Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wieksze opony do A4...

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedzcie mi bo ja juz gupi jestem czy takie koła wejdą do A4 felga rozmiar 17` 8J17H2 ET35 opony 225/45/17

Opublikowano

bratpit, wejdą - ja mam takie tyle, że opona to 215/45R17 a to jakieś niecałe 1.3mm mniej na promieniu ;) Mój znajomy ma taką oponę, ale nie wiem jakie ET tych siedemnastek, ale ja mam dodatkowo niższe auto tak więc wniosek: WEJDĄ ! :D

Opublikowano
Powiedzcie mi bo ja juz gupi jestem czy takie koła wejdą do A4 felga rozmiar 17` 8J17H2 ET35 opony 225/45/17

Wejdą bez problemu !! Ja mam takie tylko ze z ET 45 . Wejdą idealnie :mrgreen:

Opublikowano

Pomyłka - moje felgi są chyba 8.5" :D

Pamietaj: Im mniejsze ET tym felga idzie bardziej na zewnątrz auta :D

Aż chyba sprawdzę jutro dokładnie jakie te ET mam żeby nie było na mnie :P Bo fele i tak leżą w garażu...

Opublikowano

Wejdą bez problemu !! Ja mam takie tylko ze z ET 45 . Wejdą idealnie :mrgreen:

No to git jutro jade je oglądac jak będą warte to może się skusze

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam szanownych forumowiczow.

Rozpoczalem ten watek wiec nalezy go skonczyc odpowiadajac sobie samemu na pytanie ;)

Zastanawialem sie nad zalozeniem wiekszych opon do swojego samochodu...

...i w koncu to zrobilem.

Zakupilem 4sztuki opon 225/50r17.

Weszly idealnie.

Nic nie obciera (na zakretach, dolach itp).

Pewnie spalanie sie zwiekszy, ale cos kosztem czegos:

- wyglada teraz lepiej z profilu i amfast

- komfort jazdy jest zupelnie inny (wczesniej mialem 215/45/17)

- samochod trzyma sie lepiej drogi, nie straszne sa mu koleiny - nie czuje ich

- ogolnie samochod stal sie masywniejszy wizualnie (wyglada teraz okazalej)

- na drodze prowadzi sie stabilniej

I to tyle :)

Postaram sie niebawem podrzucic jakies fotki.

pozdrawiam

Opublikowano
nie straszne sa mu koleiny - nie czuje ich

No proszę Cię.Jak można napisać , że na oponie 225 nie czuć kolein :mrgreen: Jak przesiadłem się z 195 na 225 to z początku aż się wystraszyłem , bo tak trzeba było walczyć z kierownicą.Po kilku dniach się człowiek przyzwyczaja :wink:

Opublikowano

na oponkach 325 będzie się jeździć jak po stole :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor

porownujac doznania jakich sie doswiadcza jadac po koleinach na oponach 215/45/17 (te mialem wczesniej) a na 225/50/17

to jest KOLOSALNA roznica.

to sa moje osobiste odczucia i nie wzialem ich z ksiezyca

jezdzac na zimowkach jakie mam (195/60/15) - oczywiscie w sezonie zimowym - koleiny to koszmar !!!!

opony te wychwytuja kazda nierownosc i zwezenie kolein

szersza oponka niweluje nierowne wpadania w koleiny lub garby (oczywiscie nie w kazdym przypadku)

kolejna sprawa to studzienki umieszczone w asfaldzie - teraz juz ich tak nie odczuwam

teroria terią a praktyka praktyką - w koncu interesuje nas praktyka bo ją odczuwamy na wlasnej skorze

czesto na forach czytalem jak to zle sie jezdzi na szerogich kapciach a super na oponach od kolarki :)

ja uwazam inaczej i tej wersji bede sie trzymal :)

nie interesuje mnie jak lepiej jezdzi sie innym, ale interesuje mnie jak jezdzi sie mnie :)

pozdrawiam

Opublikowano

Cos troche profile nie takie zarowno w jednych jak i w drugich oponach, licznik Ci nie przeklamuje ??

Opublikowano

wojtas-audi, musi przeklamywac...wyjscia niema, to jest sporo wieksze kolo

Gecco, dziwne rzeczy piszesz...ale subiektywne odczucia...szanuje, ale nie zgadzam sie z tym wogole

Opublikowano

No nie koniecznie musi przeklamywac, mnie jak walneli na kamerke to mialem idealnie na predkosciomierzu i na kamerce 131 :mrgreen: A kola sa takie jak powinny byc tzn zamienniki - 225/45/17 , a 225/50/17 to nie bardzo :???:

Opublikowano
wojtas-audi, musi przeklamywac...wyjscia niema, to jest sporo wieksze kolo

Ale koledzy przy wiekszym kole niz norma predkosc bedzie bardziej zblizona do realnej, przeciez wszyscy wiemy, ze liczniki zawyzaja. :mrgreen:

Opublikowano
Ale koledzy przy wiekszym kole niz norma predkosc bedzie bardziej zblizona do realnej, przeciez wszyscy wiemy, ze liczniki zawyzaja.

Hehe, i jak tu im wierzyc ?? :roll: :mrgreen: I tak pozostane przy takich kolach, w nastepnych autkach mam nadzieje rowniez ponizej 17 nie zejde :razz:

Opublikowano

17", 18"... A jak ładnie wygląda na 19" :wink:

bb70d5760f0cdc1em.jpg

Opublikowano
  • Autor

Jezdze na tych oponkach dopiero od wczoraj, wiec nie wiem czy sa przeklamania na liczniku.

I tak na licznik nie patrze ;)

Czesciej patrze na zegarek niz na predkosciomierz - wg niego przyspieszam, aby na czas dojechac :)

A w zwiazku z tym , ze jezdze od wczoraj nie mialem czasu sie przyzwyczaic (jak sugeruje Hugo), wiec wszystkie moje odczucia co do jazdy na nich sa calkowicie obiektywne. :)

Sprawdzone na koleinach al.jerozolimskich :grin:

ps:

Murzyn, a ja szanuje to , ze ty to szanujesz ;)

pozdrawiam

• 7 lat później...
Opublikowano

Witam,chciałem się dołączyć do wątku.Mam oponki w rozmiarze 245/40/18.Mam zamiar zakupić teraz 2 nowe sztuki .Można założyć 225/40/18 do przodu a z tyłu zostawić te 245/40/18??Nie znam się na tym ale wiem,że w niektórych autach tak maja.Prosze o porade.

Opublikowano

W mojej a4 juz na oponach 225/50 r17 był problem z jeżdżeniem więc te 55 to ciut za duże ;/