Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wydajność klimatyzacji w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro zostawiam autko u macherów od klimy bo coś słabo mi chłodzi na co zwrócić uwagę, co mają zrobić na takim przeglądzie ?

i tak się nie dowiesz co Ci zrobią, najlepiej by było by to robili przy tobie, sprawdź ciśnienie układu i ilość czynnika to najważniejsze :wink4:
Opublikowano
  • Autor

Jaką panowie macie temperaturę na wylocie z kratek przy ustawieniu na low? Ja mam 8 stopni i niżej nie zejdzie. Za zaworem rozprężnym macie oszroniony przewód?

Opublikowano

W

Jaką panowie macie temperaturę na wylocie z kratek przy ustawieniu na low? Za zaworem rozprężnym macie oszroniony przewód?

W zeszłym roku miałem 4 stopnie.

Opublikowano

Jaką panowie macie temperaturę na wylocie z kratek przy ustawieniu na low? Za zaworem rozprężnym macie oszroniony przewód?

ja mam 1.7st :cool1:
Opublikowano
  • Autor

A istnieje możliwość obniżenia temperatury powietrza wylatującego z kratek nawiewowych w jakiś sposób VAG-iem np przez adaptację itp?

Opublikowano

A istnieje możliwość obniżenia temperatury powietrza wylatującego z kratek nawiewowych w jakiś sposób VAG-iem np przez adaptację itp?

raczej nie :no:
Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czego się już czepić - błędów zero ciśnienia w układzie ok a klima nie zejdzie niżej 8 stopni na wylocie z kratek. Powiedzcie co może jeszcze być przyczyną tak wysokiej temp na wylocie.

Opublikowano

czysta chłodnica albo za mało czynnika :cool1:

Opublikowano
  • Autor

czynnika mam ok i ciśnienia też, może tak ma być tylko ja chce za dużo :)

Opublikowano

czynnika mam ok i ciśnienia też, może tak ma być tylko ja chce za dużo :)

ja też byłem pewny że mam czynnika dość, a tu zonk :wallbash:
Opublikowano
  • Autor

W dwóch warsztatach nabili 500g więc raczej dobrze.

Opublikowano

jak Ci wychodzi 8st to ponoć wg.warsztatu dobrze jak pytałem jednego to stwierdził, że temperatura wyjścia z kratek powinna wynosić między 2-9st :cool1: wg. innego warsztatu 8-12 :shocked:

Opublikowano
  • Autor

No widzisz nie wiadomo do końca jak ma być :) Zobaczę jak temp będzie wyższa czy też osiągnie 8 stopni, jeżeli przy 30 na zewnątrz będzie dmuchać 8 to będzie git.

Opublikowano

No widzisz nie wiadomo do końca jak ma być :) Zobaczę jak temp będzie wyższa czy też osiągnie 8 stopni, jeżeli przy 30 na zewnątrz będzie dmuchać 8 to będzie git.

powinno być dobrze :good: u mnie przy niecałych 2st jest za zimno :przebiegly:
Opublikowano

Nie wiem czego się już czepić - błędów zero ciśnienia w układzie ok a klima nie zejdzie niżej 8 stopni na wylocie z kratek. Powiedzcie co może jeszcze być przyczyną tak wysokiej temp na wylocie.

KARCHER i po chlodnicy ale z czuciem i będzie git
Opublikowano

KARCHER i po chlodnicy ale z czuciem i będzie git

nie radzę za mocny strumień lepiej z węża ogrodowego i delikatnie szczotką :cool1:
Opublikowano
  • Autor

Spróbuje jeszcze wymyć tą chłodnice środkiem karcher. delikatnie myjką

Opublikowano

uwazaj aby nie uszkodzic bo szkoda by bylo... proponuje jw np wezem ogrodowym itp :)

Opublikowano
  • Autor

Także panowie dzisiaj przy temp na zewnątrz 21 stopni zrobiłem próbę temp na wylocie kratki środkowej o dziwo temperatura jaką zanotowałem to 6 stopni. Dodam że jeśli ktoś posiada Vag-a to może także odczytać temp:

Blok 08, grupa 009 pole 3 i 4. Jest to temp czujników na kratkach wylotowych lewej i prawej strony.

Opublikowano

czego ty chcesz od tej temperatury:) latem jak załaczysz klime i 6 stopni ci poleci to czacha zamarznie:)sprawdzałes dysze rozprezna?czy nie jest zarypana, filtr przeciwpyłkowy czysty?A osuszacz kiedy był wymieniany.Moze cos przypchane byc ale watpie .Jezeli masz tyle czynnika ile nalezy a powinienes to miec na nalepce pod maska ile go wchodzi.Filtry ok i dysza to wszystko gra.Czepiłbym sie kompresosa jezeli by był niewydajny i miał słabe cisnienia ale jak wszystko jest to daj na luz sobie z tym:)A jak latem beda goraczki po 30 stopni a w aucie ze 40 czy 50 w słoncu to jak dmuchnie nawet te 8stopni to piekne uczucie cie ogaranie:)pozdrawiam