IDUAL Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 Mam pytanie czy skrzynia biegów z silnika 1.9 TDI AJM bedzie pasowac bez żadnych przeróbek do 1.9 TDI AHH. Pytam ponieważ skrzynia do AJM jest dłuższa niż u mnie co za tym idzie mniejsze spalanie na trasie i większa możliwa maksymalna prędkość.
majkel_majki Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 skrzynia do AJM jest dłuższa niż u mnie co za tym idzie mniejsze spalanie na trasie i większa możliwa maksymalna prędkość. Odrobinę mniejsze spalanie za cenę spadku dynamiki uzyskasz, ale na wyższą prędkość maksymalną przy tej mocy nie licz
kalik Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 To będzie skrzynia o oznaczeniu kodowym DUK, będzie pasować. Do tej skrzyni przewidzianie jest sprzęgło o średnicy tarczy 240mm, a u Ciebie będzie 228mm.
IDUAL Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Opublikowano 2 Marca 2011 Fakt moja wina nie napisałem że nie mam serii. O dynamike też się nie boje starczy mi Niutków. Czyli jak co musze kupić skrzynie + sprzęgło, czy wystarczy sama skrzynia
kalik Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 Albo wzmocnić to co masz, żeby uślizgu nie było.
IDUAL Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Opublikowano 2 Marca 2011 Ok dzieki za odpowiedzi co potrzebowałem już wiem.
Rekomendowane odpowiedzi