tjzeero Opublikowano 3 Grudnia 2007 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam wszystkich Planuje zmodyfikować nagłośnienie w mojej bestii, kumpel zasugerował mi taki schemacik, ma go w swojej niuni i muszę przyznać że chodzi mu to miodzio, tylko zapomniałem się go zapytać jak zamontował te 3 głośniki średnio-tonowe z przodu przy szybie i wysoko-tonowe w tylnych drzwiach. Jeżeli macie jakieś propozycję konkretnych głośniczków lub inne sugestie, bardzo proszę
M.Audi Opublikowano 17 Grudnia 2007 Opublikowano 17 Grudnia 2007 nawed przesada z tym rostawieniem no i do tego potrzebujesz radio z Dolby Digital/DTS zeby to gralo
Krycha Opublikowano 17 Grudnia 2007 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Po cóż tyle głośników co ty kino domowe chcesz zrobić w aucie? Podstawa to dobry przedni zestaw i subik w bagażniku. Według mnie nie ma sensu przesadzać.
KrzyHo Opublikowano 17 Grudnia 2007 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Podstawa to dobry przedni zestaw i subik w bagażniku. forger34 ma racje. Kup dobre radio, zrób porządny przedni zestaw z wytłumieniem drzwi i jakiś sub do bagażnika i będzie elegancko grało. Nie ma sensu pakować pełno głośników jak same na siebie będą wpływać pod względem rozchodzenia się dźwięku i gorzej będzie słychać. Lepiej na przód dać 16 niż 13, będzie o wiele lepiej i do bagażnika sub 25 - 30 cm, 20 gra trochę słabo, ale zależy od modelu głośnika. W podszybiu z przodu i na tylniej półce zrezygnuj. A jak chcesz żeby dobrze było z tyłu słychać to załóż w drzwi głośniki jak w przednich drzwiach.
tjzeero Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2007 Spox, tak tylko po prostu zapytałem. Ogólnie mam seryjne nagłośnienie i już głośnik basowy wmontowany w bagażniku u góry pomiędzy głośnikami w półce, ale właśnie siedząc z tyłu za mało jest sopranu. mówicie żeby lepiej wrzucić do przodu 16, a w tylne drzwi? Jakie wrzucić?
Krycha Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Masz sedana? To o ile dobrze mi się wydaje w drzwiach teraz nawet nie masz dziur? To nawet tam nic nie wkładaj i nie niszcz boczków, skup sie na przedniej scenie a zobaczysz że i z tyłu będzie dużo sopranu. Ostatecznie możesz dać jakieś dwudrożne głośniki w deskę, ale według mnie lepiej dołożyć kasę z tylnych głośników do dobrego przedniego zestawu :th:
EndriuGiz Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 ja tez mam sedana i niebylo miejsca na glosniki z tylu i szkoda bylo mi ciac boczki moim zdaniem inwestycja w sam przod jest najlepsza abym ja dobrze slyszal a reszta mnie nieobchodzi ja bym zainwestowal w dobry bass w bagarzniku ze wzmacniaczem i dobre glosniki w przednich drzwiach
Watson Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Spox, tak tylko po prostu zapytałem. Ogólnie mam seryjne nagłośnienie i już głośnik basowy wmontowany w bagażniku u góry pomiędzy głośnikami w półce, ale właśnie siedząc z tyłu za mało jest sopranu. mówicie żeby lepiej wrzucić do przodu 16, a w tylne drzwi? Jakie wrzucić? W takich przypadkach zawsze przychodzi mi do glowy pytanie : skad wiesz ze z tylu jest za malo sopranu ? Skoro tak stwierdzili pasazerowie kanapy to nasuwa sie drugie pytanie: jak czesto wozisz pasazerow na tylnych fotelach , ktorzy zwracaja uwage na zrownowazenie tonalne? Ciezko jest mi wyobrazic sobie sytuacje kiedy wspomniani pasazerowie sa czesciej obecni w samochodzie niz kierowca
Rekomendowane odpowiedzi