Dev Opublikowano 12 Marca 2012 Opublikowano 12 Marca 2012 nie zabawy, tylko pieniedzy zmiana hamulców na wieksze powinna odbywac sie proporcjonalnie wiekszy przód to i wiekszy tył inny model jest bez sensu
nicramk Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 jaki dobry zestaw albo bardzo dobry polecasz (przód i tył)
Dev Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 to zalezy ile chcesz wydac na to kasy i czego oczekujesz reszta na PW
marewel Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Ja odradzam komplet 312 czyli DDF1707 krzywią się rysują czyli szajs.Klocki boscha tez się nie sprawdziły raz je upaliłem i okładzina mi pękła. Będę testował jurida bo mam go w o niebo lepszej cenie niż IC sprzedaje ferodo. Devast a co sadzisz i mintexie ? Patrzyłem jakieś testy w w sportowych nie ustępowały DS.
Dev Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Mintex to bardzo dobra angielska firma, maja bardzo szeroki asortyment oraz wiele mieszanek jeszcze do niedawna Lewian miał w swojej ofercie Mintex-a, dlaczego teraz go nie ma, nie wiem jestem mocno zdziwiony co do Twojej opinii na temat tarcz Ferodo montuje tego od zaje... duzo i NIGDY nie było reklamacji co do Jurida to wiele lat temu były dostepne dwie mieszanki na naszym rynku cos w stylu Ferodo Target a Ferodo Premier, ale sie wycofali, teraz jest ciężko je nabyc w tej chwili jestem w trakcie rozmów w temacie Pagid-a, solidna niemiecka firma ale co z tego wyjdzie, czas pokaze
marewel Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Tylko ten komplet ferodo co podałem numer jest jakiś trefny być może dlatego ze 2 kosztują prawie tyle co jedna brembo. Jam mam od miesiąca dostęp do mintexa i jurida ,pagid tez by się przydał ale nikt tym nie handluje.
Dev Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Takie sa teraz ceny Ferodo ale ja nie kupuje ich dlatego że sa tanie, ale dlatego że nie mam z nimi kłopotów i reklamacji bo na Ate tak sie przejechałem że raz wylądowałem przez ten szajs w sądzie wrzuc mi na PW ceny mintexa i jurida jak masz chętnie sie temu przyjrzę
dziako Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 podajcie link na alledrogo na dobry zestaw Ferodo w dobrej cenie
wtct Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Ja prawie rok temu skusiłem się na tarcze ATE i klocki ATE ceramic. Założyłem ten komplet na tył. Mogę powiedzieć, że na pewno nie piszczą, tarcze nie rdzewieją i prawie w ogóle nie pylą. Oryginalne tarcze i klocki, które mam jeszcze na przodzie strasznie pylą. Ciężko wypowiedzieć się o sile hamowania tego zestawu ATE, bo to tył. W poprzednim audi zakładałem na przód ATE Power Disc a na tył zwykłe ATE i tutaj byłem bardzo zawiedziony, bo przód strasznie hałasował. Po przesiadce na kolejne audi, w którym był oryginalny zestaw, wyraźnie odczułem mocniejszą siłę hamowania (przy takich samych średnicach tarcz). Także ATE Power Disc już nigdy nie kupie. Za jakiś czas czeka mnie wymiana przodu. Kusi mnie ATE Ceramic, bo przynajmniej będę miał spokój z myciem felg, ale obawiam się co do siły hamowania, ponieważ mam wrażenie, że jak klocki nie pylą, to też ich siła tarcia jest mała... Widzę, że doradzacie klocki Ferodo Premier i tarcze Brembo Oro, ale czy są dostępne dla wersji 288mm? Co więcej, czy takie wiercone tarcze są komfortowe - ciche itp.? Ogólnie zależy mi na konkretnej sile hamowania bez zmiany średnicy tarczy.
Dev Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Brembo Serie Oro tylko z Ferodo DS Performance Ceramika sobie odpusc, nie warto za ta kase
michail55 Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 a co potrzebne jest do zalozenia 320mm przod i 288mm tył?? podejda p&p czy trzeba zmieniac cos??
dziako Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 ja mam TRW i nie jestem zadowolony, chyba że źle zamontowali
Dev Opublikowano 18 Marca 2012 Opublikowano 18 Marca 2012 ja mam TRW i nie jestem zadowolony, chyba że źle zamontowali co sie dzieje ?
dziako Opublikowano 18 Marca 2012 Opublikowano 18 Marca 2012 ja mam TRW i nie jestem zadowolony, chyba że źle zamontowali co sie dzieje ? 2 tygodnie spokojnej jazdy (na dotarciu) i tarcze krzywe
dziako Opublikowano 18 Marca 2012 Opublikowano 18 Marca 2012 ja bym bral ferodo jaki koszt? bo nie mam czasu dzisiaj poszukać
michail55 Opublikowano 18 Marca 2012 Opublikowano 18 Marca 2012 pewnie kolo 800zl wsztstko powinno kosztowac
Dev Opublikowano 18 Marca 2012 Opublikowano 18 Marca 2012 pewnie kolo 800zl wsztstko powinno kosztowac o czym dokłądnie piszecie bo nie bardzo qumam podajcie dokłądne dane aut to powiem Wam co i za ile
Rekomendowane odpowiedzi