Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Zawias - przedni dolny - wymiary.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Prosiłbym kogoś zorientowanego lub posiadającego zdemontowany z nadwozia dolny zawias od drzwi kierowcy, o podanie wymiarów powierzchni stykającej się z drzwiami. (mile widziany rysunek - z rozmieszczeniem otworów pod śruby)

Chciałbym dorobić podkładki pod ten zawias, ponieważ drzwi tak jakby przesunęły sie do przodu dołem.

Opublikowano

śrubami na drzwiach regulujesz odległość drzwi od budy, łap torx'y i kręć :tongue4:

Opublikowano

Jak poprzesuwam śrubami na drzwiach i zamknę to będą mi tylko odstawać.

Drzwi chce przesunąc do tyłu o jakieś 3-4mm więc powinienem pokręcić od strony "budy".

Próbowałem sie dostać do dolnego zawiasu od wewnątrz ale jest tam plątanina kabli i niechce niczego odpinać bo zaraz wyskoczy 10 błędów.

Opublikowano

sory źle przeczytałem. opuściły Ci sie :wink4: to poluzuj śruby od budy i podnieś do góry, tam nie ma żadnych problemów i nie musisz nic odłączać tylko wkładasz w dziure klucz chyba 13 nasadową i luzujesz.

Opublikowano

Dzięki nie zwróciłem uwagi na to, że jest tam miejsce na wsadzenie klucza, jak tylko będę miał czas to spróbuje w ten sposób, ale coś czuje ze skonczy sie pewnie na wymianie zawiasu.

Pozdrawiam :hi: