Mlody89 Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 Czesc wszystkim, niedawno kupilem A4 AVANT z 2003 roku, i juz mam pierwszy problem.. Przynajmiej tak mi sie wydaje.. Mianowicie po zamknieciu samochodu z "pilota" centralny zamek dziala, zapala sie dioda przy drzwiach, migną kierunkowskazy ale nie ma sygnału dźwiękowego. Nastepnie przy probie otwarcia "z kluczyka" i otworzeniu drzwi nie działa syrena - nie wiem czy tak powinno byc, czy nie? W kazdym razie chcial bym zeby alarm fabryczny (wydaje mi sie ze audi montowalo fabrycznie alarmy?) zaczal dzialac razem z syrena, sygnalem dzwiekowym itd. Jako totalny laik prosze Was o pomoc w temacie. Z gory dzieki, Łukasz.
steve69 Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 A jesteś pewny, że masz w samochodzie alarm? To, że po naciśnięciu guzika na pilocie mrugają kierunkowskazy i na drzwiach zapala się i miga czerwona dioda świadczy tylko o tym, że centralny zaryglował drzwi. Jeśli wewnątrz schowka w drzwiach kierowcy masz takie przyciski, to alarm jest: Jeśli ich brak, to niestety, ale alarmu fabrycznego nie ma... -- Pozdrawiam. Sławek
Panton Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 może być alarm a brak sygnału dźwiękowego przy jego aktywacji może wynikać z innego kodowania.....jeżeli chce mieć sygnał (syrenę) dźwiękowy przy zamknięciu i załączeniu alarmu to pozostaje przekodowanie modułu komfortu....
Mlody89 Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Opublikowano 9 Marca 2011 Tak jak pisalem wczesniej-jestem laikiem:) mozesz powiedziec mi cos wiecej o tym "przekodowaniu modulu komfortu"?
wrclaguna Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 Tak jak pisalem wczesniej-jestem laikiem:) mozesz powiedziec mi cos wiecej o tym "przekodowaniu modulu komfortu"? Sprawdz Vagiem jaki masz Modul Komfortu ( wazne jaki masz numer na koncu i czy obsluguje alarm ) zreszta tu masz wszystko pieknie opisane http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=129290.0
niuniek222 Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 Ja w swoim audi mam alarm fabryczny ale również jak zamykam i otwieram z pilota to nie ma sygnału tylko właczają sie kierunkowskazy.
wrclaguna Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 Moze tego pikniecia nie slyszysz z syreny
steve69 Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 Ja w swoim audi mam alarm fabryczny ale również jak zamykam i otwieram z pilota to nie ma sygnału tylko właczają sie kierunkowskazy. Musisz sprawdzić kodowanie w: 46-Central Conv. -> Coding-07 -> Software Coding Być może do liczby, którą tam masz wystarczy dodać 1024, czyli dodatkowe potwierdzenie aktywacji alarmu przez pojedynczy sygnał dźwiękowy z syreny alarmu. Ale dla pewności sprawdź co tam masz i napisz tutaj. -- Pozdrawiam. Sławek
Rekomendowane odpowiedzi