Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Przegląd 180.000 w ASO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wbrew opini jaka panuje.... :wink4: tak czy owak jeżdze do ASO, ale wymieniam tam tylko olej. Reszte robie poza ASO.

A jaką masz pewność że wymienili Ci ten olej?Na halę wejść nie wolno a znam wiele ASO,które oleju nie zmienia a tylko klepie pieczątkę.

Mój szfagier pracuje w ASO u kulczyka w poznaniu i powiem Wam tak jak mi kiedys powiedział:

Jak podchodzi do niego klient i mówi dzień dobry chciałem zrobić mały - duży przegląd i jak wymienia jakie ma auto to szfagier wie ile od niego zaje... filtry jakies wahacze czy kto wie co jeszcze i olej to ja sam od niego kupuje a jak myślicie skąd go ma, więc do napraw tego typu w ASO nie polecam. Stoicie wozu nie widzicie jak w szpitalu na operacji albo zrobili dobrze i będzie cykało albo z czasem wszystko będzie się sypało :wallbash:

Opublikowano

Mój szfagier pracuje w ASO u kulczyka w poznaniu i powiem Wam tak jak mi kiedys powiedział:

Jak podchodzi do niego klient i mówi dzień dobry chciałem zrobić mały - duży przegląd i jak wymienia jakie ma auto to szfagier wie ile od niego zaje...

Czyli szwagier złodziej?..

... Na halę wejść nie wolno a znam wiele ASO,które oleju nie zmienia a tylko klepie pieczątkę.

2 razy stawiałem auto w ASO (Audi Szewczyk Warszawa):

• wymiana kompletnego rozrządu
  • wymiana tarcz i klocków hamulcowych

W obydwu przypadkach nie miałem najmniejszych problemów z wejściem na halę i obserwowaniem, co mechanik robi przy moim aucie.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Wie ktoś czy taki serwis skody albo Seata robi wpisy w historie samochodu przy serwisowaniu np. audi ? Chodzi mi o ten on-line, nie o samą książkę.

Jak już jechać do ASO to myśle z jakąś pierdołą żeby tylko wpis zrobili, do tego w skodzie albo seacie zawsze powinno być taniej. Tak mi sie wydaje.

Opublikowano

Co z tego że historia będzie piękna i auto też jak przy odsprzedaży trzeba się z ceną dopasować do średniej jaka jest na allegro czy otomoto czyli do tych z przebiegami 180000km i z książkami kupowanymi na allegro bo jak cenę wywalisz większą to nawet nikt nie zadzwoni i nie będzie nawet komu pokazać tej pięknej historii i oryginalnych pieczątek w książce. Poza tym to że auto było serwisowane ASO daje tylko potwierdzenie przebiegu chociaż u nas i z tym jest nie do końca bo są tacy co jadą do ASO raz w roku na przegląd a w ciągu roku 3-4 wymiany robią poza ASO a przed wizytą w ASO korekta licznika i auto ma piękną historię co rok przeglądy itd. a w rzeczywistości przejechane 3 razy tyle. No i rzetelność i jakość wykonanych prac w ASO też nie koniecznie jest taka jak powinna, skoro każdy mechanik pracujący w ASO robi to samo po godzinach tylko 2 razy taniej i wszystkie części i oleje ma u siebie dużo taniej. Więc raczej nie kupuje tego tylko komuś się oleju nie wymieni, komuś filtra czy drążka i już są części na fuchę a klient z ASO wyjeżdża z pieczątką zadowolony że ma wszystko super zrobione na ori częściach. Także z tym ASO też nie jest tak kolorowo jak by się mogło wydawać.

Opublikowano

Wie ktoś czy taki serwis skody albo Seata robi wpisy w historie samochodu przy serwisowaniu np. audi ? Chodzi mi o ten on-line, nie o samą książkę.

Jak już jechać do ASO to myśle z jakąś pierdołą żeby tylko wpis zrobili, do tego w skodzie albo seacie zawsze powinno być taniej. Tak mi sie wydaje.

bzdura nie zawsze byłem w ASO Audi wymiana rozrządu z częściami 1300pln akcja promocyjna potem pojechałem do ASO Skody 2200pln :shocked:
Opublikowano

Jak podchodzi do niego klient i mówi dzień dobry chciałem zrobić mały - duży przegląd i jak wymienia jakie ma auto to szfagier wie ile od niego zaje... filtry jakies wahacze czy kto wie co jeszcze i olej to ja sam od niego kupuje a jak myślicie skąd go ma, więc do napraw tego typu w ASO nie polecam. Stoicie wozu nie widzicie jak w szpitalu na operacji albo zrobili dobrze i będzie cykało albo z czasem wszystko będzie się sypało

gratuluję "szfagra" :sick3: od takich ludzi robi mi się niedobrze :sick3::disgust: ale to jest właśnie Polska, kraj raj dla kombinacji. Jacy politycy, tacy i mechanicy :hi:

Opublikowano

Wbrew opini jaka panuje.... :wink4: tak czy owak jeżdze do ASO, ale wymieniam tam tylko olej. Reszte robie poza ASO.

A jaką masz pewność że wymienili Ci ten olej?Na halę wejść nie wolno a znam wiele ASO,które oleju nie zmienia a tylko klepie pieczątkę.

O to się nie martwie.. pracuje tam znajomy. I wiem że zawsze wszystko dobrze mam zrobione...

Auto serwisuje już tam 3 lata... i nie miałem jeszcze żadnych problemów.....

Jak podchodzi do niego klient i mówi dzień dobry chciałem zrobić mały - duży przegląd i jak wymienia jakie ma auto to szfagier wie ile od niego zaje... filtry jakies wahacze czy kto wie co jeszcze i olej to ja sam od niego kupuje a jak myślicie skąd go ma, więc do napraw tego typu w ASO nie polecam. Stoicie wozu nie widzicie jak w szpitalu na operacji albo zrobili dobrze i będzie cykało albo z czasem wszystko będzie się sypało :wallbash:

:doh1: dziwie się wogle że jeszcze to piszesz.... Bez komentarza.... :sick3:
Opublikowano

Prawdę zeby ludzie byli świadomi co się dzieje w naszym cudownym kraju ...

Opublikowano

masz olej i garaż - działaj :decayed: , ja mam w AFN teraz 270 000 km prawdziwego przebiegu, wszystko robie sam i przynajmniej jestem tego pewien :good: