lkowol Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 takie coś to będzie ciężkie do przetestowania czy problem po stronie interfejsu czy sterowników Windy...z RS232 byłoby znacznie łatwiej.... Miałem kiedyś podobny problem z konwerterem USB/RS232 też made in China - co nowe sterowniki to wykrywało inne urządzenie a i tak nie chciało działać... Próbuj wymiany na inny egzemplaż, ewentualnie zwrot kasy i kupno "firmowego"
Pzwmichal Opublikowano 3 Marca 2011 Opublikowano 3 Marca 2011 Jakieś 20 minut temu podłączyłem bez problemu identyczny kabel jaki opisujesz 10.6. Także śmiga bez problemu na Win 7 64 bit. Jedyny problem jaki miałem to sterowniki pod win7, ale te ściągnąłem ze stronki vcdsdotpl i wszystko chodzi super. Wejdz na stronę ściągnij całą instalkę na win 7, zainstaluj program, zapyta czy instalować sterowniki, zainstaluj, później odinstaluj program ze strony i zainstaluj dołączony do kabla. U mnie działało
pokson Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Opublikowano 3 Marca 2011 Kabelek nie działa dalej. Jak sprawdzałem jakiś czas temu na innym samochodzie to miałem windows 7 i tez nie działało. Teraz testuje na innych systemach ale tylko na moim samochodzie, więc może też to być problem złącza w samochodzie:/ moim zdaniem, jeżeli wykrywa interfejs to powinno działać, a u mnie tak jest. Nie jestem informatykiem ale na kompach troche się znam, podkreślam TROCHĘ Wyczytałem na stronie ros-tech że często nieoryginalne radio w samochodzie zakłóca sygnał jakiejś linii tu link http://www.ross-tech.com/vag-com/aftermarket-radio.html . Dlatego coraz bardziej myślę o tym że problem leży po stronie samochodu. Miałem pojechać na vaga do serwisu... tak zrobiłem.... salon przeniesiony Muszę teraz znaleźć inny. Niestety jestem z antwerpii więc troche ciężko znaleźć forumowicza z vagiem no i dochodzi do tego słaba znajomość języka. Reklamacja kabla nie wchodzi w rachubę bo go rozkręciłem i polutowałem jeszcze raz połączenia kostki z pcb. No nic, jak w serwisie się połączą to znaczy że trzeba kupić lepszy kabel........... Dzięki wszystkim za podpowiedzi i czekam na nastepne
lkowol Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 Jakieś 20 minut temu podłączyłem bez problemu identyczny kabel jaki opisujesz 10.6. Także śmiga bez problemu na Win 7 64 bit. Niestety z chińszczyzną może być tak że jeden egzemplaz działa bez zarzutu a inny nie... Jedyny problem jaki miałem to sterowniki pod win7, ale te ściągnąłem ze stronki vcdsdotpl i wszystko chodzi super. Wejdz na stronę ściągnij całą instalkę na win 7, zainstaluj program, zapyta czy instalować sterowniki, zainstaluj, później odinstaluj program ze strony i zainstaluj dołączony do kabla Spróbuj tego.... I jeszcze pytanie, czy przed instalacją nowych sterowników wywalasz stare. Jeśli nie, to stare sterowniki mogą Ci bruździć mimo instalacji poprawnych. Jak dobrze pamietam to pisałeś, że instalowałeś system na nowo.... jak chcesz mieć pewność, to postaw sobie czysty system, zrób jakiegoś ghosta i po instalacji sterowników, które nie działają odtwórz czysty system z obrazu i tak do skutku... Dlatego coraz bardziej myślę o tym że problem leży po stronie samochodu. Ja bym jednak obstawiał problem po stronie interfejsu lub systemu/sterowników... Niestety bez sprawdzenia auta "pewnym" vagiem tego też nie możesz wykluczyć Powodzenia
pokson Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Opublikowano 4 Marca 2011 dzięki wielkie ikowol za podpowiedzi. Wychodzi na to że trzeba serwis:/ Wiesz może ile kosztuje naprawde dobry kabel?
Rekomendowane odpowiedzi