roxerxc90 napisał:

Coś drgnęło z tym kodowaniem, przyjęte 0301751. Ale dalej w RNS-E w opcjach źródeł, AUXa brak :( Próbowałem też i inne opcje kodowania - we wszystkich to samo (zmieniałem wartości na ostatnim i przedostatnim bicie wg podpowiedzi programu). Przyjmuje zmiany, ale AUXa jako opcję źródła nie wyświetla. Nie mam już pomysłów :/ 

Musi być jeszcze odpowiednie oprogramowanie dla rnse by aux zadziałało. Wgraj nowszego sotfa do rnse i sprawdź czy pójdzie 

Opublikowano

Zaktualizowałem RNS-E z wersji 0650 do 0750, kodowanie 0301751 ... i pomogło! Jak ci mogę browarka podesłać? :D

Natomiast co do jakości dźwięku to jestem strasznie rozczarowany :/. Sam poziom głośności to 1/4 tego co z kart SD i płyt MP3, radio FM gra 2 razy głośniej, dużo więcej jest też szumów... Tak ma być? Czy może wina chińskiego kabla? Mam coś takiego: Kabel-AUX-JACK-3-5mm-Audi-RNS-E

no name oczywiście, muzyka puszczana z premium spotify, telefonem Xiaomi Mi9. Muzyczny telefon to raczej nie jest no ale na pewno są też gorsze. Aż odechciewa się słuchać muzyki :( I jeszcze ta różnica głośności, przy przełączaniu ze źródła AUX na jakiekolwiek inne popalić świstki można, no i ogłuchnąć. Strasznie nie fajne

Opublikowano
55 minut temu, roxerxc90 napisał:

Zaktualizowałem RNS-E z wersji 0650 do 0750, kodowanie 0301751 ... i pomogło! Jak ci mogę browarka podesłać? :D

Natomiast co do jakości dźwięku to jestem strasznie rozczarowany :/. Sam poziom głośności to 1/4 tego co z kart SD i płyt MP3, radio FM gra 2 razy głośniej, dużo więcej jest też szumów... Tak ma być? Czy może wina chińskiego kabla? Mam coś takiego: Kabel-AUX-JACK-3-5mm-Audi-RNS-E

no name oczywiście, muzyka puszczana z premium spotify, telefonem Xiaomi Mi9. Muzyczny telefon to raczej nie jest no ale na pewno są też gorsze. Aż odechciewa się słuchać muzyki :( I jeszcze ta różnica głośności, przy przełączaniu ze źródła AUX na jakiekolwiek inne popalić świstki można, no i ogłuchnąć. Strasznie nie fajne

Po to jest forum by pomagać i nie ma potrzeby stawiania żadnych browców nikomu ☺ sygnał z telefonu jest za słaby i dźwięk jest mizerny przez taki kabel. Jak chcesz to mam na stanie moduły bluetooth pod aux rnse gdzie jakość dźwięku jest dobra i nie trzeba żadnych kabli.

20200809_180422.jpg.5ab9577e35b515dbe3460a1bf7d735d4.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam problem z moim radiem, wpisuje kod do aux zapisuje i nic się nie zmienia grzywami obdeleven 

Opublikowano
3 godziny temu, Daniel B7 1,9 napisał:

Mam problem z moim radiem, wpisuje kod do aux zapisuje i nic się nie zmienia grzywami obdeleven 

Zrób aktualizacje softu rnse do 0750

• 2 lata później...
Opublikowano

U mnie jest problem w tym że koduje radio wszystkie kody wchodzą ale aux dalej nie ma restartowałem pare razy i dalej nic nawet w ukrytym menu rns-e jest wpisany ten juź kod z aux a opcjia aux dalej sie nie wyświetla 

20231108_153925.jpg

Zawartość dodana 4 minuty później
W dniu 21.09.2020 o 18:26, roxerxc90 napisał(a):

A skąd brać aktualizacje ?